Глобальні оголошення!

Десерти!!!

Модератор: irinka

Re: Що ви сьогодні готували?

Повідомлення flash-ka » 02 квітня 2013, 16:30

а красівий такий ,бо форму посипала какао і воно з рідкою сметаною дало такий мармуровий фефект ))))
Зображення
flash-ka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Re: Десерти!!!

Повідомлення Галина » 15 травня 2013, 14:53

Замовила я собі на шоколадному СП какао масло і какао терте і поперло мене на цукерки. Тепер свою сім"ю цукерочками домашнього виробництва балую.
Робила з кокосовою начинкою, шоколадно-молочною і з журавлиною. Смакота. Рецепт простий.
Розтопити на водяній бані какао масло і какао терте (пропорції 1:3), додати цукрову пудру за смаком. змастити шоколадом заготовлені форми в 2-3 етапи (намазую них і стінки формочок, сталю в холодильник, підстигне, проводжу процедуру ще раз) тоді заповнюю начинкою і заливаю зверху розтопленим шоколадом і в холодильник.
Кокосова начинка:
кокосову стружку запарюю молоком на 5-10хв, потім віджимаю і даю згущонку за смаком.
шоколадно-молочна:
частину шоколаду (того, що топила на водяній бані) відливаю в іншу посуду, додаю валільки і згущонки, гарно розмішую, заливаю у заготовлені шоколадні формочки в серединку фундук або журавлина, вишня і заливаю зверху шоколадом.
Жаль фото нема, на днях зроблю знову, то сфотографую.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Сяна » 09 вересня 2013, 13:19

робила на кулінарну естафету (етап з горіхами) морозиво, але не мала як скинути фото, тому участі не брала. та вирішила тепер поділитися з вами цим смаколиком Зображення
мені сподобалося і робити морозиво. і як на смак вийшло воно. ось рецепт (даю оригінал. на рос. мові):
Шоколадное мороженое с грецкими орехами
| +
Ингредиенты
600 мл сливок (400 мл. - 11% и 200 мл. - 22%);
200 гр. горького шоколада (здесь с кусочками кофе);
100 гр. грецких орехов;
100 гр. коричневого сахара;
4 куриных яйца (желтки);
4 ст.л. какао-порошка (горький) - факультативно
Способ приготовления
Соединить в кастрюле сливки, поломанный шоколад и какао-порошок (можно опустить), растопить на небольшом огне, не доводя до кипения.Снять с огня и остудить до комнатной температуры. На сухой сковороде/духовке обжарить грецкие орехи, после чего измельчить (у меня достаточно мелко, можно сохранить более крупные куски).Желтки соединить с сахаром и растереть с помощью блендера/миксера, 2-3 минуты, пока масса не посветлеет.

Добавить шоколадные сливки и еще немного взбить (только чтобы соединились компоненты).Вернуть массу в кастрюлю/миску и поставить на водяную баню. Готовить на небольшом огне, постоянно помешивая и не давая закипеть, минут 10 или чуть больше - крем должен немного увариться, загустеть. Если начнет закипать - тут же снять с огня и влить пару ложек холодного молока/сливок, размешать. После чего вернуть на водяную баню. Снять с огня, поставить миску в холодную воду, продолжая помешивать крем, пока не остынет.

Добавить измельченные орехи и еще раз размешать. Переложить массу в емкость, пригодную для заморозки и убрать в морозильную камеру примерно на 4 часа, возможно, займет больше времени. Пару раз можно перемешать массу, не давая образоваться крупным кристаллам. Но в принципе благодаря плотности текстура получилась однородной.
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення Сяна » 09 вересня 2013, 13:27

ще робила таке чудо, як Пиріг з млинців типу пахлави. на жаль, фото не маю (швидко дуже з"їли). робила все за рецептом, тільки вийшло мені забагато медової поливки - на наст.раз трохи зменшу кількість інградієнтів. з горіхів брала грецькі, кеш"ю, мигдаль і соняшник.
Блинный пирог в стиле пахлавы
| +
Ингредиенты:
~ 12 достаточно тонких, но эластичных блинчиков;
1,5-2 чашки (ч=220 мл.) орехов;
150 гр. сливочного масла;
5 ст.л. коричневого сахара;
2 ст.л. молотой корицы
250 мл. воды;
100 гр. сахара;
5 ст.л. меда;
2 ст.л. лаймовго/лимонного сока

Приготовить блинчики по Вашему проверенному рецепту. У меня четких пропорций нет, обычно беру 2 чашки теплой воды, 2 яйца, немного оливкового масла,щепотку соли, а муку добавляю постепенно, ориентируясь на консистенцию. Последнее часть воды стал заменять молоком, тоже ничего:) У меня идеальное совпадение диаметра сковороды и формы для запекания, поэтому использовал ровно 12 блинчиков. Если форма больше, то Вам нужно будет выкладывать несколько блинчиков внахлест (каждый слой), а значит количество теста нужно увеличивать.

В небольшой кастрюле растопить сливочное масло. С помощью комбайна/блендера измельчить орехи (любой микс, у меня грецкие, пекан, миндаль, немного кедровых и даже подсолнечных семечек). Соединить с сахаром и корицей, хорошо размешать.

Дно формы слегка смазать растопленным сливочным маслом, выложить блин. Смазать обильно сливочным маслом, накрыть блином и повторить - в общем, в итоге в каждом слое у меня 3 слоя блинов. Посыпать орехами, накрыть блином и опять повторить все процедуры. В итоге у меня вышло 4 слоя блинов и 3 - орехов. Верхний слой - блин. Слегка смазать сливочным маслом, сделать глубокие надрезы, характерные для пахлавы. Поместить в заранее разогретую до 180С духовку, примерно на 25 минут.

Пока выпекается пирог, приготовить сироп. В небольшой кастрюле соединить воду, сахар и мед, проварить около 5-7 минут. В завершении лимонный/лаймовый сок, размешать и снять с огня. Немного остудить. Готовый пирог достать из духовки, дать постоять минут 10 при комнатной температуре, после чего полить сиропом, можно в 2-3 этапа, давая каждой порции впитаться. Охладить при комнатной температуре, после чего поместить в холодильник на пару часов.
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення Ysmishka » 30 січня 2014, 08:35

Бите скло, суперовий десертик!
раз і готово :))))

4 - пачки желе (брала ківі, лимон, вишня і апельсин) розвести кожен в одній склянці води
500 гр. - сметани (брала 25% - дві пачки);
0,5-1 стакан - цукру (все залежить на скільки солодке Ви любите);
40-50 гр. - желатину швидкорозчинного;
будь-які ягоди або інші фрукти (окрім ківі та ананасу) - особисто давала сюди вишні

отож зробити галяретку і порізати її на кубики
сметану збити з цукром
розчинити желатин у 1/2 склянки води і поступово вливати у сметану
далі йде збірка, і включається Ваша фантазія; додаючи щось нового або по іншому "декоруючи" торт - цей десерт ніколи не набридне і не здаватиметься стандартним.
Смачного!)
Зображення
Ysmishka Офлайн

Повідомлення Marichka » 30 січня 2014, 10:44

Усмішка,гарний вийшов!!!
А ти вливала в кексівницю і що легко відстало потім?І чи стелила може якусь клійоночку?
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення TaniaPicaSSo » 02 лютого 2015, 23:31

Робила сьогодні банановий пудинг за таким рецептом:
Ингредиенты (на 2 такие порции):
2 ст молока
70 г сахара
1 ст л муки (с хорошей горкой, сколько возьмет)
2 ч.л. крахмала
щепотка ванилина
2 желтка
14 печенек (они должны быть легкими, легко пропитывающимися. в идеале - американские wafer cookies)
2 банана

Приготовление:
Молоко нагреем, но не дадим закипеть. Желтки слегка взбиваем венчиком и влив к ним около четверти нагретого молока, продолжаем мешать. Вливаем смесь желтков и молока в предварительно смешанные сухие ингредиенты, взбиваем венчиком и отправляем в кастрюлю с оставшимся молоком.
Помешивая готовим на среднем огне до загустения. Снимаем. Даем остыть (пудинг еще немного загустеет) под крышкой (во избежание образования пленочки).
Тем временем приготовим формочки, на дно которых нам предстоит уложить печенье и нарезанные кружочками бананы. Заливаем пудингом. Кладем еще пару печенек и кружочков банана и вливаем оставшийся пудинг. В зависимости от формочки можно сделать несколько слоев чередуя печенье-банан-пудинг.

Зображення
Дуже смачний! Тільки в мене, коли я почала його варити, він дуже комками зробився. То я його готового в блендері потім перемішала, і все було ок :wink:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення flower » 03 лютого 2015, 14:40

Хтось робив мармелад вдома? З желатином, пектином чи агаром? Мені би якийсь провірений рецепт з желатином бажано, бо пектин і агар не маю де купити. Вероніка так любить, але ті краски і хімію я стараюсь не купляти, та деколи доводиться (а вона в мене алергічна дитина).
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Natalinda » 21 червня 2015, 01:20

Дівчатка, особлива надія на mariana :(): , хтось готував рахат-лукум :help: Виходить такий як магазинний? А то в мене руки чешутья :ha:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення mariana » 21 червня 2015, 01:28

Natalinda ще руки до того не дішли. Я рахат-лукум люблю тільки такий як в Туреччині продається, наш то не то. Щось ти знаєш навіть в планах його не було, зробиш то поділися враженнями.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Поперед.Далі

Повернутись до Солодкі рецепти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість