Цей шоколадний пиріг ми їли в нашої подруги АНІ Р. минулого тижня,коли приходили її вітати з народженням синочка. Моїй дочці,їй правда 9 -дуже сподобалось.Якщо ваші дітки ще замалі-смачного, ВАМ. Я попросила її вислати оригінальний рецепт.Дуже люблю рецепти від першоджерела/бо коли люди щось згадують з пам"яті але не роблять це часто-можна дещо пропустити.
ШОКОЛАДНИЙ ПИРіГ БРАУНігіркий шоколад (59-70% какао) - 170 г + 30 г,
вершкове масло - 170 г,
цукор - 250-300 г,
яйця - 3 шт,
борошно - 125 г,
розпушувач - 1 чайна ложка,
сіль - на кінчику ножа (не обов'язково додавати),
волоські горіхи або очищений мигдаль - 0,5 склянки
Шоколад (170 г) наламати на шматочки, покласти в миску і поставити на водяну баню.
До шоколаду додати нарізане шматочками вершкове масло.
Розтопити шоколад з маслом до однорідності, помішуючи.
Додати цукор, добре перемішати і зняти каструлю з водяної бані.
* Якщо суміш з цукром досить гаряча, її потрібно трохи остудити перед тим, як вводити яйця, щоб яйця не згорнулися.По одному ввести яйця, кожен раз розмішуючи до однорідності.
Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю.
Всипати борошно з розпушувачем в шоколадно-яєчну суміш і перемішати.
Шоколад (30 г) і горіхи порубати, додати в тісто й перемішати.
Форму для випікання змастити олією, застелити пергаментом і знову змастити тонким шаром масла.
Викласти тісто у форму і розрівняти.
Випікати Брауні в нагрітій до 170 ° C духовці ~ 35-40 хвилин або поки зубочистка не буде сухою.
* Головне - не пересушити Брауні. Корж повинен бути трохи вологим.Готовий корж вийняти з духовки і охолодити, а ще краще поставити в холодильник на 8-12 годин (або на ніч).
Брауні розрізати на квадратні тістечка і подавати до чаю.