До мене завжди приходив тільки Миколай, напевно традиція така в нашій сімї. І до Юрчика теж тільки Миколай приходить, хоча можуть бути і винятки, але дуже рідко.
Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
А в мене в сім'ї в Києві навпаки Миколай приносив солодощі, а вже Дід Мороз довгоочікувані подарунки, і знаю точно що майже всі там так роблять, але свой доці я роблю 2 повноцінні свята
дід мороз? це хто? а якщо серйозно, то у нас завжди був Св.Миколай який носить подарунки і кладе їх вночі під подушку, на перину, на стіл, біля ліжка....а новий рік, то зустріли поїли, забавки побавились і спати. а Різдво, Водохреща, то коляда і вертеп ( задоволення і заробіток)
В мене теж як була мала, то лише Миколай ходив. А от з синочком, то лише минулого року почали практикувати подарунки від Діда Мороза, але невеличкі -чисто символічно. Мені дуже подається закордонна традиція подарунки під ялинку на Різдво-якось дуже святково!!! Постійно згадується фільм Сам удома.!!!
ДО мене лиш Миколай приходив. До синочка ходить ще Дід Мороз, але скромно, книжка новорічна і ще якість дрібниці. Але цього року завдяки адвент календарю серйозно задумала про подарунок саме на Різдво. Бо ж родичам даруємо на Різдво подарунки. Сподіваюся наступного року підготувати дитину до Різдва більше
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки" М.Матіос
А ще забула теж-ми отримували невеличкі подарунки на святвечір. Особливо така традиція в напрямку діти для батьків, тобто моя мама і тьоті зажди вітали своїх батьків з святим вечером і дарували якісь символічні подарунки.