georginochka написав:А як стосовно того що стають агресивнішими, жаднішими? Чула такі історії. Ніхто такого не спостерігав? І про оптимальний вік я зробила висновок, що такого немає :) Є " оптимальні" для садочку діти, яким там добре і з двох, і з трьох і з півтора

А є такі які не звикають ніколи (мій напевно такий

)
ні ти трошки помиляєшся. моя знайома малу дала в 1,8 бо мала сильно капризна. їй кришу біля тої дитина зривало, вони шей на хуторі живуть.

так от почпли возити ту малу в садочок. то мала цілий рік ревіла там по 3-4 години, виховалеті самі не витримували збирали і виводили до мами, яка сиділа під садочком. тепер тій дівчинці 4,3 рокчки. в садок її дали лиш тому шо мама вагітна вдруге. так от. вони самі в шоці як дитина змінилася, вже через тиждень просила її лишати на цілий день. хоча до цього часу про садочок і мови не могло бути, вона зрузу істерила ужасно. а тепер сама зранку встає і каже бігом збирайте мене в садок.
просто ти ще зарано дала свою дитину в садок. моя мала тоже сильно боїться дітей, грається тільки з дуже спокійноми, або старшими (5-7 років) і дорослими. тому ми в садок і не йшли покищо (хоч в нас і ситуація в сімї важка) - підемо в 3 роки. я бачу шо мала з кожним тижнем-місяцім все більше налогоджується. не хоче гратися з однолітками - то я її і не веду туда. веду до тих стариших з якими вона собі гарно і мирно грається, а я сижу як "печериця" на лавочці і балдю, а не лажу в піску між карапузами - щоб часом хто мою не набив чи піском не засипав, бо в неї буде стрес і вона буде по ночах зриватися.

P.S. тільки но дочиталася шо хлопчику 4 рочки, бо я подумала шо 2,5

тому останій абзац напевне не тєму.