Глобальні оголошення!

Хвора дитина у садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Хвора дитина у садочку

Повідомлення mala-karta » 05 червня 2011, 18:29

Зайшла про це мова на дружньому форумі.

Я, взагалі, думаю, що таки не варто хвору дитину вести у садочок.

якби я могла обирати, то садок, у який водять хворих дітей я б дитину не повела.
краще три дні дома посидіти ніж 10 заразити і вже 10 мам не зможуть на роботу вийти, або 10 мам будуть в руку виховательці гроші пхати.
я б такого не хотіла.
а ідею заробляти імунітет через болячки вважаю безглуздою. спершу заробляєм імунітет контактуючи зі всіма підряд, а потім бідкаємося який ж то імунітет поганий - дитина хворіє всім підряд.

якщо вже так й роблять, то напевно доброю б була ініціатива батьків для цих діток зробити окрему групу.
http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?showtopic=3738&st=220&#entry854106

Ну але буває всяке.

А які ваші думки з цього приводу? І чи були у вас такі ситуації? Може, вам доводилося свою дитину водити хворою у садочок? Чи, може, у вашому часто бувають хворі дітки?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: Хвора дитина у садочку

Повідомлення happymami » 05 червня 2011, 21:47

шо значить ХВОРУ??? Нам медсестра в садку на зборах яслів сказала - якшо ваша дитина шмаркає - не варто її дома амринувати, а таки тре вести в садок. То нормально, то адаптація. Уявіть, що 20 дітей нових і в кожного свої бактерії, вони всі мусять притертися. Тому соплі - то нормально. Але, звичайно,без фанатизму і температури і заразного кашлю.

Я свою малу не водила лише коли вона кашляла так, шоб інших могла заразити. І з температурою ні. І свою дитину всеодно водила, навіть коли хтось там кашляв. Бо по перше не було як її не водити, а по друге - так дійсно імунітет робиться.

Моя мала до дитсадка не знала шо таке соплі. Уявіть мій шок, коли дитина попала в садок і зразу ж соплі. Я її на пів місяця додому забрала. Парюся, переживаю. А участкова каже - ви шо, не в свойом умє? То ж нормально. Температури нема? Нема. То ведіть в садок. Соплі можуть бути і всі 4 роки садка. Діти з тим ростуть. Хто не має соплів в дитинстві - той потім хворіє. Бо так робиться імунітет
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення pan_kotskyy » 05 червня 2011, 23:01

happymami написав: Хто не має соплів в дитинстві - той потім хворіє. Бо так робиться імунітет

щось я в цьому дуже сумніваюсь...
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Nin4ik » 05 червня 2011, 23:39

У мене бували такі випадки: малий зранку трошки шморгає, трошки покашлює, я йому "доктор мом" за вушками і по шийці намащую, веду в садок (і сама себе готую до того, що завтра мене на роботі не буде, будемо лікуватись). І що ви думаєте, завтра дитині вже краще, а на 4 день дитина вже здорова. Так було кілька разів.

Чи так виробляється імунітет... то спірне питання, але те що організму не треба заваджати боротись, то це точно.

У кожної мами мабуть буде різна градація коли вже дитину точно не треба вести в садок.
Зображення

Зображення
Nin4ik Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 686 раз.
Подякували: 385 раз.
Діти: Валерій та Матвій

Повідомлення Русік » 06 червня 2011, 10:20

Щодо імунітета - в принципі згодна. Якщо дитина не перехворіє в садочку, то це все одно трапиться, тільки в школі.
В обмеженій групі дітей і кількість курсуючих вірусів обмежена. Наприклад, мої знайомі ходять в садочок 2 роки: за перший рік встигли перехворіти всім внутрішнім, і на другий рік хворіли тільки тоді, як були зведені групи, тобто з"являвся новий вірус.
Однак незважаючи на власну думку про роботу імунітету, свою дитину не дуже поспішаю "кидати на амбразуру". Почасти то пов"язано з особливостями організму сина - ацетонемічний синдром + завжди висока термічна реакція на будь-яке респіраторне захворювання, навіть якщо це просто реніт.
Тому з соплями дитину в садок не веду. Ну як мінімум намагаюсь так робити)
Завжди як приходимо в садочок, то чую, як хтось з дітей надривно кашляє, тому апріорі розумію, що ми тут недовго протримаємось)
По ідеї таких діток не мали брати в групу, але у нас вихователька тільки легенько торкається лоба - ось і вся перевірка...
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення krapk@ » 06 червня 2011, 10:53

все абсолютно вірно, але ж погодьтеся є мами які або через пофігізм або через реальну неможливість лишити роботу ведуть добряче хвору дитину в садок. Це засуджую, бо тоді попробуй не підхопи іншим діткам.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Nin4ik » 06 червня 2011, 11:25

дівчата, у нас садочок цілодобовий (ТНВК 35, якщо хто знає), так от в нашій групі був хлопчик, що жив у садочку з понеділка по п"ятницю. І дзвінки мамі: заберіть хвору дитину, закінчувались: а я не маю де його подіти ("робота одним місцем стигне"). І наші вихователі були вимушені його самі лікувати (самі купували ліки!)
Попри це мій малий не хворів весь рік (мабуть на той час сформувався імунітет, хоча, якщо в нього раніше був кашель, то бронхіт і без антибіотиків ну ніяк, то він в мене - я хворію рідко але запаленнями легеней).

Я за те, щоб діти мали можливість перехворіти в дитинстві. і хай краще у нас будуть хороші вихователі (які відверто хвору дитинку з мамою додому відправлять), а дітям не відіб"ють охоту ходити в садок і не зіпсують здоров"я (в тому числі психологічне). За такі групи я руками і ногами за. Дітки часто хворіють тому, що їх занадто жарко одягнули (спотіли - повіяло вітром - соплі). Вихователі часто ляси точать, або взагалі... а не дітьми займаються.
Зображення

Зображення
Nin4ik Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 686 раз.
Подякували: 385 раз.
Діти: Валерій та Матвій

Повідомлення мешканка » 06 червня 2011, 13:46

ну змінити щось ми не можемо, але й інший бік медалі: мама віддала дитину в садочок, а сама вийшла на роботу і через кожен кашель чи соплі не може брати лікарняне а залишити з ким нема. то що ж тоді? я спокійно відношусь до такого-як не в садіку-то в школі чи в маршрутці на дитину накашляють, напчихають і т.д. то що ж, ізолювати?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 06 червня 2011, 13:47

happymami написав:Соплі можуть бути і всі 4 роки садка.

:scare:
ееее
то який вже тут імунітет? якщо ЧОТИРИ роки дитина постійно хвора??

ну, я розумію всі ці розмови про те, що так імунітет тренується, але що забагато - то нездорово.

Русік написав:Наприклад, мої знайомі ходять в садочок 2 роки: за перший рік встигли перехворіти всім внутрішнім, і на другий рік хворіли тільки тоді, як були зведені групи, тобто з"являвся новий вірус.

і отут розбивається той міф, що якщо не перехворіють в дитинстві, то будуть хворіти в школі. Будуть хворіти. Але не тому, що в дитинстві не хворіли, а тому, що колектив новий - зі своїми новими болячками. (Чи група прямо від садочку і аж до інститут одна?)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 06 червня 2011, 13:48

мешканка написав:я спокійно відношусь до такого-як не в садіку-то в школі чи в маршрутці на дитину накашляють, напчихають і т.д. то що ж, ізолювати?

ну, в маршрутках можна і не возити без потреби.
А в школі дитина може ж і сама вдома побути, нє?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей