Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитячий садок дитині?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дитячий садочок

Повідомлення мешканка » 21 лютого 2011, 10:31

Раджу тим, хто проти садочку, спробувати поводити свою дитину і тоді, на рівних, будемо розмовляти. Просто я, до того, як віддала Яринку в садочок теж була більш проти ніж за, проте зараз відношення кардинально змінилось.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Ірунця » 21 лютого 2011, 11:32

мешканка написав:Раджу тим, хто проти садочку, спробувати поводити свою дитину і тоді, на рівних, будемо розмовляти. Просто я, до того, як віддала Яринку в садочок теж була більш проти ніж за, проте зараз відношення кардинально змінилось.

Погоджуюсь.
Мої твердження також основані наразі лише на теорії, бо в садочок моя дитина не ходить.
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення гра з вогнем » 21 лютого 2011, 17:28

я за садочок - як можливість для дитини перебувати у групі інших дітей. якщо цю можливість забезпечує вулиця, подвір'я, розвивалки, ваша плейгрупа ;-) чи велика родина, тоді дійсно для чого шукати собі та дитині пригод?

мій син у садочок так і не пішов. ми побували у багатьох садочках нашої околиці, але в жоден не наважилися віддати дитину. неприємний осад залишався щоразу.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення krapk@ » 21 лютого 2011, 20:17

я вже тепер і не знаю. Начиталася всіх. Особисто я ходила в садок лиш в 2 останні групи і то з плачами(мама каже завжди гралася сама), тоді як на подвір'ї була дуже компанійською дитиною, але там різновікова група. Комусь я підпорядковувалася, хтось мені. А сестра моя була 2 дні в садку з істериками і вихователі сказали-шукайте їй няню. Може якби дійсно бажання мами є бути з дитиною цілодобово і всім забезпечити від а до я: іграшки, розвиток, компанія, то садка не треба. Але це ж малореально. Буду давати Юрчика цієї осені-знаю що рано, але спробую, якщо захоче, зможе-хай ходе, ні, сидимо до весни.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення happymami » 21 лютого 2011, 20:19

гра з вогнем написав:але в жоден не наважилися віддати дитину. неприємний осад залишався щоразу.

а чому не наважилися? діти там якісь специфічні чи вихователі?
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення гра з вогнем » 21 лютого 2011, 20:25

happymami а хз
вихователі точно!
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення mala-karta » 22 лютого 2011, 00:33

мешканка написав:Раджу тим, хто проти садочку, спробувати поводити свою дитину і тоді, на рівних, будемо розмовляти. Просто я, до того, як віддала Яринку в садочок теж була більш проти ніж за, проте зараз відношення кардинально змінилось.

ага, я була б дуже рада, коли б Ромчикові в садочку також подобалось
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Чи потрібен дитячий садок дитині?

Повідомлення mala-karta » 14 квітня 2011, 01:11

Чи потрібен дитячий садок?
Взагалі я шукала статті про адаптацію до дитячого садочку :)
Але знайшла ще й інформацію щодо необхідності дитячого садочку.
Оці дві статті дуже мені сподобалися.
Пропоную їх і вам.

Аргументи за домашнє виховання | +
автор: Ангеліна Демидова.
Кілька років тому, обміркувавши всі плюси та мінуси, вона віддала перевагу домашньому вихованню. Ця стаття - не заклик відмовитися від садочку для кожної дитини і не методичка по домашньому вихованню. Це заклик задуматися, задати самим собі важке питання, на яке немає очевидних відповідей.

Свою розповідь почну з невеличкого сюжету. Якось прийшов мій син із школи (це було ще в початкових класах) і каже: "Мама, сьогодні ми з хлопцями говорили про дитячий садок, вони мені такого нарозказували!!!! Добре, що я в садочок не ходив..."

Звичайно, все це з області страшилок, але... Якщо відкинути умовності типу "всі діти повинні ходити в дитячий садок" і спробувати неупереджено оцінити ситуацію, то можна зрозуміти наступне:
- не кожна дитина може ходити в дитячий садочок,
- не кожній дитині це потрібно,
- не кожен дитячий садочок підходить вашій дитині,
- не всі вихователі і діти в групах будуть відноситися до вашої дитини так, як хочете ви.

А це ж дуже важливо! Фундамент особистості, її основні риси та характеристики закладаються і формуються до 5-7 років і на цей період припадає час відвідування дитячого садочку. Ви коли-небудь задумувалися про те, хто і що закладає в голову вашої дитини у час вашої відсутності, які моралі та цінності їй прививаються, які моделі поведінки демонструються, якими способами виховують, обмежують чи, навпаки, розкривають її особистість?

Дитина, яка відвідує дитячий садок, більшість часу проводить зовсім не зі своєю сім'єю. А якщо згадати, що процес виховання - неперервний процес і відбувається він 24 години на добу 7 днів на тиждень з перервою на нічний сон, то питання "хто і як виховує вашу дитину" стає досить актуальним.

Кожна дитина - як необроблений алмаз. Від того, хто і як зробить цю обробку - ювелірно і з любов'ю забере непотрібне і відполірую найкраще чи грубо і безпристрасно виконає роботу - буде залежати дуже багато, в тому числі і подальша доля дитини.

Чим найчастіше керуються батьки, які віддають дитину в дитячий садочок?
1. Потрібно виходити на роботу, а дитину немає з ким залишати.
2. Дитині потрібне спілкування.
3. Дитину потрібно розвивати.
4. Всі діти ходять в дитячий садочок.
5. Дитині потрібен дитсадок.

Давайте обговоримо ці пункти по-порядку.

"Потрібно виходити на роботу, а дитину залишати немає з ким" - з цим не посперечаєшся. В такому випадку дитячий садок справді рятує.

"Дитині потрібне спілкування з однолітками" - Згідна, дитині потрібне спілкування, але далеко не всяке. Для чого, наприклад, дитині таке спілкування, при якому вона почуває себе ображеною чи приниженою? Дитині необхідне позитивне спілкування! Їй життєво необхідно відчувати себе особистістю, яку поважають. Погодьтеся, ви не зможете гарантувати, що в дитячому садку в дитини не будуть забирати іграшки, ображати чи карати - а вашій дитині це потрібно?

"Дитину потрібно розвивати" - звичайно, потрібно! Але чому неможна робити це вдома? Не виходить займатися розвитком дитини своїми силами - не страшно! На допомогу прийдуть численні школи розвитку для малюків, серед яких можна вибрати підходящу на свій смак.

"Всі діти ходять в дитячий садок" - а з цим твердженням я дозволю собі не погодитися - не всі! Згідно із статистикою (2011 рік) 46% дітей в Росії не відвідують дитячий садок, 14% дітей не відвідують дитячий садок добровільно і кількість таких "домашніх" дітей з кожним роком росте.

Є ще один важливий момент. В дитячому садочку, навіть найкращому, 100%-індивідуального підходу до дитини вам не забезпечать. В дитячому садочку в основному до діток застосовують колективний підхід, вчать слідувати установленим правилам. Я б не сказала, що такі методи допомагають дитині розкритися повністю. Вони швидше "вирівнюють" дітей, вчать бути як всі.

Вдома ж забезпечити дитині індивідуальнйи підхід дуже легко, було б бажання.

І тепер ми підійшли до останнього, на мій погляд, самого необ'єктивного аргументу.

Скільки разів я чула цю фразу, коли у відповідь на питання лікарів, знайомих, сусідів і навіть друзів "Коли підете в дитячий садок?" відповідала "Ми залишимося вдома". "Як? Дитині потрібен дитячий садок!" - не погоджуються вони. "Навіщо?" - задаю я зустрічне питання. Ну, дуже вже мені цікаво, що ж скажуть у відповідь. :)
Найчастіше я чую розгублене мовчання чи аргумети типу "Е-е-е.., ну всі ж ходять в дитсадок... дитині ж спілкуватися треба... і т.д."

І що ж в результаті ми отримуємо?

Дитині не потрібен дитячий садок - це ми вважаємо, що він йому потрібен. Насправді ж дітям потрібна мама, спілкування та розвиток. Все це з успіхом можна дати дитині, виховуючи її вдома. І якщо ви не працюєте, подумайте, чи варто віддавати дитину в садок? Може, все-таки краще дати їй домашнє виховання? А ось як це зробити і на що звернути увагу - це вже тема для іншшої статті.
http://www.blogimam.com/2011/03/domashnee-vospitanie-ili-zachem-nuzhen-detskij-sad/

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Аргументи за дитячий садок | +
Малюк підріс, йому вже коло 2-х років, і мама починає сумніватися, чи віддавати його в дитячий садок. Він же такий нетямущий ще, таакий копуша, такий залежний від рідних, такий... Продовжувати цей список можна безкінечно. Але варто прислухатися до думки психологів і тих мам, дітки яких вже не перший рік в садочку. Ітак, чи потрібен дитині дитячий садок?

Безумовно, в колективі дитина не отримає стільки індивідуальної уваги, скільки мав би від мами, бабусі чи няні. І, можливо, мокрим він також буде не раз спочатку. Зато, наперекір страхам мам, їдять дітки в садочку непогано, тому що спрацьовує ефект масової свідомомсті, і кожна дитина робить теж, що й всі.

Щоб вирішити, чи потрібен дитині дитячий садок, варто дізнатися, що цей заклад зможе їй дати.

Дитина в дитсадку:

1. Вчиться взаємодіяти і співіснувати з великою кількістю індивідуальностей.
Дитячий колектив неоднорідний: є і тихоні, і забіяки, і задаваки. І це дуже добре, тому що діти починають краще розуміти людей і по-різному з ними спілкуватися. Колектив, який складається з різнохарактерних ровесників - найкраща школа життя для маленької дитини.

2. Живе по оптимальному режиму, у відповідності з установленим розпорядком дня.
Харчування і розподіл занять протягом дня побудовані з врахуванням психо-фізіологічних особливостей кожної вікової групи. Раціон в дитсадку досить збалансований, багатий білковою та молочною їжею.

Крім того, в дитячому садку малюк перодично проходить медогляд і получає необхідні прививки.

3. Бере участь в розвиваючих заняттях та іграх.
Групи укомплектовані всіми необхідними навчальними посібниками і допоміжними матеріалами, так що дитина буде навчена всьому, що їй необхідно знати в певному віці. Вихователь щодня проводить з дітками навчальні заняття і уроки творчості. З врахуванням особливостей віку, дітей вчать малювати, ліпити і робити аплікації.

Музичні і спортивні заняття проходять в спеціально оборудованих приміщеннях і по адаптованій до конкретного віку програмі. Святкові ранки і змагання - чудова нагода продемонструвати батькам, чому навчилися їх дітки в садочку.

В дитячому садку з дітками працюють ще й спеціалісти вузького профілю: психолог, логопед, музичний керівник і спортивний тренер. Важко переоцінити їх працю, яка допомагає дітяс рости і розвиватися адекватно віку.

4. Привчається до самостійності.
Уже до кінця першого року в садочку всі малюки вміють самостійно одягатися, їсти, прибирати за собою посуд та іграшки, застеляти ліжечко. В дитячому садочку малюк швидко отримає і закрупить навички самообслуговування.

5. Знаходить друзів.
Дівчатка, хлопчики - такі різні, шумні, дружні... Дитсадкова дружба багатьом запам'ятовується на все життя. До того ж, дітки в садочку вчаться залагоджувати конфлікти.

6. Звикають до дисципліни.
Вохователь та няня в дитячому садочку - це зовсім не те, що мама чи інші родичі. Стороння доросла людина більш вимоглива, послідовна і строга. Багато малюків швидше послухають педагога ніж рідну бабусю.

Розклад занять, прогулянок, прийомів їжі і сна привчає дитину до строгого графіку. Цей навик пригодиться йому неоднократоно і в навчальні роки, і в дорослому житті.

7. Готується до школи.
Підготовча чи спеціалізована логопедична група готують діток до першого класу, адаптуючи їх до шкільних навантажень і навчаючи необхідному матералу.

В багатьох дитсадках з дітками займаються англійською мовою, ритмікою, грою в шахи і командними іграми з м'ячем. Ці послуги зазвичай надаються за окрему плату.
http://anyutka.net/zachem-rebenku-detskij-sad/

Чи потрібен дитячий садок дитині - вирішувати кожній мамі. Але перш ніж дати остаточну відповідь, варто добре подумати.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Re: Чи потбен дитячий садок дитині?

Повідомлення mala-karta » 14 квітня 2011, 01:21

спочатку я погоджувалась з аргументами обох статей, але це якось дивно :crazy:

а потім почитала прискіпливіше.
Зі всіма аргументами за домашня навчання я згідна.

А от з аргументами за дитячий садок - трохи думка моя розходиться з авторами.
mala-karta написав:1. Вчиться взаємодіяти і співіснувати з великою кількістю індивідуальностей.

Згідна, це дуже добре.
але чи добре це для 2-3-річної дитини? Як дитині самій в 2 роки здогадатися, як себе вести з тією чи іншою людиною? Так, як ведуть себе інші такі ж 2-3 річні діти? По праву сильного? Чи як вихователька скаже?

mala-karta написав:2. Живе по оптимальному режиму, у відповідності з установленим розпорядком дня.

оце гарно, якби не такаво приписочка:
mala-karta написав:Крім того, в дитячому садку малюк перодично проходить медогляд і получає необхідні прививки.

ну це вже схоже на натяк безвідповідальності батьків. Це ж батьки маютьь злідкувати за здоровям дитини? І за прививками, що роблтять ЇХ дитині?
І, з іншої сторони, дома ж режим все ж таки буде оптимальнішим?

mala-karta написав:3. Бере участь в розвиваючих заняттях та іграх.

а тато з мамою ж теж так можуть.
Звичайно, діткам цікаво з іншими дітками. Але, не знаю, дивлюсь по свому малому. Йому діток кілька разів в тижень вистачить. Решту часу він з задоволенням буде длубатись в калюжі, чи вчитись ремонувати машину.
Ну, як на мене, 2-3річні діти ще не надто хороші партнери в іграх.

mala-karta написав:4. Привчається до самостійності.

Класно, звичайно. А зробити дома так??? Що мішає? Мені малий все хоче помагати...

mala-karta написав:5. Знаходить друзів.

О, так. На площадках дуже мало діток старших 3 років. І дійсно, в дитсадочку відбувається основне спілкування з дітками.

mala-karta написав:6. Звикають до дисципліни.

Ну, не знаю... То й що, що звикають? Від того хіба в школі чемніші потім?

mala-karta написав:7. Готується до школи.

Тут згідна :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Re: Чи потбен дитячий садок дитині?

Повідомлення Marta » 14 квітня 2011, 01:53

Я за садочок.

По-перше, за садочок для СВОЄЇ дитини, бо бачу велику тягу в 2,2 роки до спілкування саме з дітками, до колективних ігор з дітками, ми і ходимо на розвиваючі заняття, і гуляємо в дворі, та бачу, що вона дуже хоче до діток і завжди хоче ще гратися, т.д. Їй мало.
На розвиваючих заняттях слухає виховательку, легко йде на контакт, так що ,я думаю, в садочку з тим все буде добре.
На рахунок режиму і дисципліни- так, дитина привчається до режиму- це дуже їй допоможе в житті. Я згідна. Бо все наше життя складається з певного режиму- спочатку садок, потім школа, університет, робота...Саме з садочка починається підготовка до серйознішого-до школи. Вважаю, що дітки, які ходили в садочок приходять в школу більш адаптованими.
ну і
mala-karta написав:5. Знаходить друзів.
також правда, загалом це діти з одного двору чи району, я також спілкуюсь з деякими дівчатами, з якими ходила в садочок, хоча вже багато живуть не тут.
mala-karta написав:В дитячому садочку в основному до діток застосовують колективний підхід, вчать слідувати установленим правилам. Я б не сказала, що такі методи допомагають дитині розкритися повністю. Вони швидше "вирівнюють" дітей, вчать бути як всі.

Так, проте треба розуміти, що дитині "не такій, як всі" насправді дуже важко.
Я думаю, варто знаходити золоту середину- в садочку слідування режиму, вміння поводитись в колективі, а дома- розвиток індивідуальності, розуміння особливості дитини.
Marta Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей