Глобальні оголошення!

Нові групи у садочках. Міф чи реальність?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Нові групи у садочках. Міф чи реальність?

Повідомлення nadusha » 07 серпня 2013, 00:49

У яких садочках Тернополя з’являться додаткові групи?

Проблем із нестачею місць у дошкільних закладах цього року не буде, запевняє прес-служба міської ради.

Так, у минулому році в тернопільських садочках відкрили 10 додаткових груп. Цьогоріч навіть дещо перевищили плановий показник – замість десяти з початком нового навчального року у Тернополі запрацює 13 додаткових груп. Для цього з міського бюджету виділили 780 тисяч 800 гривень.

Додаткові групи відкрили у чотирьох мікрорайонах міста – в тих, де була найбільша потреба. Зокрема, нові групи з першого вересня запрацюють на БАМі (садочки № 9,21,22,23,30, навчально-виховний комплекс (ТНВК) № 17), «Дружбі» (садочки № 13,37, ТНВК № 35), «Східному» (садочки № 26,36) та у Центрі (садочок № 38, ТНВК № 1).

«Ми вивільнили приміщення від орендарів, які займали їх багато років. 13 груп, відкритих в різних мікрорайонах міста, в сукупності складають один великий садочок. Так ми наразі повністю задовольнили потребу батьків та дітей у садочках. Надалі за допомогою електронного запису формуватимемо списки і визначатимемо, скільки ще місць потрібно», – зазначила начальник управління освіти і науки міськради Ольга Похиляк.

За словами очільниці міської освіти, завдяки відкриттю додаткових груп, вдалося вирішити і проблему наближеності до садочків. Відтепер батьки можуть влаштувати своїх діток у дошкільний заклад біля дому, в крайньому випадку у той, що за кілька будинків від місця проживання.

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Re: Новини Тернополя

Повідомлення Галина » 07 серпня 2013, 08:14

nadusha написав:Додаткові групи відкрили у чотирьох мікрорайонах міста – в тих, де була найбільша потреба. Зокрема, нові групи з першого вересня запрацюють на БАМі (садочки № 9,21,22,23,30, навчально-виховний комплекс (ТНВК) № 17), «Дружбі» (садочки № 13,37, ТНВК № 35), «Східному» (садочки № 26,36) та у Центрі (садочок № 38, ТНВК № 1).

Цікаво, а чому на Канаді не роблять додаткових груп??? Тут один садок на цілий масив, а возять до нас діток і з Бірок і з Гаїв, ті хто поблизу працює, нашій групі таких 3-є було. Група яка наступного року випускається (в мене сусідки малий там) вміщає в себе 47 дітей! При тому що ліжок 29...
Та група в яку піде моя дитина вже має 38 чоловік у списку, а це ще не кінець...
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Natalinda » 07 серпня 2013, 14:25

Галина а на якій підставі беруть іногородніх діток, незнаєш?
Якщо то з Великих Гаїв то там хоч садочку немає наразі, але ж в Бірках садочок є.

47 дітей то жесть((( В нас 25 і то я рахую що багацько.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Галина » 07 серпня 2013, 14:32

Natalinda написав:Галина а на якій підставі беруть іногородніх діток, незнаєш?

А хто мені про підстави скаже? Треба і беруть...
Та в нас і своїх діток багато. На Канаді садок один... Всі ясно що ходити не будуть, але більше 30-ти то точно завжди є.
В нас ще хоч група велика, простора, а є такі де тим 30-ти дітиськам розвернутися нема де...
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Dribchuk » 09 серпня 2013, 08:44

nadusha написав:У яких садочках Тернополя з’являться додаткові групи?

Вчора ми зверталися в один із вищезазначених садочків, де ніби-то відкрилися додаткові групи, щодо прийому нашої малої в садок. Насправді ніякі нові групи не відкрито - нема приміщення. Можливо буде відкриватися група на місці старої дитсадківської бібліотеки, але приміщення зовсім не готове до прийому діток - нема ні підлоги,ні сантехніки, вікна забиті дошками. Якщо набереться певна кількість батьків згідна зробити там ремонт з нуля за свій рахунок то можливо до листопада ту групу таки відкриють. :crazy:
То я не розумію. Нащо писати "ми відкрили додаткові групи" якщо це батьки самі собі мають ті групи облаштовувати?????? Якесь знущання і над батьками і над керівництвом садочків яким сказали "ми в вашому садку відкрили додаткові групи" - а ви собі розрулюйте самі - є в вас приміщення чи нема. :ireful: :ireful: :ireful:
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення nadusha » 09 серпня 2013, 08:48

Сестра водить в ортопедичний садок на Дружбі, в "нововідкриту" групу. То грошей батьківських туди вбабахано ого-го... Певно співвідношення вкладених "міських" коштів і батьківських 20:80... Зато звітують!!! :aggressive:
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Ulkanet » 10 серпня 2013, 01:08

Dribchuk скоро в садочок будемо водити в дві зміни, бо нема приміщень :dash: :dash: :dash: :dash:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення mariana » 10 серпня 2013, 02:02

В 37 садку пише що відкрито нову групу, ми в цей садочок йдемо, теж мене здивувало що в газеті написато про відкриття нової групи, а реально і від завідуючої чула що бібліотека нікуди так і не вибралася, головне прозвітували що групу відкрили.. а в 35 садку біля хлібзаводу відкрили нову групу зі змішаним фінансуванням, чого не пишуть що батьки здавали по 3000 грн на відкриття тієї групи??
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Dribchuk » 10 серпня 2013, 08:46

mariana ми якраз ходили в 37 садок :=):
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Нові групи у садочках. Міф чи реальність?

Повідомлення mariana » 10 серпня 2013, 11:10

Dribchuk я так і зрозуміла.Там де має бути нова група, там зараз міська бібліотека, і їй ще не виділили нове приміщення, так що не знаю коли вони там нові групи відкриють.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей