Глобальні оголошення!

А ви пишете писанки і малюєте крашанки?

Модератор: Сяна

Re: А ви пишете писанки?

Повідомлення Lesya » 22 квітня 2011, 11:46

Харчові барвники в принципі безпечні. Я колись, ще в школі, пробувала варити "свої" фарби, типу цибулиння. Зелений дає березові листочки. Коричневий - дубова кора. Жовтий і червоний не пам"ятаю.. :( Більше ніяких кольорів не мала.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення мешканка » 22 квітня 2011, 12:22

happymami щодо писачка: ти час від часу, під час писання, проводь тим жолобком над свічкою-тоді віск буде рівно лягати.
Щодо тих барвників в сільпо-я теж на них дивилась..але щось не знаю. Вони коштують біля 10 грн (три кольори), але теж побоялась їх брати-в мене ж малі будуть те все діло зі мною робити-то краще звичайні харчові візьму-хай з них і колір значно гірший виходить, зате більша до них довіра.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення happymami » 22 квітня 2011, 14:39

lore1ei написав:як ті барвники можуть бути натуральні, якщо вони за пару хвилин зафарбовуються.

ну я б не сказала шо ща пару хв :? . Я тримаю близько 30 хв в одному кольорі. шоб взявся. Інакше - блідий. От на фотці де моя мала пише писанку. Там рожевий. ледве ледве. А мав би бути червоний)) Тримали мало в кольорі. Ну я теж не думаю. шо воно надто природнє, бо яскраві кольори теж, як на мене не роблять з природних матеріалів. Але от взяти бодай акварель. Кольори ж яскраві. І їсти її можна. Ми вчили в технікумі. Тобто вона натуральна. Знач і ці можуть такі бути. ХЗ
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення happymami » 22 квітня 2011, 14:41

мешканка написав: проводь тим жолобком над свічкою

будеш малювати, то скажеш. Бо мені чось здається, що на лінію по цілому яйцю не хватить. Але воно й не тре. Я ж для малої взяла. Їй там би крапочки якісь малювати і полосочки)))) ;-)
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення мешканка » 22 квітня 2011, 14:49

:) Вже похвалитесь...буду чекати
Між іншим, ще можна малювати шпилькою-"гернадлею" (чи як там її називаєте). Обламується шпилька по-половині і тою одною половинкою малюється, як писачком. Головне, щоб та половинка на кінчику мала "бульку". Правда, нею тільки особливі узори можна малювати: квіточки, що складаються з таких елементів, як коми і цяточки. Ну для діток-то супер!
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення oksana.tesliuk » 23 квітня 2011, 01:01

Ви тут такі класні писанки вимальовуєте :гуд: А я купила штучних яєць (здається пластикові) на шнурочках і ми з малим нині їх розфарбовували Спочатку я зафарбувала гуашшю основу, а потім ми наносили акварельками візерунки всякі. Як для першого разу, то нормально. А потім ми пофарбували варені яйця в гранатовий колір і він ліпив на них золотисті наклейки - янголят, хрестики... Потім порозкладав ті всі яйця на столі і каже: "А нашо нам ті штучні, як в нас є справжні?" :lol: Я його заспокоїла, що штучними декоруємо помешкання. Одобрив таке :tipok:
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення мешканка » 23 квітня 2011, 09:03

я розстроїлась геть чисто. Барвник такий паскудний, що навіть яйця, які цілу ніч в ньому пролежали-добре не зафарбував. Майже весь витерся, як віск обтирала... :istereka:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 23 квітня 2011, 09:49

мешканка написав:я розстроїлась геть чисто. Барвник такий паскудний, що навіть яйця, які цілу ніч в ньому пролежали-добре не зафарбував. Майже весь витерся, як віск обтирала... :istereka:

може бути або не свіжий. Або просто не якісний. Я колись теж так попалилася то купила цього разу в ДЦ. То вже хоч троха була впевнена шо буде норм. І реально попався прекрасний. Шкода так. Але може встигнеш ще купити? Ше до вечора купа часу. Можна помалювати. В мене такий барвник шо за 10 хв тєрмоядєр виходить. Підіть в ДЦ якшо там ще є - 2,5 вроді вартує

А я вже маю чим хвалитися. Вночі нині малювала з 2 до 4. Писанка складна технологічно надзвичайно, зато вигляд простенький. Ідею взяла з бігбордів, де мер вітає тернополян
Перший пішов :easter_eggs:
| +
Зображення Зображення

А отут різниця між писачками за 8 грн і між писачками за 30 грн. Я поняла в чому прикол. ШВ дорожчик ширший конусик вверху і залізячкою оббита паличка шоб не горіла. Толково. Хоча я колись таким писачком і без залізячки малювала років 5, поки паличка зовсім на вуглик не перетворилася
| +
Зображення Зображення
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 23 квітня 2011, 13:49

Другий пішов :easter_eggs:
Зображення
| +
Зображення
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Кожен малював як вміє :easter: . Юрчику звичайно ж, було дуже цікаво, чим то я там так займаюся, ну то я йому вручила те яйце, котре тріснуло при варінні, вручила писачок і він собі шось там шкрябав по тому яйці, зато тишина в хаті була... Потім яйця валялися по всій кухні, але то таке. Головне шо мої писаночки стояли в недосяжному місці :tipok:

Ось такий у мене був барвник. рівненського виробництва. Наступного року знаю який купуватиму. Фірма Любисток чи якось так
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marta » 24 квітня 2011, 02:01

Супер! Дівчата, ви молодці!!!! :easter_eggs:
Колись в мене дідо малював такі писанки, що просто ах, а ми зараз просто наклейки клеїмо...Треба повертати традиції!!!
Marta Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Великодні свята

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість