Глобальні оголошення!

Чи були у вас дошлюбні науки?

Re: Чи були у вас дошлюбні науки?

Повідомлення олята » 11 жовтня 2013, 11:32

ой ми цілий місяць ходили..... раз в тиждень
олята Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 65 раз.
Подякували: 90 раз.
Діти: троє. Мичко, Степанко, Ромчик

Повідомлення Sms » 11 жовтня 2013, 13:45

Вважаю ту науку недоцІльною... Не розумію її змісту, чесно. :pardon: Всі мої знайомі, що ходили на неї - ходили з примусу - бо інакше не повінчають... В православних церквах такого немає...
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення flash-ka » 11 жовтня 2013, 13:53

Sms написав:Вважаю ту науку недоцІльною... Не розумію її змісту, чесно.

так кажуть і мами про школу материнства коли не ходили на її заняття :hi:
У нас вийшло так,що чоловік проходив у Тернополі а я у себе в місті, деколи ходили разом тут, або там. То ті заняття дуже відрізнялись :impossible:
в катедрі виходив хтось і на спині чи лавочці підписував папірчика
а у нас були справжні заняття з яких почерпнули багато корисної і потрібної інформації, часом навіть не хотілось завершувати урок.
Зображення
flash-ka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Повідомлення олята » 11 жовтня 2013, 14:05

так вважаю, що це потрібно.........там багато можна почути для себе. якщо звичайно ви йдете не тому, що так треба.
олята Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Marichka » 12 жовтня 2013, 23:16

Я дуже-дуже ЗА. І взагалі за розширення свого світогляду.В нас отець або я даємо молодятам літературу,розповідаємо,що можна почитати,що є. Таке ні в школі,ні в університеті не вчать.А жити люди планують ціле життя разом...
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення олеся » 12 жовтня 2013, 23:21

Ми ніби не ходили, але кілька раз просто розмовляли з священником... То теж деякі речі взнала і тепер як заходить за щось схоже мова, я кажу що це нам о.Ростислав перед шлюбом розказував)))
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення олята » 13 жовтня 2013, 09:35

олеся
ми також задумуюся часто про те, що нам говорив отець.
олята Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення mari » 13 жовтня 2013, 13:06

taranjka написав:не вірю що саме на дошлюбній науці "знімаються рожеві окуляри" про "вічне щастя і благополуччя" у сімї. кожен має розуміти, що не все завжди буде тільки як у казці

Повір, що у декого знімаються. Особисто я бачила різне.Є багато реальних прикладів коли наречені так і не приходили до шлюбу, визнавши що ще не готові бути разом на все життя! Не можу точно сказати що це науки чи певний священик так повпливав, але це стає для декого стартовим механізмом переглянути свої бажання бути разом. І також не всі атки вінчаються з власного бажання(вагітні сть, мама, бабця кажуть що треба так робити). Знаю точно що о.Мартин вельми строго дає науки.

Lesya написав:Що запам"яталося? Одне питання: якби ви знали, що з вашою полвинкою за рік-два станеться нещасний випадок і до кінця життя доведеться доглядати людину, яка не може наприклад, ходити, чи одружилися б ви?

а це хто розповідав?Здається- здогадуюсь
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mari » 13 жовтня 2013, 13:11

Lusik написав:Також останню науку , а правильніше навіть сказати консультацію проводила лікар-гінеколог із Центру планування сімї. Теж було корисно, правда деякі чоловіки дещо зашарілися :oops: в певні періоди розмови:)

ну, не з Центру планування сім"ї, а з Школи материнства, але то таке. Головне- що сподобалось.

Наша 1 наука про свідоме батьківство і материнство остання в Катедрі(суботня), зараз її читає 4 чоловік по черзі: я (більше про психологічну підготовку і про дар життя). Мешканка і Леся(більше про ППС, аборти -як зло і вбивство Дива), білка тобто Іванна(про все разом).
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 13 жовтня 2013, 13:22

Для мене- доцільність наук до шлюбу є беззаперечною.

Я навіть рахую що їх дуже мало. Чим більше розповісти людям нюансів про сімейне життя- тим краще. Так -вони можуть ніколи їх не турбувати, але вони принаймні можуть бути до них готові. Звісно читають науки люди різні, не кожний є лектором, не кожний говорить гарно і красиво, - комусь це може не подобатись. Але наука церкви єдина. Погляди однакові: любіть один одного, поважайте, народжуйте а на вбивайте дітей, бережіть свої стосунки, працюйте в них, відділіться від батьків, вдосконалюйтесь.
Чим погано?

Прочитавши книгу свого чоловіка про розірвання шлюбу -прийшла до висновку що в більшості випадків люди взагалі не розуміли чому вони вінчались. А яка ще роль батьків в цьому є. Чоловіки і жінки біжать при перших проблемах до своїх мам, замість того щоб їх вирішувати, обговорювати і щось змінювати. Маю таких декілька пацієнтів навіть зараз.

Інколи читаю лекцію і дивуюсь: просто дитячий садок(хтось хіхікає, хтось відвертається, хтось вже біжить іти-сам собі підписується).А ви кажете -люди готові...Є звісно й такі, але їх свідомих дуже мало.
mari Офлайн

Психотерапевт

Поперед.Далі

Повернутись до Весільний переполох

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей