Глобальні оголошення!

Створення приватного садочка

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Створення приватного садочка

Повідомлення Nymydora » 17 січня 2011, 02:27

а я от вже кілька днів думаю над приватним дитсадочком (це мене вперто дехто підштовхує розмовами про те, як погано у садках, натяками на те,що "бабуся в садочок Дениска не пустить", історіями про діток, які по два роки аскариди не можуть вивести і тд. Але то в тему "Дратує..."). От якби зібралося скількись там мам, у яких діти-ровесники (ми, наприклад ;-) ), подумали і організували для своїх потіх садочок закритого типу (тільки для своїх) - і приміщення би гарне знайшли, і виховательку вдумливу, і методику прогресивну нетравматичну, і їжу, кому яку треба, і група маленька, і про прививки думати не треба.
Ну от що для цього треба? 1) знайти приміщення, можна навіть без кухні, якщо діткам обід в термосі давати з дому, хто що їсть (то у мене своє вегетаріанське наболіле :oops: ), 2) знайти адміністратора і гарну виховательку, 3) знайти няню (за сумісництвом можна, щоб няня і прибирала ввечері після того, як діток позабирають). З фінансового боку треба було би порахувати аренду+достойну оплату праці+витратні матеріали і всяке таке і розділити суму на кількість діток, тобто мам. Найбільша проблема тут бюрократичного характеру: оформляти це чи не оформляти юридично. Якщо не оформляти, то це вийде щось типу плейгрупи, але регулярно і на цілий день. ТАке собі товариство з щомісячними членськими внесками. Реєстрація подібного закладу створить масу проблем від санстанції починаючи податковою закінчуючи. Зате зарплата працівникам буде офіційна і діткам можна буде якийсь документ дати, щоб потім їх не оформляти перед школою у звичайний садок.
Що ви на це, мамусі? Ви б за таке платили? Ви б погодилися водити дитинку у щось таке?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Наші мрії, бажання, ідеї, фантазії...

Повідомлення Marta » 17 січня 2011, 02:43

Ну дивись, а щоб документ дати, хіба не треба оформляти те все юридично?
Хто тоді видає документ?
Marta Офлайн

Повідомлення Nymydora » 17 січня 2011, 02:56

ну от тут і загвоздочка: щоб давати документ про закінчення такого закладу, заклад має існувати юридично, а в нашій державі це практично нереально, бо вийде ну дуже дорого.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Marta » 17 січня 2011, 03:10

Ну ось і я об том же)
Мамусі захочуть документ скоріш за все, бо все одно дитину на рік треба буде віддавати в садік (вийшов той закон, що обов"язково?), а вже приватні садочки відкривались і успішно закривались, бо санстанція в першу чергу їх з"їдає, а до садочків там особлива увага, напевно, бо справа з дітьми, це не простий магазин одягу, наприклад, хоча і там санстанція придирається і всюди треба заплатити, і то дійсно дорого виходить, тоді за той садочок так само треба дорого платити, щоб те все відбити, короче, я би за то не бралась.)
Marta Офлайн

Повідомлення Natalinda » 17 січня 2011, 11:41

Nymydora написав:Що ви на це, мамусі? Ви б за таке платили? Ви б погодилися водити дитинку у щось таке?

Всьо залежть від ціни, Наталю, всьо від неї залежить :gore:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Apolloniya » 17 січня 2011, 12:16

В Києві є немало приватних садочків, якби з ними звязатись і домовитись про франчайз, думаю, за документи вже тоді не треба хвилюватись і по грошах дешевше.
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Повідомлення Перлинка » 17 січня 2011, 13:08

знайти приміщення, можна навіть без кухні, якщо діткам обід в термосі давати з дому, хто що їсть (то у мене своє вегетаріанське наболіле :oops:

Це дуже не зручно,по перше в садочку їдять не один раз,в термосі того не наносишся,як дітям накрити стіл і кожному дати різну їжу?Той захоче того,а той того як їх поділити?Може в рочок ще телетята,що дають ,те й їдять,а як старшенькі ,то почнеться...Тим більше не зручно прцюючим мамам потрібно ще з вечора готувати дитині на весь день,або дуже рано вставати,я думаю вони і без того втомлюються.

Я би на вашому місці зняла велику простору квартиру там з ремонтом,чи самим зробити ,в гарному дворі,чи ще краще не далеко від парку.Ніяк це не оформляла,просто як няня на дому ,якщо в когось якісь питання так і сказати що лишаєте діток з подругою,яка допомагає вам за ними дивитись.
В ідеалі було б добре 2 виховательки і 2 няні ,щоб працювати по змінах,якщо хтось захворіє чи відпустка,але це буде дорого виходити.Отже 1 няня(яка готує їсти і прибирає) і 1 вихователь-то потолок, посаду обовязки адміністратора розділити між ними.Ще питання хто робитиме закупку продуктів і т.д,можна було б якогось татка на власному авто припахати на годинку в день ,за додаткову плату 1 раз на день.
Дітей більше 10 чоловік скоріш за все не буде.
А тепер порахуйте хорошу квартиру в хорошому районі,щоб всім було якнайближче,швидше за все -центр,комунальні витрати,щоденне харчування(мабуть,краще ніж у звичайному садку),зарплати(достойні).
Думаю садочок потягне десь по 1000 грн як мінімум(це без того,що хтось на тому ще має заробити).+кожен має сам собі принести чи купити ліжечко і все до нього,та маленькі столики зі стільцями .Іншими причендалами,навіть меблями (може в кого шо є непотрібне чи лишнє)там кастрюлями іграшками і т.д могли б скинутись
А ота довідка,що дитина відходила в садок перед школою,думаю її можна купити.
Пробачте я темна,не знаю навіщо обовязково перед школою йти в садок?Тобто тому що там ніби то вже дають якусь початкову освіту?Якщо лиш по цій причині,то можна добитись в міськно,щоб дітки здали необхідні іспити,як доказ того,що пройшли дошкільну підготовку .
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 17 січня 2011, 13:24

А ще питання,важливим критерієм при виборі садочка для нас також була близкість до дому чи до роботи одного з батьків,ви це пізніше оціните,
якщо з баму в центр і назад доведеться добиратись в час пік тролейбусами чи маршрутками,в кого є своє авто і можливість кататись туди сюди ,то може великої різниці і не буде.

А загалом я б не сказала що наші державні садочки такі страшні (принаймні той куди ходимо ми,не рахуючи тих моїх заморочок,що я думала що капають заспокійливе,вже не капають :zybu: ,вже приходить нормальний,активний і веселий).
Коли я вперше туди прийшла,щоб розгледітись ,він мене дуже здивував.Всюди порядок,все відносно свіжо пофарбовано,дерева та бордюрчики підбілені,акуратненько,чистенько,в групах купа іграшок ,кухні,коляски,акваріуми з рибками,вазони,плазмені телевізори.
Єдине що мені дуже не подобається в групі у малого, зараз постійно дуже важке повітря,я кілька раз запитувала чи вони провітрюють і коли,кажуть що раз на день перед приходом діток,тільки як ми приходимо я того не відчуваю.
Востаннє редагувалось Перлинка в 17 січня 2011, 16:04, всього редагувалось 2 разів.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 17 січня 2011, 13:34

Якщо садок має бути лиш для своїх,то тим більше нема сенсу виробляти якісь документи,бо виходить,як дітки підростуть і підуть до школи,то він посто перестане існувати.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Re: Створення приватного садочка

Повідомлення мешканка » 17 січня 2011, 14:59

Особисто мене влаштовує той садочок, куди ходить моя доця. Плюси, порівняно з такими "самоорганізованими":
-працюють педагоги зі стажем.
-розробляється спеціальна програма для розвитку дитини
-є спеціально обладнані приміщення де діти займаються фізкультурою та музикою.
-працює музкерівник, лікар та медсестра.
-продукти, перед тим, як готувати їжу, перевіряються, меню збалансоване, згідно вимог і стандартів.
-територія обгороджена і почищена від шкла, шприців і т.д.
-постійно проводяться якісь свята та ранки.
-ціна більш, ніж нормальна (за місяць 140 грн. +/-)

Я бачила приватний садочок в Іспанії, куди водила малого жінка, в якої я працювала. Квартира в три кімнати, без кухні /їжу давали з дому батьки, здебільшого печиво, фрукти, баночне харчування та швидкорозчинні каші. З дітьми не гуляли-бо не було де. В одній кімнаті були діти, які ще не вміли сидіти і ходити. Багато манежів, зсунутих до купи: діти там і спали і їли і лежали цілий день. В другій кімнаті-дітки, які вже ходили. Там вся підлога була застелена матами і стіни, до половини, розкидано по середині ціла купа забавок і діти, всі на купу, там бавились, малювали, лазили...короче, хто що хотів і в третій кімнаті-спальня,спали більші діти. В результаті, в малого постійно було розладнання шлунка, постійні поноси і рвота 9 бо як не він починав-то від когось підхоплював) (але в них це, як закономірність, тому не дуже хтось звертав на це увагу) Короче, нагадувало якийсь звіринець, а не дитсадок.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей