Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитячий садок дитині?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Чи потбен дитячий садок дитині?

Повідомлення oksana.tesliuk » 14 квітня 2011, 23:58

mala-karta написав:в школі дитина проводить не стільки часу, скільки у садочку.

Початкова школа повного дня - забираю в 6 вечора.

mala-karta написав:В школі є перерви, де можна зайнятися хто чим хоче.

10 хв.! А ще треба підготуватися до наступного уроку - вийняти потрібну книжку, зошит, кольорові олівці...

mala-karta написав:Школу мона вибрати відповідно до нахилів дитини, які будуть цінуватися саме в тій школі.

В Тернополі вибір зводиться до звичайної і з поглибленим вивченням іноземних мов. В твоєї дитини який з цих двох нахилів?! ;-)

mala-karta написав:І хотілося б, щоб моя дитина знала, що з образами та приниженням не треба миритися.

Якщо твоя дитина не лідер по натурі, тобто на образу відреагує сльозами, а не влупить кривдника кулаком в зуби у відповідь, тоді хто має розказати твоїй дитині, як реагувати? Сім'я? Садок? Школа? Це взагалі окрема велика тема для обговорення...
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Re: Чи потрібен дитячий садок дитині?

Повідомлення mala-karta » 15 квітня 2011, 00:35

oksana.tesliuk написав:10 хв.! А ще треба підготуватися до наступного уроку - вийняти потрібну книжку, зошит, кольорові олівці...

ну то ж не всі 10 хв займає?

oksana.tesliuk написав:Початкова школа повного дня - забираю в 6 вечора.

:?
Мені школа весь час уявляється як півдня гарного проведення часу в школі і півдня вільного :dance:
А той варіант навіть не уявляла.

oksana.tesliuk написав:В Тернополі вибір зводиться до звичайної і з поглибленим вивченням іноземних мов

а я вчилася з технічним нахилом :P

oksana.tesliuk написав:Якщо твоя дитина не лідер по натурі

якщо моя дитина не лідер по натурі, то це ж не привід, щоб миритися з образами?
Діти досить жорстокі і діти егоїсти. І ще діти в садочку настільки малі, що всі підуть туди, куди їх спрямують. Не пам'ятаю ні одного випадку в садочку, щоб хтось з дітей поступав не те що благородно, а хоча би, ну, хм.., по справедливості.
Якщо дівчинка провинилась - з нею ніхто не хотів гратися. Навіть я, з якою ми навіть буцім дружили.

oksana.tesliuk написав:Якщо твоя дитина не лідер по натурі, тобто на образу відреагує сльозами, а не влупить кривдника кулаком в зуби у відповідь,

о, а я все думала, що лідер - той, хто за собою поведе. А луплення по зубах - то просто признак сили.

oksana.tesliuk написав:хто має розказати твоїй дитині, як реагувати? Сім'я? Садок? Школа?

Сім'я! Бо мені хочеться виховувати свою дитину. Щоб ми з чоловіком виховували, а не вихователька в садочку.
Однозначно, що дитина буде старатися вести себе так, як то буде прийнято в колективі, і буде старатися робити те, що піднесе її в очах однолітків.
Таки правда, то дуже велика тема для обговорення.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Перлинка » 15 квітня 2011, 00:48

поменьше заморочуйся і буде всьо добре ;-)
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mala-karta » 15 квітня 2011, 00:51

Перлинка, от 100%

а чого в нас на роботах нема такого як в кіно - що дитячий садочок з милою вихователькою з 12 дітками в групі прямо на роботі в мами....
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Re: Чи потбен дитячий садок дитині?

Повідомлення Ірунця » 15 квітня 2011, 00:56

mala-karta написав:Школу мона вибрати відповідно до нахилів дитини, які будуть цінуватися саме в тій школі. Точно так само мала б обиратися і спеціальність, правда?

Я мала на увазі інше: особливості сприйняття інформації, особливості розвитку пам'яті, і т. п.
І хотілося б, щоб моя дитина знала, що з образами та приниженням не треба миритися.

Згідна. Та чому не можна цього навчити ще з садочку?
ну а потім? хай дитиною займається хтось інший?

Все життя крім нас самих свій вклад в розвиток наших дітей буде робити ще й хтось інший: дідусі/бабусі, вчителі, друзі...
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення Marta » 15 квітня 2011, 01:04

Мені здається, ці страхи будуть тебе переслідувати, навіть якщо він не буде ходити в садок, а підійде час школи.
Тоді теж дитина маленька. 6 років зараз, тоді теж будеш переживати і нікуди вже не дінешся....
А технічна спеціальність в тебе ж була аж з якого класу?
Спочатку все одно піде в звичайну школу, як не крути.
Не хочеш, щоб виховувала вихователька, хочеш сама, хочеш, щоб не був, як усі- якщо нема гострої потреби, можна не давати в садок. То таке.
Мене в садках нервує таке- колись гуляла і чула. "Не йди туди, там бабай вкраде!"
Просто я свою дитину не страшу. Але як вона мені прийде додому і скаже про бабая, я, як мама, яка не лякає дитину байками, просто поясню, що бабая насправді нема, але виховательку треба слухатись.
В житті дитину будуть переслідувати різні нюанси, на неї будуть впливати різні люди, вона буде ходити в різні заклади, але головна база все ж вдома, якщо батьки цікавляться життям дітей.
Тобто дома можна корегувати "садівський вплив", я так думаю. Щоб дитина, стикнувшись з самостійним життям, не була сам на сам і не вірила всьому підряд, а мала тил вдома. І вже з того всього загального формувала думку про світ і співжиття з іншими в ньому.
Але в того є і інша сторона- сторона вчителів, які потерпають від "домашнього виховання"-буває ж різне виховання, і коли дитина думає, що вона мудріша від вчителя чи виховательки-то є теж недобре.
Marta Офлайн

Повідомлення Ірунця » 15 квітня 2011, 01:12

mala-karta написав:а чого в нас на роботах нема такого як в кіно - що дитячий садочок з милою вихователькою з 12 дітками в групі прямо на роботі в мами....

А чого в нас нема такого уряду, щоб піклувався про народ, а не в своїх інтересах трудився?
Утопія та й все тут.

Згідна з дописом Марти.
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення mala-karta » 15 квітня 2011, 01:21

Marta написав:але головна база все ж вдома, якщо батьки цікавляться життям дітей.

Марта, от уяви, 8-9 годин дитина в садочку (поки батьки на роботу)
Ввечері - поїсти, помитися, 1-2 годинки поспілкуватися і вже спати.
Зранку - зразу збори.
Залишаються тільки вихідні. А на вихідні - до бабусі в гості.

Ну дитина ж справді виховується кимсь чужим. А в того когось свої погляди на виховання і 20 отаких ще малих.
Розумієш, дитина в 6 років мало хоче бути коло мами (хоча й тоді мама дуже потрібна). А в 3? Це ще вік практично повної залежності від дорослого.

І от той приклад з бабаями. Ти думаєш, Ліза не буде за компанію боятися?
Чи розкаже тобі все-все що було в садочку?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 15 квітня 2011, 01:55

mala-karta написав:І от той приклад з бабаями. Ти думаєш, Ліза не буде за компанію боятися?

може й буде, але я їй поясню, що такого нема, думаю, вона мені більше повірить.
mala-karta написав:Ввечері - поїсти, помитися, 1-2 годинки поспілкуватися і вже спати.

Ну, всі забирають з садочка в 17.00 переважно.
Зранку з 9.00 до 11.00 сніданок, потім гуляють, потім обід, сон, потім встали, погралися- і прийшла мама. То не так вже й багато.
А ввечері розпитати, що було в садіку, послухати її думки, якщо вона здатна в такому віці їх висловити, хоча хоч сумбурно, але зрозуміти можна і зараз, сказати свої думки щодо того чи іншого, а бувають вихідні, до бабусі можна і в один день, а другий день-суто сімейний, максимум уваги дитині, та й якісь канікули, т.д.....То не означає, що все- мами більше нема. Мама є і буде завжди!
От в нас бувають дні, що ми ходимо в школу розвитку зранку. Встали, поїли, пішли. Заняття, трішки погуляли, одразу дома сон, та й встає в 17.00. Це так мало часу, в нас життя таке сімейне, ігри, т.д. починаються якраз після 17.00. А це час забирання дитини з садочку. :?
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 15 квітня 2011, 02:06

Marta, що, у всіх робота до 16, якщо забирають в 17?

у мене робота була до 18. Дома, в найкращому випадку в 18:30.
Спати - в 22 максимум, щоб зранку встати достатньо рано, щоб спокійно зібратися на роботи/садочки.

Тобто, 3.5 години максимум ввечері.

І розвичаючі заняття. Встали, поїли, пішли - це не вважається часом спілкування? Тоді ще 1.5 години можна викидати з тих 3.5 годин.

Якщо вважається - тоді, від 17 до 22 (чи коли у вас отбой?) - 5 год, + 1.5 зранку - 6.5 годин.
І ті 6.5 мінімум проти тих 3.5 максимум - :shock:
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість