Глобальні оголошення!

День народження в садку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

День народження в садку

Повідомлення Mama3 » 12 вересня 2014, 00:20

Чи прийнято у ваших садочках щось дарувати дітям на ДН? Бо в нас минулі роки було так, що дитині на Дн вручається якийсь подарунок - або в той день,коли в дитини ДН, або коли святкується День іменинника (типу літнього, осіннього, весняного, зимового). Були такі подарунки - пазли, книжечки, розмальовки. Цього року от були збори, але вихователі мовчать, батьки поки теж. В принципі минулі роки то я сама закладала гроші, щось вибирала, але не вгодиш всім.
Поділіться, як у вас?
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Re: Цікаві ідеї для садочку

Повідомлення nadusha » 12 вересня 2014, 07:53

В нас минулого року в яслях, то домовились не робити нічого. Цього року хочуть сочок+солодощі в кульочку ставити в шкафчик, з подарунком ще не визначились. В старшого з подарунків були книжечка, розмальовка, набір поліцейського, кружка. Я б хотіла, щоб подарунок був розвиваючий: пазли, тісто для ліпки, набір для пластиліну (всякі формочки, шпателі), книжечки, шнурівки, фарби.. На чому спинилилися наші - не знаю, відпишу. Я колись думала, щоб запрошувати аніматорів замість солодощів, але чи дозволять в садочку?
В школі минулі роки на подарунок закупляли книжечку з моральними оповіданнями "Добре серце" і ще якусь. Цього року вчителька планує день іменинника з конкурсами, без солодощів, але з "призами". Що конкретно буде - теж ще відпишу, бо я цього року витягнула "льос" - голова батьківського комітету :dash: :aggressive:
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Natalinda » 12 вересня 2014, 09:47

оув, як класно у вас придумали, льоси тягнути))))
Тобто одних може всі 4 роки "проносити" а інші хочуть-нехочуть, а в комітеті будуть?
Треба буде в школі таке запропонувати на наступний рік) але з поправкою)))) "хто запропонував таку ідею, той льоси не тягне")))))

Мій в яслі не ходив, я питала що там, але не пригадую вже, вроді тільки діти кульочки приносили. Те ж саме було в молодшій групі, коли в комітеті була я. Але через те що збори були щось аж в жовтні, а в нас половина дітей літні, то в молодшій теж їм нічого не дарували, оскільки небуло коли купити. Для мене наявність подарунка є принциповою, бо ж що то за свято день народження коли ти витрачаєшся, а тебе в переважній більшості вітають вже після отримання "могоричу". Це ж одні убитки і жодної радості. Тому я навесні купила дуже хороші книжки за дуже хорошу ціну. В середній групі вихователька їх підписувала від групи і дарували дитині.
Зараз старша група. Батьківський комітет не купляв нічого(((( одна мама принесла до садочку море розмальовок, але таких на 8 сторінок. То вихователька повідбирала кращі і відклала на подарунки. Краще ніж взагалі нічого, але розмальовка за 3 грн як подарунок від групи мені якось не дуже

чула що роблять дні іменинника з аніматорами. Тобто приблизно діляться батьки порівну по сезонах і до спілки запрошують аніматорів, в садку не проти такого, дітям розвага. Тоді вже не дарують ніяких подарунків і не роздають кульочків. Купуєть 2-3 банки соку і ящечок печива, щоб після аніматорів діти попили і типу перекусили.

Загалом для мене якщо є кульочки - то мають бути і подарунки, якщо нема кульочків - то можна тоді щось інше придумувати.

Ще мені подобається ідея купувати щось в групу на тих 200 грн в які обходяться кульочки, але тоді теж щось мало б бути і дитині, бодай ті самі пазли, ну але не за 5 грн.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Sms » 12 вересня 2014, 10:58

Пішли в ясла, домовились , що на д.н. дитини їй дарують якусь книжечку, пазл, шнурівку, кубіки в районі 10-20 грн. І мама дитини, в якої день народження приносить розмальовки в садок, щоб дітей зайняти.

Я КАТЕГОРИЧНО проти пригощень в садочках. Хочете з солодощами святкувати - запрошуйте до дому і святкуйте. А в садочку для мене це неприйнятно. Тим більше в яслах! Я малій солодкого не даю, то чому в садку мають давати... Аніматорів заборонила завідуюча і я з нею згідна на 100%. Каже були випадки, що аніматори були напідпитку. Діти лякались і т.д. Знову таки, хочете аніматорів для дитини - запрошуйте до дому. А садок це в першу чергу виховний заклад...ІМХО
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Natalinda » 12 вересня 2014, 11:11

Sms написав:Каже були випадки, що аніматори були напідпитку.

:scare: жесть
я проти солодощів теж(((( але оскільки ми в яслях не були, а прийшли вже в молодшу групу, то "звичка" виробилася((((( Я проявила слабкість після того як бачила як моя дитина чекала що теж нести щось в садок, він в мене взагалі великий любітєль всіх навколо пригощати і дарувати щось (((
В нас навіть торти умудрялися приносити, бо ж то свіженький і домашній з жувальним зефіром((( правда після того як я сказала що своїй дитині такої хімії не даю, то вроді ніхто більше не приносив, принаймні Юра не здав))))
Сочки моя дитина навчилася пити саме в садку((( перший рік правда пив тільки виноградно яблучний, все решта я переконувала що то хімія)))) але після першої проби переконати важко, тим більше що всі навколо пють Чупачупси дитина моя досі викидає в смітник)))) якщо попадаються рошенки, то я тихо витягую і їм сама)))))

Sms тобто подарунки не одинакові у всіх діток, так? мама сама купує подарунок?

я пропонувала теж приносити на чітко визначену суму подарунок непідтримали(((((
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Sms » 12 вересня 2014, 12:30

Natalinda написав:Sms тобто подарунки не одинакові у всіх діток, так? мама сама купує подарунок?

Ні кожна мама здає 20 грн, а батьківський комітет закуповує всім однотипні: наприклад всім книжки, але комусь "Колобок", комусь "Ріпка" і т.д.
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marichka » 12 вересня 2014, 13:34

Мені сподобалось,як писала десь Танером,що вона пекла кекси сама і несла домашній компот.
Подружки дитина теж чекала пів року,щоб "нести і роздавати" кульочки:)
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Re: День народження в садку

Повідомлення Галина » 12 вересня 2014, 13:36

В нас діткам нічого не дарують. В Діанки, то у випускній групі виховательки за свої гроші купляли іменинникам подарунки, щоб пам’ять була про садок, розмальовки і фломастери.
А батьки несуть іграшку в групу і фрукти по сезону. Часом печиво. Я в випускну групу пекла 2 сирники, з усього домашнього.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Sms » 12 вересня 2014, 15:47

Marichka написав:вона пекла кекси сама і несла домашній компот.

Я навіть категорично проти такого. Є діти алергики в кінці кінців! Що це за дурня така, "проставлятися" за день народження вчимо з садочку....
Зображення

Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marichka » 12 вересня 2014, 16:15

Я не задумуюсь над цим глибоко,не вводила таке,щоб виставляти.Для мене немає нічого поганого,щоб ДН відсвяткувати.До садочку ми ще не ходили,лиш на 1 вересня.Він в нас з 9 до 13 год і я ще не знаю,чи в нас щось несуть.Щодо алергії,то вихователі,мабуть попереджені про це,бо і харчується та дитина в садочку нераз подібним компотом чи якоюсь запіканкою,чи що там дають?!Я добре і не знаю,бо я в садок в селі щодня сама маю дати їй їсти і пити з собою.
Як веду гурток при церкві,то раз в місяць ми обов"язково святкуємо ДН дітей:роблю їм чай,щось печу або купую,щось вони приносять по бажанні.Такий досвід дуже здружує.Але це дітки 1-6 класів.
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість