Глобальні оголошення!

Домашня школа

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Домашня школа

Повідомлення pan_kotskyy » 16 березня 2012, 19:30

Nymydora написав:Та і проблеми з однолітками дитина повинна навчитися вирішувати не маючи 20 років і сформовану особистість, коли вже дуже важко щось змінити.

Ой Nymydora, як думаєш, чи багато людей в дорослому віці вміють вирішувати проблеми з однолітками?
Те, що краще навчитись компроміси знаходити чимпораніше я не спорю, але не всім це дано і з двома школами і червоним дипломом інституту...
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Радмила » 10 вересня 2012, 23:42

Даша щось вийшло в тебе з організацією домашньої школи?
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Dashko » 11 вересня 2012, 06:15

Нє, на жаль. Не вистачило мені натхнення, часу підготуватися. Пішли в звичайну школу. Поки що мала ходить, їй подобається. Думаю, пізніше будемо переводитися на екстернатну форму.

Читаю зараз малим "Моя сімя та інші звірі" Дарелла. Я в захваті від його формата навчання. (Пізніше, може цитати якісь повставляю, бо описом я не передам). Може, я того так і перейнялася ідеями домашньої освіти, бо це одна з улюблених книжок ще мого дитинства. :confused: :wink:
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Катруся » 11 вересня 2012, 12:30

Дівчата, в нас в Петриках майже домашня школа :wink: . Класи по 8-10 учнів, є по 5, а цього року стало аж 3 учні в класі. За часу моєї роботи найбільший клас нараховував 17 учнів. І як вчитель скажу вам набагато легше вчити таку маленьку кількість дітей. Всі в тебе на виду, кожен учень опитаний, працює на уроці. Я мала можливість для кожного приготувати індивідуальне завдання. От ви розумієте, що маленька кількість дітей в класі це добре, а наші батьки (жителі села) ні. Для них школа в місті це престижно (де в класах по 30 учнів), а в селі - це "сільська школа" :sad: а вчителі а нас нічим не гірші.
Так що запрошую на навчання :wink:
Катруся Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 230 раз.
Діти: синочок Назарчик
донечка Настуня

Повідомлення taranjka » 11 вересня 2012, 15:25

Dashko, а навіщо переводити? а якщо натхнення на довго не вистачить?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Dashko » 11 вересня 2012, 17:26

Бо я своїх переконань не лишилася. Далі вважаю, що домашня освіта - це класно. А натхнення треба тільки, щоб запустити процес, а далі вже все "як по маслу", треба тільки скеровувати в потрібне русло. :wink:
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Ksenija » 11 вересня 2012, 17:41

Даша, а як ти на практиці це плануєш організувати? Як ти собі уявляєш один день, наприклад.
Ksenija Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 431 раз.
Подякували: 364 раз.
Діти: Христина (11.11.2011)

Повідомлення taranjka » 11 вересня 2012, 18:06

для початку потрібно мати не лише натхнення - а багато часу, високий рівень самоосвіти, організованість і т.д. а дальше - все більше зусиль, організованості і самоосвти і аж ніяк не менше часу.
це як в школі - прогавив кілька тем з якогось предмету - наздогнати важко. а тут потрбно завжди знаходити час для того, щоб самій підготуватися, а потім ще й це цікаво подавати дитині. чи я не правильно розмію, і до "закону Архімеда", наприклад, вона сама має додуматися? :confused: і чи він взагалі їй треба :crazy:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Dashko » 11 вересня 2012, 18:39

Я зовсім інакше уявляю ::Р: Як саме - довго розповідати. Якщо по суті, вважаю, що в дитини від народження дуже сильне прагнення до здобутку знань. І якщо його не вбити (нудними уроками, хибною мотивацією - примусовими завдвннями, оцінками), то це прагнення буде найкращим, найдієвішим "двигуном" в здобутку знань. Це головне. А як саме дитина буде здобувати знання, це вже індивідуально - як що піде: багато читати, гуртки, цікаві завдання, при потребі - репетитор, просто цікаве різноманітне життя.
Наприклад, в мене була ідея, щоб Яся листувалася зі своїми родичами звичайною перепискою - і підтримка гарних традицій, і писати буде вчитися.

Ksenija, наприклад ::Р: прокинулася в 5-тій ранку, вмилася, зачесалася, зробила розминку, побігла на пробіжку, скупалася в озері, зробила зарядку на турніках.
Прийшла додому, приготувала сніданок, поснідала, посиділа щось цікавеньке почитала.
Зайнялася цікавою справою, творчою, вязання-вишивання-ліплення-до чого душа лежить.
Пішла на гуртки.
Пішла кудись по своїх справах. Навіть в маленької дитини (якщо школа не забирає весь час) є багато своїх справ.
ВВечері гуляє в дворі.
Годинка на письмо чи математику.

А потім поїхала на тиждень на сплав і там взагалі нічого не вчить (тим не менш, розвивається не гірше, ніж в місті)
:В):

Ну я звичайно щось перебільшила, десь пожартувала, багато що пропустила, взагалі писала, що перше прийде в голову, писала як би мені хотілося час проводити. Але, сподіваюся настрій домашньої освіти трохи змогла передати. :wink:

Головне, я не буду намагатися повторити школу в домашніх умовах.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення smailik_m » 11 вересня 2012, 19:42

ну я теж це якось так уявляю, як Даша написала. Тим більше зараз дуже багато літератури в якій інформація майже та ж що і в підручнику, ле читається як художня...
Ніхто тобі не друг. Ніхто тобі не ворог. Кожна людина тобі вчитель.
smailik_m Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 497 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: два синочки-колобочки

Поперед.Далі

Повернутись до Школи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість