Natka написав:У мене є синочок. Йому 4 роки. Я вагітна вдруге. Щаслива... Перший раз я народжувала сама... А тепер мій чоловік наполягає, щоб я народжувала за допомогою кесаревого розтину ,для того щоб перев'язати труби... щоб більше не було дітей... Я не знаю що робити...
Співчуваю, що у вас склалась така ситуація у стосунках, але вважаю, що можна прийти до згоди, яка влаштує всіх (себто в ідеалі повільно і акуратно схиляємо чоловіка на свою думку
)
Для кесарського розтину повинні бути певні медичні покази з боку здоров*я мами чи малечі, це раз. Для перев*язки труб - також повинні бути певні умови, в тому числі і медичні - це два. Загалом, кесарській розтин - це складна медична операція - і як будь-яка операція - вона має свій процент ускладнень, в тому числі і летальні випадки - це три. І до речі, є випадки, коли за різних причин, труби відновлюють свою прохідність, що стає не самим приємним сюрпризом для пари - це чотири. Спробуйте донести цю інформацію до чоловіка.
З іншого боку - є інші способи уникнення небажаної вагітності. Обговоріть з чоловіком і їх. Всі за і проти, і ваші з ним можливості та бажання використати якійсь з альтернативних варіантів. Вазектомія - найрадикальніший, і швидше за все призведе до конфронтації з чоловіком.. Тож, як на мене, гадаю треба її прирівняти перев*язування труб і закрити цю тему раз і назавжди.
Ми з чоловіком користуємося методом природного планування. Це самий, я б сказала, позитивний спосіб планування сім*ї, хоча і не легкий. Однак, з огляду на досвід років (ми користуємося ним практично з початку нашого шлюбу, - а це вже 13 років, найменший донечці на днях було 5), можу сказати з впевненістю, що крім своєї прямої функції, цей метод також сприяє глибшому розумінню один одного, взаємоповазі і впевненості в собі, і в шлюбі. Хоча, насправді, це праця, до якої треба заохотити і себе, і чоловіка.
Тож варіанти є. Вам тільки потрібно самій розібратись, чого ви хочете, або не хочете і триматись свого вибору.