Оксанютка » 06 лютого 2013, 17:30
Нещодавно пекла ось такий Наполеон для свекрухи на 60-річчя. Рецепт знайшла в неті. Смакота!
Тісто
Маргарин 200 г
жовток 4 шт.
сметана 4 ст. ложки
оцет 1 ст. ложка
борошно 600 г
Начинка (поділити на три коржі)
вишні консервовані 0,5 л
горіхи грецькі 200 г
мак 100 г
білок 6 шт.
цукор 6 ст. ложок
Заварний крем
жовток 3 шт.
цукор 1 склянка
молоко 0,5 л
борошно 3 ст. ложки
масло вершкове 300 г
коньяк 1 ст. ложка
Маргарин посікти ножем з борошном, додати жовтки, сметану, оцет. Замісити м'яке тісто. Розділити його на 6 рівних частин і покласти в холодильник на 2-3 години.
Білки збити з цукром і дрібкою лимонної кислоти у стійку піну. Горіхи подрібнити. Вишні відцідити від рідини.
Кожну частину тіста розкачати в круг. Зверху викласти вишні, посипати горіхами, викласти збиті білки, посипати маком і накрити іншим шаром тіста, який наколоти виделкою . Випікати корж 25 хв. при 200 градусах. Так само спекти ще два коржі.
Для крему: жовтки розтерти з цукром, додати борошно, трохи молока, перемішати. Молоко, що залишилося, закип'ятити, влити в нього яєчну масу і варити приблизно 5 хв. — до загустіння. Охолодити.
Масло збити, поступово додаючи заварний крем і коньяк.
Коржі, верх і боки торта змастити кремом. Дати торту постояти в холодильнику хоча б ніч.