irinka написав:А я пекла недавно ось такий сирник, досить простий і смачний рецепт.
- Рецепт | +
- Інгредієнти:
Борошно пшеничне - 2 стак.;
Масло вершкове - 250 г;
Сир - 500 г (я давала 1 кг, щоб сирник був вищим)
Какао - 4 ст.л.;
Яйця - 4 шт;
Цукор - 350 г;
Ванільний цукор - 1 пач.;
Крохмаль - 3 ст.л.;
Сметана - 100 г;
Приготування:
Для приготування пирога нам знадобиться масло, сметана, ванільний цукор.
Розім'яти вершкове масло, додати 150 г цукру і розтерти.
Змішати какао з борошном і перетерти з цукровою масою до стану крихти.Застелити форму папером для випічки і висипати половину крихти.
Приготувати начинку: змішати сир з рештою цукру і ванільним цукром, додати яйця і сметану, Збити блендером до однорідної маси, потім додати крохмаль.
Вилити сирну суміш поверх шоколадної крихти.
Зверху засипати крихтою, що залишилась.
Випікати пиріг 45 хвилин у розігрітій духовці при 190 градусах.
Смачного!
Пекла сьогодні цей сирник. Довелось імпровізувати, бо крихти з муки і масла не вийшло, вийшло масне тісто, яке запросто можна і скалкою разкатати...

В мене склалось враження, що забагато масла, а в тебе,
irinka, вийшли саме крихти?.. Короче, я те тісто поклала до морозилки і охолоджене натерла на терку.
А ще пропорцію тіста взяла 3/4 приблизно на низ, і 1/3 на верх. Мені так більше сподобалось.

Дякую за рецептик, сирник вийшов дуже смачний!