Сторінка 1 з 4

Тірамісу

ПовідомленняДодано: 17 січня 2011, 21:12
mari
ПЕРЛИНКА, напиши детально свій рецепт, бо хочу зробити, а не знаю що і скільки треба. Кожен так по-різному пише.

Re: ІТАЛІЙСЬКІ ПРОДУКТИ

ПовідомленняДодано: 17 січня 2011, 22:20
Перлинка
Дівчата,рецепт в принципі цей http://www.say7.info/cook/recipe/569-Tiramisu.html

Якщо зробите так як там написано,то все має вийти,головне мокати печиво в каву дуже і дуже швидко,можна навіть занурювати не повністю,але й не так що лиш збризнути,бо буде сухий.Тут треба знайти золоту серединку,бо в мене також не з першого разу вийшло,може б я й тим вдовільнилась,бо всі і такий лопали з задоволенням чи сухий чи мокрий,просто я знала яким він має бути,такий смачний тірамісу як вже давно робить моя подруга я не їла в жодному кафе у нас в Україні(сумніваюсь,що вони використовують справжні італійські продукти).Вона вже робить на око ,тому рецепт від неї дати не можу,але казала що приблизно такий як я їй зачитувала з сайту.
Якщо перший раз мені кави не стало,тобто ще доробляла,бо так мокала печиво ,що воно забрало більше ніж треба,другий раз в мене з переляку навпаки майже вся кава лишилась(це коли сухий вийшов).
Але цього разу вдався ідеально у мене пішло десь 250 мл кави,а не 350 як у рецепті,і на ці 250 мл я давала 4 ложки коньяку(але думаю перший раз можна і 3 ,бо то так на мій смак,чоловік попросив більше).
Перепилиних яєць там пише 18,я даю 20 ,так як упаковки в сільпо по 20,головне щоб білки добре збились,бо буде крем рідкий.
Ну і ще моя подруга дає 3 уп. маскарпоне , а не 2 як за рецептом(мабуть і цукру 150 гр,а не 100).

Я останній раз робила з двох,але в мене сімейка спорола четверту частину упаковки печива,а раніше я використовувала все,тобто там лишалось пару печеньок ,то я ними прикрашала.

Короче шо Вам сказати,на вашому місці я б таки пробувала робити за рецептом,а потім вже на свій смак дивитись як вам більше подобається відповідно від того танцювати.Тільки слідкуйте за печивом,попробуйте намочити одне інше і знайти потрібну консистенцію,має бути як на фотці ,а не фляка.
І ще перші рази ми здається 5-6 годин не витримали чекати,а востаннє я робила майже пізно ввечері і клала на ніч на балкон.
Сама не знаю чи мені знову так вдасться ,хоч ніби й нічого складного :head: .
Смачного :)

Re: ІТАЛІЙСЬКІ ПРОДУКТИ

ПовідомленняДодано: 17 січня 2011, 23:00
Oksana
mari написав:ПЕРЛИНКА, напиши детально свій рецепт, бо хочу зробити, а не знаю що і скільки треба. Кожен так по-різному пише.


напишу ще я , бо робила також на свята. Робила також по рецепту http://www.say7.info/cook/recipe/569-Tiramisu.html, то вийшло супер! Кави правда в мене залишилось багато, але сухуватим тірамісу не було, досить мяке і ніжне. Може просто кави забагато зварила? Вобщім по тому рецепту мням-мням виходить :) Хочу ще, тре збирати гроші на продукти :)

Re: ІТАЛІЙСЬКІ ПРОДУКТИ

ПовідомленняДодано: 18 січня 2011, 01:20
Любов
і я робила по тому рецепту, сиру маскарпоне давала тільки одну упаковку :head: , але все гарно було пропитано, так як на малюнку.

Re: ІТАЛІЙСЬКІ ПРОДУКТИ

ПовідомленняДодано: 18 січня 2011, 01:37
Перлинка
Любов написав:і я робила по тому рецепту, сиру маскарпоне давала тільки одну упаковку :head: , але все гарно було пропитано, так як на малюнку.

Чим більше крему,тим смачніше 100 %,спробуйте хоч з 2 ,побачите різницю.

Тірамісу

ПовідомленняДодано: 15 лютого 2011, 17:55
Natalinda
Ну от я нарешті зібралася викласти рецепт тірамісу. Не просто рецепт, а фоторецепт.

Отже,

інгредієнти:
5 курячих яєць
100 грам цукрової пудри
500 грам маскарпоне
щіпка солі
250 грам печива Савоярді
400 мл приготованої кави
порошок какао, або сухий напій несквік

Зображення


Покрокові інструкції та фото | +
Відділити білки від жовтків. До жовтків додати цукрову пудру.

Зображення

Збити жовтки з цукровою пудрою.

Зображення

Додати сир маскарпоне.

Зображення

Збити сир з жовтковою масою.

Зображення

Збити білок з щіпкою солі

Зображення

Обережно вимішати поступово додаючи до жовткової маси збиті білки.

Зображення

Застелити форму харчовою плівкою

Зображення

Викласти шар печива, попередньо зануривши його до половини у каву. Саме до половини, або ж якщо ви зможете блискавично занурити все печиво. Оскільки робила вже не вперше, то зауважила що чим більше кави втягне печиво, тим більше схожим на кашу буде десерт (правдв на смакових властивостях це жодним чином не позначиться). А занурюючи його лиш до середини ви дасте печиву можливість вібрати в себе і трохи сирної маси.

Зображення

Викласти половину маси на печиво. Розрівняти.

Зображення

Викласти другий шар печива, знову ж лише до половини занурюючи його в каву.

Зображення

Викласти решту маси. Розрівняти.

Зображення

Поставити в холодильник на 2-3 години.
Перед подачею посипати зверху какао, або сухим несквіком.


Зображення

Re: Десерти!!!

ПовідомленняДодано: 15 лютого 2011, 18:03
lore1ei
То без Амаретто?

Re: Десерти!!!

ПовідомленняДодано: 15 лютого 2011, 18:09
Natalinda
lore1ei написав:То без Амаретто?


Так, без амаретто.
Я не дуже люблю алкоголь в десертах, та і передбачалося що Юрчик його спробує, тому без.
Але думаю що то не проблема додати 2-3 ложки улюбленого напою для надання пікантного смаку та аромату.

Re: Десерти!!!

ПовідомленняДодано: 24 лютого 2011, 15:28
TanenRom
Natalinda дякую за такий детальний фото - рецепт, якраз хочу спробувати зробити Тірамісу.

Re: ІТАЛІЙСЬКІ ПРОДУКТИ

ПовідомленняДодано: 26 лютого 2011, 15:49
mari
А я робила 1 раз з двома , а інший з 1 упаковкою 250 Маскарпоне. На мій смак-Запросто можна робити і з однією упаковкою.