nadusha » 02 квітня 2014, 08:23
Артем ходив на плавання десь півроку з перервами: вересень ходив, жовтень - не ходив, ба була на ногах вузлувата еритема (від антибіотика), листопад ходив, грудень не ходив (мав рожевий лишай), в січні спочатку півмісяця не було занять, а потім він і сам не мав бажання + постійні негаразди зі шкірою (не по причині басейну) - і ми лишилися того ровера... Мені, певно, було більше шкода, ніж Артемові.
Набирають групи на початку серпня. Треба довідку від дерматолога, мазок на ентеробіоз і довідку від педіатра. Далі квитанція про оплату (десь 170 грн), обираєте тренера, час тренування - і ви в групі. Плавати Артем не вмів (і не вміє, але вже не боїться пірнати). Перший рік діти ходять в "малий басейн", глибина - приблизно по груди дитині, тренер стоїть збоку (не в воді). За тренуванням можна дивитися через телевізор в холі (принаймні на Бамі). По мірі того, як діти вчаться плавати, тренер може переводити в великий басейн.
Вода точно не тепла, Артем казав "нормальна", але часом був дуже холодний, як приходив в хол.
Процедура приблизно така. В холі діти роздягаються( одяг і взуття здають в гардероб), хтось до майки-штанів, хтось халат на трусики (нам так було зручніше), перевзуваються в гумові шлепанці, одягають шапочку. В сумці чи рюкзаку мають мати мило, мочалку, рушник, плавки. Приходить тренер, робить перекличку, збирає перепустки і забирає дітей в басейн. Там вони мають прийняти душ і перевдягнутися в плавки. Потім саме заняття. Щось не знаю чи після заняття ще йдуть в душ, перевдягаються в трусики і виходять. В холі є окрема кімната, де є багато розеток - там сушать волосся, в холі перевдягаються, забирають перепустки. Все.
На рахунок добору в групи - треба питати на місці. Думаю, що можна навіть зараз.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.