Я зовсім інакше уявляю

Як саме - довго розповідати. Якщо по суті, вважаю, що в дитини від народження дуже сильне прагнення до здобутку знань. І якщо його не вбити (нудними уроками, хибною мотивацією - примусовими завдвннями, оцінками), то це прагнення буде найкращим, найдієвішим "двигуном" в здобутку знань. Це головне. А як саме дитина буде здобувати знання, це вже індивідуально - як що піде: багато читати, гуртки, цікаві завдання, при потребі - репетитор, просто цікаве різноманітне життя.
Наприклад, в мене була ідея, щоб Яся листувалася зі своїми родичами звичайною перепискою - і підтримка гарних традицій, і писати буде вчитися.
Ksenija, наприклад

прокинулася в 5-тій ранку, вмилася, зачесалася, зробила розминку, побігла на пробіжку, скупалася в озері, зробила зарядку на турніках.
Прийшла додому, приготувала сніданок, поснідала, посиділа щось цікавеньке почитала.
Зайнялася цікавою справою, творчою, вязання-вишивання-ліплення-до чого душа лежить.
Пішла на гуртки.
Пішла кудись по своїх справах. Навіть в маленької дитини (якщо школа не забирає весь час) є багато своїх справ.
ВВечері гуляє в дворі.
Годинка на письмо чи математику.
А потім поїхала на тиждень на сплав і там взагалі нічого не вчить (тим не менш, розвивається не гірше, ніж в місті)
Ну я звичайно щось перебільшила, десь пожартувала, багато що пропустила, взагалі писала, що перше прийде в голову, писала як би мені хотілося час проводити. Але, сподіваюся настрій домашньої освіти трохи змогла передати.
Головне, я не буду намагатися повторити школу в домашніх умовах.