Хоч мені і боляче писати , але можливо це когось убереже від такоїж самої трагедії . Недай Боже комусь таке пережити

Стояла я на обліку у Гнатюк Лілі Богданівни в 2-й ЖК.Останній раз коли я прийшла до неї на прийом в мене закінчувався 40 тиждень. вона "оглянула" мене так би мовити ( зважування , тиск ,замір висоти матки , об"єм живота і передлежання плоду ) .Сказала , що плід не опустився і , що ще можна почекати тиждень.Я знов прийшла через тиждень , прийшла і лікар акушер Кузьмінчук Наталя Михайлівна , з якою ми домовлялись за пологи, вони вже разом оглянули мене і сказали , що плід неопущений , порадились і вирішили мене покласти в патологію з понеділка. тобто я мала вже в понеділок лягти , для того , щоб мене готували до пологів.
В понеділок в мене був 41 тиждень і 3 день, о 4.00 ночі відійшли води. Води були мутні зеленовато-жовтого кольору , мене це трішки насторожило , так як я знала , що вони повинні бути прозорі. :?
Я ж відразу передзвонила своїй участковій , а потім і лікарці з якою домовлялась за пологи, розказала , що води відійшли , якого коліру , і що відчуваю болів низу живота час від часу -як перейми , з проміжками 5-6 хв. Приїхали ми в роддом з чоловіком о 8.30. Наталя Михайлівна взяла мене на крісло , подивилась , і сказала , що родова діяльність дуже слабка і що це ще не перейми .Шийка матки була скороченна на 1,5 пальця, води ще відійшли , вона подивилась на їх колір і сказала , що вони інфікованні . Родити ще зарано - будемо чекати . Тільки я нерозуміла , ще тоді для чого це потрібно було очікування :?

Мотивувала вона все тим , що по нових протоколах так потрібно діяти , що води дитині незашкодять , тому що дитинка все бере з пуповини , але .............дитинка також і ковтає туж саму амніотичну воду.Логічно - це також їй не на користь ............Ми з чоловіком декілька разів перепитували її чи незавдасть це шкоди нашій малечі. НІ !!! -така була її конкретна відповідь, і думка інших лікарів . А треба було настоювати на тому , щоб мені провели стимуляцію

Вкололи мені Фолікулін , для розгладжування матки і антибіотик Кімацеф. Проночувала я там ніч і на ранок знов почали колоти Фолікулін , а потім пізніше Окситоцин. Родова діяльність в мене почалася , але із-за того що дитинка була велика 4000кг і 54см , я її виштовхнути сама немогла , мені зробили епізотомію і натиснули на живіт . Серцебиття дитинки при цьому усьому періоді прослуховувалось досить добре . Дитинка народилася живою , але роздихатись вона сама незмогла і лікарі які робили реанімацію , також нічого зробити незмогли

Постає в мене таке питання , для чого треба було стільки часу мучити мене і моє дитятко , щоб під кінець пологів мати такий результат ?????????????????????
Для чого треба було тягнути ту вагітність до отсанього , знаючи , що мені не 20 років, і що перед тим на 32-33 тижні плацента була потовщена. Це ж можна було якось передбачити - просто потрібно було ретельніше вивчати історію , ананлізи ходу вагітності , а не просто приймати пацієнтів і надіятись на авось. Коли в черзі сидить по 20 чоловік , а робочій день закінчується - ясно , що ніхто ні на що незвертає увагу , бо треба до дому спішити :twisted: :evil:
Я 100% впевнена , що після огляду тієї ж плаценти і бачучи , що дитинка була вже переношена , вони відразу переписали перебіг пологів і все що можна було переписати .
На розтині паталог анатом зробив висновок - збільшене серце і печінка , і 2-бічна легенева недорозвинутість. в наслідок інфікування токсоплазмозом. Якого в мене під час вагітності і близько не було. Єдине що було з інфекцій цитомегаловірус і гірпес в хронічній НЕАКТИВНІЙ формі . З відки вони взяли цей токсоплазмоз , в мене в голові невкладається ????????????? :twisted: :evil:

Ось так в нас всі один одного покривають ,щоб уникнути відповідальності . Ось така в нас медицина і такі лікарі

Грош ціна тим лікарям . Коли нормальну , здорову дитину загнали в гроб !!!!!!!!
Будучи інфікованою з іхнів описів - хіба набрала б вона таку вагу , і чи билося б в неї до останього сердечко , без меньшення чи збільшення серцебиття ?????????? Вона боролась до останього але........................
Так я звинувачую лікарів , я звинувачую себе у тому , що ненаполягла на стимуляцію одразу , у тому що незовсім розуміла цю ситуацію, що щось недочитала не догледіла , я і близько немогла подумати що щось може бути таке подібне - просто настільки довірилась тій людині , а вона так не компетентно повелась з нами у пологах ..........
Так, вже нічого невернеш , треба жити заради нового покоління, але це мене знаю зробить СИЛЬНІШОЮ. На слідуючу вагітність я не обійдусь рекомендаціями однієї лікарки , а буду консультуватись і ще паралельно. І про пологи постараюсь усе дізнатись , щоб більше такого не получилось .
Ідучи на таку професію , людина повинна усвідомлювати , що вона відповідає не тільке за 1 життя , а за 2 -матері і дитини. і повинна все робити можливе і неможливе , щоб дати життя цій дитинці. А не спиратись на якісь там протоколи.......Клятву Гіпократа для чого давали ???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!