Глобальні оголошення!

Миколай, Дід Мороз, Санта Клаус...

Модератор: Сяна

Re: Миколай, Дід Мороз, Санта Клаус...

Повідомлення мешканка » 27 листопада 2011, 10:20

happymami в мене чоловік розказує дітям, що дід мороз ніколи не існував, що це персонаж, придуманий комуністичною вдалою, на протиставу Св. Миколаєві і духові Різдва Господнього. Так що, для нас дід мороз-це, як гарно сказала Ліля, вистава і не більше. Не говорячи вже про санта клауса. Колись читала, що вАмериці робили опитування в середній школі на тему: "Що такі Різдво" і більша половина дітей відповіли, що "Це день народження санта клауса"...Прикро...
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення happymami » 27 листопада 2011, 11:32

Ну бачиш, я наразі не можу пояснити дітям, шо то лише вистава. Адже як? Миколай і Дід Мороз приходить фактично до всіх. Миколай і Дід Мороз приходить в садку і роздає подарунки. Різниці між ними наразі діти не вловлюють. Як я писала - Софія до сих пір плутє в кого який кожух має бути. А вже коли Юрчик піде в школу і в них будуть тільки новорічні ранки, то мабуть я зможу пояснити, шо на новорічних ранках несправжній герой. Актор. А невидимий - Миколай, то якраз і є більш традиційний. ХЗ
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення олеся » 27 листопада 2011, 13:47

happymami написав:Бо шось пригадую, шо в коліжанки, котра євангелистка, доці вродіби Миколай нічого не приносив.

в племінника в класі є дві дитини свідки єгови то вони навіть в той день коли в школі Миколай подарунки роздає не ведуть їх до школи, бо не визнають того.
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення олеся » 27 листопада 2011, 13:50

happymami написав:Як я писала - Софія до сих пір плутє в кого який кожух має бути.

А який саме має бути, бо я як була мала то уявляла спершу Миколая в червоному, а потім думала що він має бути в такому як священники золотого кольору і в шапці як мають священники :-|
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення happymami » 27 листопада 2011, 15:23

Ну мабуть на виставах він мав би бути в голубому, чи в золотому. чи в шапці священика, чи в шапці дідморозівській, но полюбе, шоб не був в червоному і з білою бородою. Бо тоді то не Миколай, а Дід Мороз)))
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Alisa » 27 листопада 2011, 17:25

Я за Діда мороза!!! В Миколая своє свято - в Діда мороза своє.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення мешканка » 27 листопада 2011, 17:55

happymami написав:Ну бачиш, я наразі не можу пояснити дітям, шо то лише вистава. Адже як? Миколай і Дід Мороз приходить фактично до всіх. Миколай і Дід Мороз приходить в садку і роздає подарунки. Різниці між ними наразі діти не вловлюють. Як я писала - Софія до сих пір плутє в кого який кожух має бути. А вже коли Юрчик піде в школу і в них будуть тільки новорічні ранки, то мабуть я зможу пояснити, шо на новорічних ранках несправжній герой. Актор. А невидимий - Миколай, то якраз і є більш традиційний. ХЗ

Так ми з чоловіком вирішили розповісти правду, що на Миколая батьки дарують подарунки на згадку про Миколая-чудотворця, як про реальну людину, який колись жив і дарував подарунки бідним. Підтримую в цьому питанні Лілю, якщо батьки брешуть на рахунок Миколая то чи не поставить дитина під сумнів інші речі (які стосуються віри), про які батьки розповідають.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення happymami » 27 листопада 2011, 19:11

мешканка написав: вирішили розповісти правду

ухтина :гуд: . І як реагують діти? Всеодно чекають? Чи замовляють подарунки?
З одного боку ваш приклад - кльовий. Але з другого боку не можу заспокоїтися - а як же листи до Миколая? Ви їх не пишете?
Я вже давно думала Софії розказати про Миколая всю правду :lol: . Вірніше, просто чуть не проговорилася. бо раз ішли по базарі. а я питаю в продавця, скільки руль вартує. Я Юрчику хочу руль на Миколая. Я Софія питає - а нашо ти питаєшся? А я кажу - та Юрчику... иии... він хтів колись ;-)
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Alisa » 27 листопада 2011, 20:19

Я б не хотіла заздалегідь знати правду.
А дітям особливо потрібні дива.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення мешканка » 27 листопада 2011, 22:39

happymami покищо не казала відкрито, але підготовлюю до цього. Хочу правильно підготуватись. І ще акцентувати на тому, що Миколай також дарує, так би мовити, молиться до Бога за нас, просить про здоров"я для кожного і т.д. А подарунки дарують бітьки.
Щодо листів і казки, то можна дитині дати казку і не обманюючи її, аби бажання було. Тим більше, що є такий чоловік, який працює "Миколаєм" ;) і йому можна писати листи, до нього можна приїхати в гості....і т.д.
Дуже хочу започаткувати в нашій сім"ї звичай подарунків на Різдво. ( без Діда Мороза та Миколая), робити казку Різдвяної Ночі, щоб діти більше раділи Різдву Господньому і щоб це свято було для них найособливішим в році, а не новий рік з його персонажами.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Новорічно-різдвяні свята

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей