Пекла чоловікові на день народження торт на роботу. Ось що залишилося:

Монако
6 білків збити з 1 скл. цукру в пишну піну, продовжуючи збивати додавати по одному жовтку (я збиваю окремо жовтки і окремо білки і разом вимішую)
2 скл. муки
1 ч. л. соди + лимонний сік.
Готовий бізквіт розрізати (зрізати верх), добре просочити низ соком з консервованих ананасів або сиропом цукровим.
Верхню частину порізати кубиками, змочити соком або сиропом.
Крем: 500 гр. вершків + 1 скл. цукру + 250 гр маскарпоне збити. (в оригіналі без маскарпоне, але так мені смачніше і щоб добре пропитати торт кремом краще взяти більше вершків, тут хто як любить).
На корж викласти частину крему, кубики ананасів. Кусочки коржа (замоченого) обваляти в кремі і викласти на ананаси. Так в кілька шарів (чергувати ананаси і шматочки коржа). Змастити верх рештою крему і затерти шоколадом (або залити розтопленим).
Торт дуже ніжний і дуже смачний.