найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Re: Випічка (рецепти)

19 березня 2017, 16:44

Я знайшла цікавий рецепт, ще не встигла спробувати, але думаю що вийде смачно.
Булочки з карамельками «Ласунка»
складові
Карамельки (типу "корівка")
Яйця - 2 шт.
Цукор - 3 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Дріжджі сухі - 1,5 ч.л.
Олія - ​​2 ст.л.
Спосіб приготування
У теплому молоці розчинити 1 ст. л. цукру і дріжджі, залишити на 15 хв.

Потім додати туди жовтки, сіль, масло, цукор, що залишився і поступово просіяти борошно. Замісити тісто. Якщо буде липнути до рук - нічого страшного. Не потрібно робити дуже круте тісто. Прибрати на 1,5 години - підніматися.

Потім тісто обмять, залишити ще на 40 хв. Потім розділити на однакові шматочки, скачати кульки.

Кожну кульку приплюснути, покласти всередину по карамельці, краї защипнути. Викласти в форму (швом вгору), накрити рушником, залишити на расстойку хв на 20-30. Потім змастити молоком, рясно посипати цукром і пекти при 220 градусах до рум'яного кольору.

Готові булочки дістати, накрити рушником і дати відпочити.

Re: Випічка (рецепти)

10 квітня 2017, 16:06

Спeкла зранку яблучний пиріг, до обіду половину зіла сама ::Р:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Традиційно цукру половину кинула і щe мeні засолодкий, мала дропси з білого шок то кинула замість чорного, нe мала лимону і горіхи грeцькі. Алe дууужe смачний вийшов, давно нe іла смачного яблучного пирога!

Re: Випічка (рецепти)

16 квітня 2017, 21:31

Лишилися білки і треба було десь їх використати. Сестра підкинула рецепт печива. Дуже класне і швидко готується.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Але я дещо змінила складники, дала арахіс, горіхи і кунжут, те що мала вдома)).
На слідуючий раз спробую з насінням соняшника.

Re: Випічка (рецепти)

17 квітня 2017, 08:42

Маффіни дуже насичені, злегка вологі, шоколадні-шоколадні, м'які, незрівнянні - неможливо зупинитися. Шоколад для вкраплень можна взяти будь-який, по-великому рахунку, але з гірким виходить найідеальніший шоколадкий смак.
Вам знадобиться:
Масло вершкове - 115 г
Яйце - 2 шт.
Сметана - 240 г
Цукор коричневий - 200 г
Борошно - 230 г
Какао порошок - 40 г
Розпушувач - 10 г
Гіркий шоколад - 100-170 г
ваніль
Змішати борошно з какао і розпушувачем. Коричневий цукор змішати з ваніллю.Гіркий шоколад крупно порубати.Збити яйця з цукром, сметаною і розтопленим маслом, до однорідної консистенції.Поступово додаючи суміш борошна з какао, розмішувати до однорідного стану. Особливо не старайтеся при розмішуванні, інакше маффіни можуть вийти жорсткими. Я розмішую звичайною виделкою. Всипати в тісто шоколад, перемішати.Випікати зручно в паперових капсулах або силіконових формочках. Духовку нагріти до 195С. Випікати маффіни 20-25 хв. Готові маффіни остудити. Шоколадні мафіни готові. :yes:

Re: Випічка (рецепти)

12 травня 2017, 00:36

На прохання nelly :wink:

Шарлотка з ревенем

3 яйця
1 скл цукру і окремо 4 ст.л.
3-5 стебел ревеню
1 скл муки
жменька ягід

Почистити ревінь, нарізати кубиками. Форму змастити маслом (я мащу олією), присипати манкою. Викласти ревінь, для кольору можна додати будь-яких ягід (я давала смородину). Присипати 4 ст.л. цукру. Збити міксером яйця і решту цукру, плюс дрібка солі. Поступово додавати муку і збивати далі. Загальний час збивання - біля 5хв. Залити отриманим тістом ревінь. Випікати в розігрітій до 180* духовці біля 45хв.

Я пекла 35хв, якраз вийшов добрий. Загалом, сподобався, але мені засолодкий. Хоча я так розумію, то типу бісквітне тісто. Я бісквітів взагалі не печу, бо не виходять :pardon: То не знаю, чи вийде, якщо додати менше цукру. Ну і як на мене, не дуже чути смак самого ревеню. Можна давати більше.

Re: Випічка (рецепти)

15 травня 2017, 21:38

Пeкла вчора ось такий пиріг з рeвeнeм, тісто вийшло дууужe ніжнe, можe чeрeз крохмаль, а можe чeрeз тe, що збивала довго масло бо ьула занята. Рeвeню дала мeншe боялася щоб нe було кислe, алe є місця дe хочeться таки його більшe. Загалом смачний вийшов.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: Випічка (рецепти)

24 серпня 2017, 23:01

Пекла сьогодні дуже класний медовий кекс з грушами і горіхами. Смакота! :dance:

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: Випічка (рецепти)

02 листопада 2017, 10:08

Пекла кекс гарбузовий в вівторок. Змели за день. )))
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: Випічка (рецепти)

02 листопада 2017, 19:49

Галина написав:Пекла кекс гарбузовий в вівторок. Змели за день. )))
Прихований текст

і я пекла такий сподобалось дуже

Re: Випічка (рецепти)

06 листопада 2017, 23:42

Шоколадний пиріг:

1 плитка шоколаду
100 грам масла
1/3 склянки цукру або пудри
150 грам муки
3 яйця
дрібка солі
1 ч.л.розпушувача

Шоколад, масло і цукор розтопити до однорідної маси. Збити легенько 3 яйця і повільно додати у цю суміш. Добре перемішати, добавити муку, сіль і розпушувач. Змастити форму, вилити тісто і випікати при 180* 30хв.

Гарно піднявся, дуже пахучий. Можна ще зверху залити помадкою.
Відповісти