Глобальні оголошення!

Побори в навчальних закладах

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Побори в навчальних закладах

Повідомлення Ludmila » 29 вересня 2011, 10:50

Нелічка, ми дізнались про батьківські збори з оголошення, яке висіло біля дверей групи на дошці оголошень, просто ми новачки, ну ми і прийшли на ту годину, але всіх батьків я так думаю теж не було, якось певно їх обдзвонюють, попереджають про збори. А щодо коштів, я думаю, що після покупки чашечок і ложок має залишитися сума і на подарунки вихователям та няні. Ми ще приміром купили по пачці італійської кави кожному + конверт.
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення Ludmila » 29 вересня 2011, 11:00

Oksana написав:всьо, я поняла, то я якась неправильна :lol: проти грошей в конверті...
майже всі, з ким говорю, за таке... А я якась як з дуба впала :lol: Вважаю, що самі отаким балуємо, даючи гроші в конвертах. А потім жаліємось що всі вимагають, і всім і всюди треба дати...
Вобщім, то я якась підірвана і занадто правильна на тому :lol:

Оксанка, та чого ж неправильна? Просто це твоя особиста думка, я теж не велика прихильниця грошей в конверті, приміром ще ніколи за 2 роки не давала нічого нашій дільничій лікарці, хоч знаю що вона страшенно ласа до такого, навіть може сказати "О, та вашій дитинці вже 2 рочки недавно виповнилось, а де торт, де шампанське? Інші батьки приносять, а ви ні". А мене просто верне від такого, і ще ставлення лікаря має бути уважніше і без натяків, а то понавиписує море всього..... і ще приходиить з таким виглядом на виклик додому, ніби великий подарунок нам цим робить. так і хочеться сказати: "Шановна, це ВАША РОБОТА і мені пофіг, що у Вас маленька зарплата, у мене не вища". Але це я відхилилась від теми. Ще напишу про себе - Сашенькиним вихователям у дитсадку хочеться щось подарувати, подякувати за увагу, турботу, бо з перших днів я бачу ставлення до дитини, до діток в групі загалом, це інша справа, вони і без подарунків добре роблять свою роботу.
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення svetla » 29 вересня 2011, 14:13

Про все по- троху:
- про збори в дитячому садку ми дізнались з оголошення, що висіло на дверях кілька днів до того міроприємства. На зборах було багатенько батьків (20-25).
- шпателі і градусник ми також принесли самі в садок ще зразу.
- здавали по 300гривень ще до зборів вихователям, на вікна, на зборах вихователі відчитались: купили посуд діткам і ще всі там канцелярські штуки (на потреби групи ще тоді не здавали)
- на зборах ті гроші,що по 300 передали батьківському комітету і планується на них таки поставити два вікна в спальню.
- здали ще по 10гривень для вихователів,бо саме було Наталії,а вони у нас обидві Наталі. А на день вчителя здали по 50гривень. Вітатимуть ще і завідуючу і ще там когось. Я ще не дуже знаю хто є хто.
- ну і кожного місяця треба здавати на потреби групи 10гривень.
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення kamisia » 29 вересня 2011, 14:46

Oksana написав:всьо, я поняла, то я якась неправильна :lol: проти грошей в конверті...
майже всі, з ким говорю, за таке... А я якась як з дуба впала :lol: Вважаю, що самі отаким балуємо, даючи гроші в конвертах. А потім жаліємось що всі вимагають, і всім і всюди треба дати...
Вобщім, то я якась підірвана і занадто правильна на тому :lol:

ти така не одна, я на таке ні копійки не дала, одна в групі правда, решта здали.
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення Oksana » 29 вересня 2011, 14:54

нє, я здала, і не проти здавати. Більше того, я в батьківському комітеті :lol: Я просто проти саме подяки в конверті, хоч і розімію, що то реалії нашого життя. Але проти саме подяки грошима. Все решта прекрасно розумію. Бо і вихователі в нас дууууже хороші, і розумію, що фінансування мізерне... І хочу, щоб діткам моїй було добре, і в хороших умовах. Все дівчатка розумію... Але... Неправильно то все якось в нас в державі, зарплати малі, подяки в конверті....уууу... якась я не от міра сєво :lol:
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення kamisia » 29 вересня 2011, 15:04

Oksana Якби наші дарували квіти/конфети я б здала, а так, самі гроші в конверті я проти.
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення Natalinda » 29 вересня 2011, 15:34

Oksana написав: Квіти і цукерки, це вітання, а гроші це взятка.

Оксана, я ні в якому разі не хочу переконувати тебе що гроші потрібно дарувати.
Ну подаруєте ви коробку Києва вечірнього, а вихователька його на дух не переносить і шо? І за квіти заплатте 50 чи скільки там гривень, бо на такі свята продавці квітів суттєві піднімають ціни....

Просто хочу зрозуміти у чому суть взятки???
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Ludmila » 29 вересня 2011, 16:39

Oksana написав: Квіти і цукерки, це вітання, а гроші це взятка.

Оксана, я ні в якому разі не хочу переконувати тебе що гроші потрібно дарувати.

Natalinda:
Ну подаруєте ви коробку Києва вечірнього, а вихователька його на дух не переносить і шо? І за квіти заплатте 50 чи скільки там гривень, бо на такі свята продавці квітів суттєві піднімають ціни....

Підтримую Наталю, так квіти і цукерки певно що добре, але реалії в нашій державі ще й такі, що от у виховательки з маленькою зарплатнею і в якої теж є дітки є необхідність купувати ЗА ГРОШІ ті ж самі речі, що і нам з вами: продукти, засоби гігієни, одяг і взуття для дитини і т. д., то чому б не полегшити їй життя і у знак вдячності подарувати конверт з коштами, які вона потратить так, як вважає за потрібне? нікого не переконую, це просто моя думка.
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Перлинка » 29 вересня 2011, 16:44

читала десь на іншому форумі як вихователька,яка сама без чоловіка виховує дітей, жалілась подрузі,а та написала ,що вдячні батьки несуть квіти,цукерки,а їй на буханець хліба не вистачає в кінці місяця

це просто забобони ,гроші в конверті -хабар

правильно пише Наталінда,якщо хочете зробити приємно людині,щиро віддячити ,а не просто собі поставити галочку,що щось таки я й дала ,то ж подумайте про ту людину що для неї буде краще,чи буде тішити її той дорогий букет чи ті цукорки ,коли грубо кажучи колгот нема за що купити
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Alisa » 29 вересня 2011, 19:29

Я теж не бачу тут хабара. Якщо вже на то пішло, то це швидше схоже на премію.

Колективний хабар - трохи смішно.

І якщо людина не проти привітати вчительку, то яка їй різниця - подарунок то чи гроші. Головне, щоб сума скидання всіх влаштовувала.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Поперед.Далі

Повернутись до Школи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей