Kskz » 11 червня 2013, 21:31
Круасани:
Тісто слойоне дріжджове:
500 гр муки
12 ст.л. води (спочатку дати 10 і дивитись по тісту, може буде треба більше)
1 ч.л. солі
10 гр дріжджів
250 гр масла (холодного)
З муки, води, солі та дріжджів замісити тісто, добре вимісити, поставити в тарілку, накрити рушником. Залишити на 1 годину. Тісто розкатати в прямокутник, товщиною десь 0,8 см. На одну половинку покласти нарізане масло, накрити другою частиною тіста і попритискати, щоб вийшло повітря і защіпнути міцно краі. Згорнути конвертом. Поставити в холодильник на 1 год. Витягнути, розказати знову в прямокутник і скласти конвертом, покласти в холодильник, вже можна на 30 хв. Кладати конвертом десь рази 4.
Вирізати з нього подовгасті трикутники, коротку сторону трикутника розрізати трошки, покласти кусочки шоколаду (я брала молочний, бо тісто зовсім без цукру), і згорнути, починати згортати з найкоротшоі сторони трикутника. Випікати хвилин 20 (в залежності від величини круасана), при 200С.


[/url]