Глобальні оголошення!

Хто має досвід навчання за кордоном?

Модератор: Natalinda

Хто має досвід навчання за кордоном?

Повідомлення Миледи » 14 жовтня 2024, 14:47

Привіт! Хто має досвід навчання за кордоном? Дуже хочу спробувати, але не знаю, з чого почати. Як обирали країну, університет? І як там з адаптацією — не важко? Трохи хвилююся, що не зможу з усім впоратись, особливо з мовою та культурою.
Миледи Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Re: Хто має досвід навчання за кордоном?

Повідомлення Yaiti » 14 жовтня 2024, 14:48

Я вчилася в Польщі. Спочатку теж було страшно, особливо через мову. Але якщо англійська нормальна, то проблем не буде, багато програм викладаються англійською. Головне — визначитись, яка спеціальність цікавить, і далі обирати країну і вуз за цим.
Yaiti Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення Лили » 14 жовтня 2024, 14:49

Я була в Чехії. Плюс в тому, що освіта там безкоштовна, якщо вивчаєш чеську. Мова не така складна, як здається, особливо для нас. Адаптація зайняла пару місяців, але це нормально. Культура трохи інша, але в цілому звикаєш швидко, бо люди привітні.
Лили Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 0 раз.

Повідомлення Анна123 » 14 жовтня 2024, 14:51

Я навчалася в Німеччині, і спочатку було непросто. Освіта за кордоном вимагає адаптації: потрібно звикнути до самостійного життя, нових правил і підходів до навчання. Але це крутий досвід, адже в університетах завжди є програми підтримки для іноземних студентів. Вибір країни залежить від твоїх пріоритетів: десь важлива академічна репутація, десь — фінансові умови. Наприклад, в Німеччині освіта безкоштовна, але життя досить дороге. А от у Польщі навчання дешевше, але також є витрати на проживання. Головне — не боятися і пробувати, освіта за кордоном точно варта цього!

Зображення
Анна123 Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення AnnuttkaJew » 01 листопада 2024, 12:49

А діючим спеціалістам яким чином краще поглиблювати свої знання?
AnnuttkaJew Офлайн

Добре орієнтуюся

Повідомлення Lallika88 » 02 листопада 2024, 11:08

AnnuttkaJew написав:А діючим спеціалістам яким чином краще поглиблювати свої знання?

Проходити різноманітні курси підвищення кваліфікації, відвідувати наукові конференції та бути слухачами тематичних курсів. Усе це буде складати частину нових набутих знань та сприяти покращенню досвіду медика. Ось список запланованих вебінарів https://uabm.org/category-events/vebinary/ які буде проводити Українська Академія Біологічної Медицини . Раджу такі точно брати до уваги
Lallika88 Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повернутись до Приємно познайомитися!

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей