насмажила сьогодні оладок з яблуками по знайденому в неті рецепті, ну і смачнючі вийшли. ммм.....
вчора їх також робила але одну порцію, то вистачило рівно на 15 хв :) (готувала довше, ніж мої хлопці їли)
пишу рецептик - може ще комусь приглянеться
1 ст. buttermilk (кисляку або кефіру)
1 яйце
2 ст. л. розтопленого масла
1 ч.л. ваніліну
1 ст. борошна
2 ст.л. цукру
1/4 ч.л. солі
1/2 ч.л. соди
1 ч.л. розпушувача
Змішати кефір з яйцем, маслом і ваніллю.
Окремо просіяти борошно з сіллю, содою і розпушувачем.
Тепер найголовніше: влити рідку суміш в борошняну, і перемішати це разом, не вимішуючи, тобто тісто має виглядати "потворними грудочками", які при розчиненні зникнуть. Обов'язково дати постояти 15-20 хв. Якщо тісто вимішати до однорідної маси, то оладки будуть плоскими і "гумовими".
Настояне тісто викладати ложкою на розігріту і злегка змащену маслом сковороду, з антипригарною поверхнею.
В оладки можна додавати нарізані кубиками яблука або ягоди.