Глобальні оголошення!

Побори в навчальних закладах

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Побори в навчальних закладах

Повідомлення oksana.tesliuk » 24 вересня 2011, 12:25

happymami
початкова школа, в яку ми водимо старшого,офіційно вважається платною, але плата за місяць 60 грн!!!
коли йшли в 1-й клас, дирекція школи сказала, що треба в нашому майбутньому класі зробити ремонт і шафу-купе
половина батьків була дуже ЗА, інша половина скромно мовчала, дві сім"ї відразу перейшли в іншу школу
я взнала скільки коштуватиме шафа-купе і заявила, що купе не буде, буде просто шафа з плити і зі звичайними дверцятами
ніхто не заперечував, в т.ч. дирекція
чоловік зробив калькуляцію - вийшло по 350 грн на ремонт і по 150 на шафу
за ці гроші ми зробили капітальний ремонт класу, крім підлоги, поміняли унітази в туалеті+побілка, побілили коридор (це в нас школа-садок, тобто на один клас припадає дві кімнати, туалет і коридор) - загалом 8934,13 грн + 2900 грн за шафу
крім цього ми самостійно закупляємо туалетний папір, рідке мило для рук, серветки в столову, наповнення класної аптечки (вата, бинт, пластирі, вугілля активоване, перекис, зеленка), і є в нас така стаття витрат, як матеріали для навчання (магніти для дошки, папір, ватман, крейда...). На все це ми збираємо по 50 грн на півріччя. Але з цих же грошей забезпечується святкування Дня вчителя, 8 березня, а також дні народження вчителя (300 грн) та вихователя (200 грн) (продовжений день).
на святкування Нового року ми окремо збирали по 50 грн, бо спочатку на батьківських зборах вирішили закупляти набори цукерків для кожної дитини як подарунок від Діда Мороза. Але пізніше вчителька запропонувала зробити один подярунок для всього класу, бо діти вже аж жбурлялися на перевах тими цукерками. То ми купили в клас магнітолу за 234 грн, поназаписували музики, аудіокниг, то діти мають тепер цікаві фізкульт-перерви. Правда був в мене через ту магнітолу неприємний інцидент, бо рішення про зміну подарунка від Діда Мороза було прийнято в межах батьківського комітету, то не всі батьки знали і двоє мені "навалили" після свята. Але більшість все-таки була задоволена зекономленими грошима на непотрібних їхнім дітям цукерках.
цього літа ми теж робили невеличкий косметичний ремонт - лакували паркет, фарбували двері, плінтуса, пороги.
правда були й такі витрати, як дезинфекція подушок (які ми віддавали, бо в 2-му класі вже не спимо), облаштування музичного класу та класу англійської мови. А і ще ми скористалися послугами прибиральників, бо наші батьки майже одноголосно сказали, що приходити і самостійно мити підлоги, вікна і парти не будуть. То на це все здавали по 100 грн. І з цих грошей ми ще закупили настольні ігри для діток на другу половину дня.
Як голова батьківського комітету, я дуже ретельно веду звітність (в Exсel) і щопівроку письмово звітую перед батьками.
Є в наш ще окремі батьки, які виявляють бажання бути спонсорами. То додатково маємо жалюзі на всіх вікнах в двох кімнатах, магнітну дошку, а цього року ще й невеликий стіл для настольного тенісу.
Мене теж минулого літа загребло на спонсорство, то я "стратилася" (300 грн) на ось таку красоту в наш клас:
Зображення
то моя сестра таке придумала і робила, а я лиш покупляла необхідні декори.
ну і ще... зошити з друкованою основою (65 грн) і книжки+зошити+диски (140 грн) з англійської ми теж купляємо окремо
підручники нам дає школа
питання вікон, дахів та інших капітальних видатків нас не обходить - дирекція самостійно знаходить на це кошти, зазвичай таке фінансується з міського бюджету

як були в садочу, то ніякого "вхідного" не платили, ніяких ремонтів не робили, лише щомісяця здавали по 10 грн на якісь побутові витрати та навчальний матеріал. тут я була була як всі - пофігісткою, - то так детально описати не можу :)
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення Alisa » 24 вересня 2011, 13:10

А чому купе? :lol:
Просто шафою не можна було обійтися. :lol:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Alisa » 24 вересня 2011, 13:17

Молодець Оксана, не фіг їм купе :) .
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення happymami » 24 вересня 2011, 14:41

oksana.tesliuk ухти. Батьки-спонсори це вопше супер. Значить, переймаються долею того класу, де діти вчаться. А в нас чомусь таке враження складається, що всі батьки хочуть лиш би спихнути дитину і шоб всьо там було красиво, але без їх коштів чи праці. В групі старшої доці робив ремонт ОДИН батько :гуд: . Тобто, за роботу майстрів ми вже не платили. То до сих пір є батьки, які кажуть, що він дурний. Бо як це так - безкоштовно робити ремонт у всі групі. А він каже - для дитини ж старався. Отакі в нас люди всякі різні бувають. Шо одному добре, то іншого не влаштовує.
Оксана, а в якій школі-садку ви вчитеся? 28-ий? Чи то десь в центрі?
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення fajno » 24 вересня 2011, 14:49

я тут начиталась і страшно стало дитину в садок записувати....аяяй, шо ж то буде. в нас дуже "принциповий" татко і грошей на дарунки вихователям давати точно не буде, та ше й зі скандалом... :dash: :x :evil: ті ж гроші теж не з крана течуть. аяяй...
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення happymami » 24 вересня 2011, 15:00

fajnoв нас в групі теж був такий татко. То його просто обрали головою батьківського комітету і сказали - не зочеш здавати гроші, то пахай інтєлєктуально. ;-)
Ну але дитині нічого поганого від того не буде. Татко просто заїсться з батьками. На нього всі косо дивитимуться, але дитина нормально відходить садок і тата ніхто не приб'є. Була в нас така одна мама, котра ну не мала грошей і хоч ти трісни. То й не здавала. Обідно було тим хто здавав але шо ж робити, як людина дійсно не годна? І ніхто її з садка не вигнав. Такшо не переживай. єву теж не виженуть ;-)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення taranjka » 24 вересня 2011, 15:07

укрнарменталітет...
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Перлинка » 24 вересня 2011, 19:14

Alisa написав:В батьків теж різне матеріальне становище. Заробляючи , к приміру, 1000 грн. важко філософськи відноситися до постійної здачі коштів і приміряти на себе важку долю виховательки .
+ багато сімей живуть в найманому житлі, працює 1 член родини тощо...
Необов*язково бути алкоголіком, щоб непотягнути ремонти туалетів, заміну вікон, ще можна домашній кінотеатр на групу купити тощо

я думаю батьківський колектив віднісся би з розумінням якби ви сказали,що живете на 1000 грн ,винаймаєте житло і взагалі їсти немаєте шо ,тоді б ше вам скинулись ,але ж насправді соромно скзати що не маєте тих грошей,отже знову обирайте бути гоноровими і втіхаря хаяти здирливих активістів з бат.ком. ,чи чесно сказати що не маєте таких грошей і відповідно якби зголосились одні ,другі такі є як і ви ,то впевнена,що тарифи б знизили,або придумали для вас інші умови більш щадящі

просто коли всі мовать,навіть з недовольним виразом обличчя я б розуміла це як згоду і заперечень нема
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення ksana » 24 вересня 2011, 20:44

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

стосовно дорогих і коштовних подарунків на різні свята вчителям і вихователям, інколи це вже здирництво з батьків. знаю таких, що зразу попереджають, коли в них д/н і які подарунки дарувати (досить не дешеві).
все залежить від батьків, якщо вони не хочуть дарувати дорого, то їх ніхто немає права заставити.
можна показати свою увагу до вихов. символічним букетом квітів чи цукерками, але дарувати подарунки вартість в міс.з/п то таки закруто (хіба може хто з батьків такий крутий :tipok: , що не знає де потратити гроші :? :grin: )

відносно ремонтів, то в нас привикли їх робити за кошти батьків. держ.бюджет майже не виділяє на це грошей. наприклад, щоб поміняти вікна (кількадесятирічної давності), з яких взимку дме і дітям холодно, мусиш просити батьків. потім начуправ о/н на конференціях "розпинається", що за держкошт зроблено ремонти в начальних закладах. :scare: :scare: :scare: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:
коли приходять перевіряючі і в групі не має того, що вимагає програма (дидактичний, ігровий матеріал) чи вікна і унітази старі (але ще в якісному стані), тоді на всіх виробн.нарадах про тебе скажуть всю свою думку :evil: :evil:
начальство тебе ставить в глухий кут,щоб просити в батьків (з такою ж з/п як в тебе) здавати шалені кошти на ремонти, іграшки, канцтовари.

я думаю, що батьки і вихователі можуть знайти компроміс і вирішити спільно питання потреб приміщень, де виховуються, навчаються і ростуть діти. спільними зусиллями можна зробити багато, витрачаючи великих коштів. :beer: зменшити або збільшити побори - це в руках батьків ;-) :emphaty:
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Повідомлення Alisa » 24 вересня 2011, 20:51

Зрозуміють хіба алкашів і тих, хто в голодний обморок падає.
Батьківський комітет теж не завджи в шоколаді, щоб робити поблажки тим хто має що їсти-пити-взути + винаймає житло, а не тлумиться з батьками :lol: :lol:

Одиниці з радістю здають 1000 грн на туалет і вікна. Тому нічого поганого в кислих обличчах і темах типу "Садок загнався" я не бачу.
Бо часом амбіції завідувачок перекадаються на плечі батьків :) .
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Школи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість