Глобальні оголошення!

Адаптація до садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Адаптація до садочку

Повідомлення taranjka » 24 серпня 2013, 14:57

Dribchuk в вас зараз Посилянська?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: Адаптація до садочку

Повідомлення Sjuzy » 26 серпня 2013, 09:27

Адаптувались то добре, що старша, що молодший. Но хворіти почали більше.
Sjuzy Офлайн

Re: Оптимальний вік для садочку

Повідомлення fajno » 17 вересня 2013, 14:08

Таки так, то не залежить від садочку. То від дитини і підходу до справи залежить.
А в садочки в групу пускають батьків всередину? Щоб з дитиною трохи побути, щоб та не боялась?
Бо в нас нова дівчинка прийшла, десь до чотирьох їй років, то мама її з нею ходить і сидить на заняттях. Дитина плаче-захлинається кожного ранку :scare:
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення Anjuta » 17 вересня 2013, 14:14

в нас не пускають і всі дітки плачуть, а одна дівчинка є(батьки з відомим прізвищем в Тернополі), то вона плаче від А до Я(поки її не заберуть).
Але батьків категорично не пускають, чесно кажучи і я б була проти, а що та мама має довідку від лікаря , що вона здорова і немає хвороб ніяких? По ходу і прививки в неї тоді мали би бути)))
Ну а як?....от ходить моя дитина, також трохи часом ниє, але знаю що серед діток немає туберкульозу або ще якоїсь страшної бяки, а та мама може всяке мати, навіть якусь сипь на шкірі під одягом(трохи перебільшила :=): )
Але дійсно, я би була проти, хоче мама з дитиною бути - сидіть вдома разом!
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Повідомлення Касівочка » 17 вересня 2013, 15:04

В нас не пускають нікого з батьків - сьогодні одна мама посидить, завтра ще 10 захочуть сидіти. Ось цим "сидженням" біля дітей батьки просто погіршують і відтягують адаптацію до садочку. Моїй 2,4, зараз я стараюсь їй пояснити, що маму ти маєш вдома, а в садочку є інші дітки, з якими можна гратись і весело проводити час. Правда, поки це пояснення безрезультатно - плаче, час від часу можна її на дещо відволікти, залишала на годинку-півтори. Походила 4 дні - в результаті бронхіт :sad:
Старша пішла минулого року в в 3р.і 4міс. - ЖОДНОГО разу за цілий рік не плакала. Роблю висновок, що в мене просто різні діти - старша і в 2р.і 4міс. була готова, менша напевно і на наступний рік в 3р.і 4міс. була б не готова, а стала б ще більше "мамина", хоча куди вже більше :hi:
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 224 раз.
Діти: Дві доцьки

Повідомлення Dribchuk » 17 вересня 2013, 15:09

fajno я подивилася на батьків і на діток і мені здається чим більше мами панькаються з дітьми тим більше ті плачуть. Краще швиденько віддати навіть ревущу дитину виховательці і піти геть, хай хоч за двері сховатися - діти дуже швидко заспокоюються в групі коли нема мами. Ну і я категорично проти дурачків і циці в садочку. Тут моя думка така - що або садок, або циця чи пустушка. Якщо вже батьки зважилися на садок то нема чого дозволяти ходити туди з дурачком і нема чого годувати дитину груддю під дверима групи (в крайньому разі робити це вдома, а не при всіх дітях і батьках). Я вважаю, що діти мають бути всі в рівних умовах, як не заходять батьки з дітками разом в групу, значить нічия мама не сидить в групі, як всі без дурачка значить всі. Хто хоче годувати груддю хай годує, але не при решті діток яких може також тільки відлучили від циці.
І ще добавлю що я пережила справжній шок коли вперше повела малу в садок і подивилася в яких істериках бються діти яких туди привели :crazy: :scare: це кошмар - в нас в групі (і це вже неяслі, а молодша група) як мінімум 3є дітей кожен ранок рвуть через істерику, деякі падають і качаються по підлозі, рвуть мамам волосся на голові, матюкаються і т.д. Я такого ніколи не очікувала побачити. Мені от цікаво від чого така поведінка залежить? :confused:
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення fajno » 17 вересня 2013, 20:31

Ні, ну тут зовсім інша історія. В такі реви я б сама не пішла і дитину свою не пустила б :crazy:
І ті, що думають, що це норма дуууже помиляються. Це ж взагалі, на психіку може повпливати. Дитина має йти від мами зі знанням, що їй 100 % буде безпечно, добре і цікаво. І присутність мами тут би помогла. Можна же якесь чергування мамське влаштувати, заодно й контроль за вихователями був би.
Коли ми починали, то я, звісно, була з Евою пару кілька разів. Ще раз я була коли прийшла нова вчителька з англійської і дитина її не знала . Але в нас інакше - то є плюс різновікової не великої групи. Тільки раз дитина плакала, бо недозрозуміли її по дрібничці, то до мене подзвонили і я прийшла.
А ця дівчинка про яку я писала, сьогодні знов з мамою була, але то нічо, з мамою спокійніше) Певне вона з садочку до нас прийшла :wink:
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення Ulkanet » 17 вересня 2013, 20:53

Dribchuk написав:fajno
І ще добавлю що я пережила справжній шок коли вперше повела малу в садок і подивилася в яких істериках бються діти яких туди привели :crazy: :scare: це кошмар - в нас в групі (і це вже неяслі, а молодша група) як мінімум 3є дітей кожен ранок рвуть через істерику, деякі падають і качаються по підлозі, рвуть мамам волосся на голові, матюкаються і т.д. Я такого ніколи не очікувала побачити. Мені от цікаво від чого така поведінка залежить? :confused:

ти не одна. я що прихожу в садок - то йду звідти з плачами. я не можу таке бачити. :cray: я навіть не уявляю як можна було ту дитину так виховувати щоб вона в 3 роки була така нервова, так верещала. я в наркодиспансері часто буваю (в мене тато алкоголік) то я там такого страшного крику не чула. і то в нас діти кричать не за мамою, а не можуть поділити іграшки і т.д.
моя дитина мало того шо виховательки боїться, так щей дітей почала знову боятися, знову від усіх тікає до мене на руки :dash: :dash:

люди, схаменіться, що ви робити зі своїми дітьми???? невже прибирання, готування їжі, розмови по телефону важливіші за ваших дітей які плачуть в калясках/манєжах/ходунах??? :cray: :cray: дітям від народження зривають нервову систему, "а най кричить. покричить і перестане. легені розробляє" :scare: :scare: :cray:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Ulkanet » 17 вересня 2013, 21:01

не знаю хто придумва завести і лишити. най верещить і привикає. той хто ходив на різні розвивалки, знає що спочатку діти мами хочуть, встидаються. за кілька занять дитина привикає і мами собі спокійно йдуть на каву/чай чи по справах на ту годину чи дві. то чому не зробити в садочку графік приходу дітей. одні в вересні, другі в жовтні і т.д. а то сказали прийти всім нараз в вересні - і потім всім важко, і дітям, і вихователям.

fajno написав:Ні, ну тут зовсім інша історія. В такі реви я б сама не пішла і дитину свою не пустила б :crazy:

а де гарантія, що в іншому садочку не попадеться така сама вихователька??? і такі ж діти????
а сидіти вдома - то не кожен і може собі дозволити.
тай через три роки школа - то там взагалі тіхій ужас. тут хоть як не як дивляться за тимим дітками, а в школі??? вихователька на переві йду, а діти залишаються саму і тоді вже діється Божа воля. :cray:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Anjuta » 17 вересня 2013, 21:10

сьогодні одна мама сидить, завтра інша, а в якоїсь дитини маму викликали вже на роботу і дали на адаптацію в садочок 10 днів і його чи її мама не буде сидіти, то в нього нехай психіка ломається, що дитина гірша за інших, бо його мама не має можливості сидіти і чергуватися в групі. Егоїстично виходить. :dash:
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість