Глобальні оголошення!

Побори в навчальних закладах

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Побори в навчальних закладах

Повідомлення Перлинка » 23 вересня 2011, 23:43

мені здається що навіть 300 грн в місяць не багато ,якщо дитина перебуває в достойних умовах ,уявіть собі скільки б за няню треба було заплатити ,я це знаю тому ціную що маю можливість аби практично безкоштовно мої діти 5 днів на тиждень ,8 годин на добу перебували в практично безкоштовному закладі ,при тому що совєтського союзу вже давно нема і давно нема відповідного фінансування цих закладів аби забезпечити ці умови

мабуть,ніде в світі нема такої шари навіть зі всіма поборами
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 23 вересня 2011, 23:52

taranjka написав:напевне запропоную тим кому не жалко 50 грн. виховательці на подарунок - дарувати в індивідуальному порядку :) сума велика чи не велика, але це хабарництво, яке батьки самі продовжують, на яке жаліються і матюкають, і яким дають приклад своїм дітям.

це особисте діло кожного ,і я б нікого не силувала

але запропонувала б посидіти весь день з двадцятьма пятьма дворічними дітьми за мінімальну зп ,навіть не знаю скільки вона становить

не думаю що ці люди не варті подяки хоч раз на рік за те що взагалі погодились на таку роботу

хабар це коли ти хочеш не чесно щось отримати послуги ,землю,якісь переваги

а в чому в даному випадку полягає нечесність?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Liljondr » 24 вересня 2011, 00:17

Yummy mummy написав:Liljondr А ви в який садочок ходите?

в 14 - Калинка
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Повідомлення КлубНіка » 24 вересня 2011, 00:31

Перлинка впринципі згідна з твоїми словами, бо я думаю, що ні для кого не секрет, що наші садки вже давним-давно практично не фінансуються державою і якби не батьки то вони б вже розвалювались, але... наприклад той самий ремон в туалеті, ну невже неможна сказати, дорогі батьки, такто-і-такто, треба зробити туалет, давайте ми наприклад протягом пів року щомісяця здаватимемо по 50грн і літом зробимо ремонт. А то нє, треба зробити до зими! А ви батьки хоть вішайтесь! :dash: Ладно як одна дитина, а як 2-3, яких крім того що побори здавати, треба ще і годувати і на зиму вдівати!!! :scare: Тому тут дві сторони медалі і подекуди добряче перегинання палки!
КлубНіка Офлайн

Повідомлення Перлинка » 24 вересня 2011, 00:45

КлубНіка написав:наприклад той самий ремон в туалеті, ну невже неможна сказати, дорогі батьки, такто-і-такто, треба зробити туалет, давайте ми наприклад протягом пів року щомісяця здаватимемо по 50грн і літом зробимо ремонт. А то нє, треба зробити до зими! А ви батьки хоть вішайтесь! :dash: Ладно як одна дитина, а як 2-3, яких крім того що побори здавати, треба ще і годувати і на зиму вдівати!!! :scare: Тому тут дві сторони медалі і подекуди добряче перегинання палки!

а ти на зборах це сказала і до тебе не прислухались?

переважно всі тихенько сидять,головою кивають , а потім нарікають що з них деруть
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Liljondr » 24 вересня 2011, 01:19

Перлинка написав:taranjka написав:
напевне запропоную тим кому не жалко 50 грн. виховательці на подарунок - дарувати в індивідуальному порядку сума велика чи не велика, але це хабарництво, яке батьки самі продовжують, на яке жаліються і матюкають, і яким дають приклад своїм дітям.

це особисте діло кожного ,і я б нікого не силувала

але запропонувала б посидіти весь день з двадцятьма пятьма дворічними дітьми за мінімальну зп ,навіть не знаю скільки вона становить

не думаю що ці люди не варті подяки хоч раз на рік за те що взагалі погодились на таку роботу

хабар це коли ти хочеш не чесно щось отримати послуги ,землю,якісь переваги

а в чому в даному випадку полягає нечесність?

я з тобою , Перлинка, згідна
невже , коли ми вітаємо хорошу знайому з днем народження - це хабар?
а чим вихователька не хороша знайома? (звісно різні виховательки є)

особисто я за те щоб в знак подяки вітати виховательку-вчительку. Але кошти в міру розумних.
У нас хороший врівноважений колектив.
Дорогі мобілки та ланцюжки золоті не дарує. А 20-30 грн в рік для виховательки мені не шкода однозначно !
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Alisa » 24 вересня 2011, 07:43

В батьків теж різне матеріальне становище. Заробляючи , к приміру, 1000 грн. важко філософськи відноситися до постійної здачі коштів і приміряти на себе важку долю виховательки .
+ багато сімей живуть в найманому житлі, працює 1 член родини тощо...
Необов*язково бути алкоголіком, щоб непотягнути ремонти туалетів, заміну вікон, ще можна домашній кінотеатр на групу купити тощо
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Ira » 24 вересня 2011, 09:48

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Повідомлення tetyana » 24 вересня 2011, 10:12

Нам на батьківських зборах зразу сказали, що потрібно купити і де потрібно зробити ремонт, довго пояснюали що це дійсно необхідно. Після підрахунків визначили суму, яку потрібно здати - по 200гр. Гроші підуть на роботу майстрів (матеріали для ремонту були закуплені ще батьками попередньої групи), нові шафки, вікно, може ще на якісь закупки, бо треба ще посуд для дітей купувати (тарілки і чашки), зошити для малювання і аплікації, пластилін, фарби, пензлики. Ще потрібні кришки для унітазів, килимок, на якому граються діти, і пилосос, бо старий поламався. Вихователям просто немає до кого більше звертатися, як до батьків, щоб забезпечити дітям все необхідне.
tetyana Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 98 раз.
Подякували: 25 раз.
Діти: три хлопчики

Повідомлення Liljondr » 24 вересня 2011, 11:33

Alisa написав:В батьків теж різне матеріальне становище. Заробляючи , к приміру, 1000 грн. важко філософськи відноситися до постійної здачі коштів і приміряти на себе важку долю виховательки .
+ багато сімей живуть в найманому житлі, працює 1 член родини тощо...
Необов*язково бути алкоголіком, щоб непотягнути ремонти туалетів, заміну вікон, ще можна домашній кінотеатр на групу купити тощо

і таке буває - тоді батьки допомагають роботою - приймають участь в ремонті, малюють навчальні стелажі чи організовують закупки
головне щоб батьківський комітет був людський і пішов на компроміси
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Поперед.Далі

Повернутись до Школи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей