Глобальні оголошення!

Оптимальний вік для садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Оптимальний вік для садочку

Повідомлення КлубНіка » 05 березня 2012, 13:23

pan_kotskyy щоб не так часто хворів всадку як на початку ходіння. Я не медик, тому нічого говорити не буду, але те що моя дитина зараз хворіє менше в садку ніж на початку вересня-жовтня, коли ми почали ходити, то факт.
КлубНіка Офлайн

Повідомлення georginochka » 19 травня 2012, 15:17

Надумала я давати Марка в садочок. Пішла цього тижня до завідуючої.Спитавши, скільки років дитині вона на мене "накинулась", чого це я досі дитину вдома тримаю, що це моя величезна помилка, що тепер він хто зна чи звикне, що це для нього буде психологічно надзвичайно важко і треба набиратись терпіння і готуватись до найгіршого. З того я зрозуміла, що напевне дитина після трьох перший раз в садочок то неабияка рідкість. Може я й справді чогось не розумію і тьотка з 25-ти річним садічним стажем тямить в тому більше. Але я по дитині бачила, що минулого року там ще не було кому йти, та й тепер вірогідність швидкої адаптації мала, але все ж більша.
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Повідомлення Касівочка » 19 травня 2012, 19:17

georginochka написав:що напевне дитина після трьох перший раз в садочок то неабияка рідкість.

Моя перший раз піде в вересні, їй буде 3 і 4. Це не рідкість - тільки з мого і сусіднього будинку ще декілька діток, яким буде вже за 3р. підуть в одну групу. Питали звісно, чому я так пізно даю, чому хоча б в 2 р. не привела (хоч записала, коли малій було 1 і 9), я кажу, бо вважала за потрібне, щоб моя дитина ще цей рік побула вдома (одна з причин - в дитини 100% був би шок - народилась сестричка, їй вже полюбе менше уваги порівняно з тим, що було, а тут ще й мама в садок тягне, хоч мені було б, звісно, легше, але я цього не хотіла).
Зараз, коли їй 3 роки, я бачу просто величеееезну різницю порівняно з роком назад - вона вже не настільки прив'язана до мене, їй вже мене стало мало - вона прагне спілкування і стосунків з іншими дітьми, готова вже мене відпустити на довший час, прагне бути більш самостійною. Я просто бачу по дитині, що це якраз той період, коли вона САМА готова перейти "на інший рівень", і я сподіваюсь, що адаптація пройде м'яко і спокійно, тим більше, я сама готова вже відпустити її у хоч маленьке, але все ж у плавання, бо розумію, що це потрібно в першу чергу їй ))

georginochka написав:і треба набиратись терпіння і готуватись до найгіршого.

Ну канєшно - сісти перед дитиною, нігті гризти, кулаки кусати, готуватись до найгіршого... Діти ж все прекрасно бачать, розуміють і відчувають, настрій батьків їм передається!!! Не потрібно нервувати, навпаки - проявити спокій, терпіння, впевненість, що все буде добре. А головне - визначити для СЕБЕ, а не для завідуючої, не для виховательки - ви готові віддати дитину в садок? Хоч ненадовго, але все ж відпустити її? Готові? Тоді вперед і з піснею ))
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 224 раз.
Діти: Дві доцьки

Повідомлення Inna » 19 травня 2012, 20:36

Я за те щоб віддавати свою дитину в садочок не раніше 3 років. У мене немає необхідності іти на роботу, я би була з нею до 3 років, а тепер у неї появиться братик, то я тим більше її не віддам. Один раз закралася у мене думка, що віддам її в садочок, але так мені її жалко стало.... і перед собою соромно.Дурні думки. Але думаю, що кожна мама має дивитися по своїй дитині готова вона чи ні до такого самостійного життя.
Inna Офлайн

Повідомлення Alisa » 19 травня 2012, 21:33

Дівчата, а чому в пам8ятках для садочків зазначають кризвим вік 2,3. А в 2,4 ніби вже мжна без проблем давати. Ми в серпні збираємось якраз буде 2,3.

Чи суттєва ця різницяв місяць???
Взагалі, хто знає звідки ці цифри???
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення КлубНіка » 19 травня 2012, 22:59

Alisa мій ішов в садік в 2,2 ))) Взагалі вважаю що чітких критеріїв немає і бути неможе, бо кожна дитинка є індивідуальна.
КлубНіка Офлайн

Повідомлення mala-karta » 20 травня 2012, 00:21

Alisa, я читала різні дати :)
В тому числі і 3 роки (тобто - або до3, або після 3. Але наскільки до і після - не уточнялося).

КлібНіка добре каже, що кожна дитинка індивідуальна ;)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення georginochka » 20 травня 2012, 17:38

Касівочка написав:А головне - визначити для СЕБЕ, а не для завідуючої, не для виховательки - ви готові віддати дитину в садок? Хоч ненадовго, але все ж відпустити її? Готові? Тоді вперед і з піснею ))

Я от і чекала такої готовності від себе. І чекала, щоб синочкові нарешті захотілось до дітей. А не приходить. Тому налаштувала себе на те, що спробуємо. І якщо Маркові содобається, то і я буду спокійна :) А якщо ні, то посидить до наступного року.
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення krapk@ » 20 вересня 2012, 14:39

розкажу як вийшло в нас.В тому році Юрчику було 2,8 в цей час як набирали групу і мені сказали-позакону не можна-хто після 15 жовтня не берем. Мене ще не припирало я і не вела. Зараз нам 2,9 і ми попали в яслі (знову те саме 15 жовтя) та і старшенькі дуже переповнені. А інший садок набагато дальше. То скажу таке. таких як мій малий 4 і всі плачуть. А ті кому лиш 2 виповнился недавно-привикли за 2 тижні. Не знаю, може співпало,може такі діти. Але їм процес адаптації легший.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення georginochka » 20 вересня 2012, 15:37

Я все таки переконалась, що краще давати в районі 3-х років. Звикання може і тяжче, зате свідоміше. І дитина самостійніша (менше залежить від настрою виховательки чи нянечки) "говоряща", що дуже важливо. принаймні більше шансів дізнатися, що там відбувається. Мій от наприклад днями розказав, що вихователька защіпала йому куртку, і дуже сильно потиснула живіт (видно робила то з нервами). Добре, що то була якась заміняюча, а не наша.
А ще ті прогулянки маленьких за шнурочок. Це дуже зворушливо, але як уявлю свою дитину тримающоюся за той шнурок, то якось охота віддавати в садок раніше відпадає.
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей