Глобальні оголошення!

Неприємні ситуації в садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Неприємні ситуації в садочку

Повідомлення Ulkanet » 19 грудня 2013, 02:26

Sms я прийде твоя мала з садочку побита чи покусана (або не дай Боже твоя когось там потовче з наслідками) - в тебе зразу думка поміняється про періоди розвитку і про покарання. :ha:

зазвичай батьки "проблемних дітей" виховательці "дякують" періодично. :crazy: тому вона і терпить. бо я б задовбалу ту мамашу - щодня говорячи їй про поведінку дитини. і батькам пострадавших казала б хто то зробив і най пишуть до завідуючої скаргу на ту маму і т.д. тоді б мама зачухалась би в одне місце і бігом би знайшла спосіб як "перевиховати" кусючу дитину.
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Sms » 19 грудня 2013, 02:55

Ulkanet написав:як "перевиховати" кусючу дитину.

народ це все бла-бла і наші думки. А от реально які дієві методи є перевчити дитину кусатися чи штовхатися у віці ві 2 до 3 років. Вийнято є - фізичне покарання. Я малу не бью і сподіваюсь такої ситуації не виникне, що я буду її бити. Проговорювання кожного разу, як іншій дитині боляче і неприємно - не діє.
Що скажете? Як перевиховати дитину забіяку?
На мою думку, чисто теоретично, не знаю, як воно є насправді, але зроблю припущення:
Дітки всі різні, одні спокійні, інші розбишаки. Одні прив'язані до мами, інші сами по собі, самостійні. Одні можуть довго бавитись одним і тим самим, інші і 5 хвилин не витримують. От тоді коли вони всі такі різні потрапляють у колектив, вони починають визначатися із своїм місцем у суспільстві. Це ж маленькі люди. Відповідно , як і любому колективі є лідери, а є виконавці. От, тоді і починається "боротьба за владу". Хтось забирає в когось іграшки. Одна дитина уступить і піде гратися іншою, а друга дитина, що претендує на лідерство також - не віддасть. Ще інша, не віддаючи іграшку, буле плакати, а друга - вкусить чи штовхне, щоб забрати своє назад. Це момент спілкування між дітьми. Вони тільки цьому вчаться. І в першу чергу , у садочку, повинні вихователі за цим слідкувати і дітей навчати цьому, а не лише нагримати на того, хто забирає іграшку і посадити на стульчика. Вихователь має проговорити з дитиною її почуття, постаратися відволікти дітей від "іграшки - конфлікта"... ну і так далі бла-бла-бла. Ви скажете, що мама також має це робити - так безперечно має. Однак, в багатьох випадках дітки до того, як йдуть у садок спілкуються в одному колі дітей, або не спілкуються зовсім, або спілкуються рідко. Коли вони приходять в садок - все нове: стіни, діти, іграшки. Відповідно починається боротьба за лідерство. Якось так . Сподіваюсь я зрозуміло написала... :crazy:
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Natalinda » 19 грудня 2013, 03:27

Олюшка написав:Ходимо у один із садочків на дружбі, замітила також, що моє дитя приходить додому і доїдає, не буду стверджувати, що у садочку недають попоїсти (не бачила порцій та чи взагалі моє їсть)меню висить кожного ранку інше , вже радує що різноманітне харчування кожного дня і дата інша стоїть. Та від одної із "центрових" виховательок чула - що харчування стало гірше. Як іще може бути гірше, порції меньші залишаються їм, чи може більше поварі та завскладовщики додому стали виносити. Усе починається із завідуючого складом по харчах (чи як вони там пишуться) та старшого повара.

А не може бути причиною те що фінансування зменьшується а продукти дорожчають?
Ви за 7 грн можете тричі на день нагодувати повноцінно дитину? Чи в Тернополі більше коштів на харчування виділяється?
А завідуючий по харчах як ви пишете, завідує тими харчами, які закуплені за виділені на харчування гроші, і часто ті гроші поступають із затримками щоб ви знали. Так що пряма Вам дорого в міськраду (вона ж вроді фінансує садки в Тернополі???)

Олюшка написав:Одного разу потрапляла така ситуація мені на очі, іду я по свою дитину у садок іде на зустріч із пакетом одна а потім друга, і як це можна зрозуміти? "Оце була я в магазині, додому далеко... я з роботи з покупками у пакеті іду." Так? А це так і виглядає!

А ви з роботи ніколи з пакетами не ходили? Лиш з дамською сумочкою? Вихователька не може нести з роботи молоко чи сметану, але не садіковську а куплену в дядьказ села, що розвозить її продаючи. В нас в садок і лікарню і ще десь там вони заїжджають періодично привозять ковбасу свіжу з якогось невеличкого заводику. Знаю що по Тернополі по багатьох організаціях ходять і продають все починаючи від тої самої ковбаси і італійських макарон, до духів і кремів. Але звісно що кожен думає в міру своєї вихованості.

Олюшка написав:Коли по меню дитині дається булочка, а вона зараз її не хоче - чомусь ту випічку не ставлять у шкавчик, не дають додому.

А санстанція дозволяє ставити продукти харчування у шафки з одягом? А ви просили щоб вам ту булочку віддавали? казали що не віддадуть, а самі доїдять?

Олюшка написав:Тож у якісь мірі ми і доплачуємо усілякими подарками вихователям але, коли вони переходять межу...це терпіти важко!!!!

А де для вас межа, якщо не секрет.

Ну і заздрю вам що ваші діти ніколи не ходили вдома з повними трусиками і з шишками. Бо в нас всяке бувало(((( І то з однією досить спокійною дитиною і двома дорослими. Навіть на швидку їздили((( Погані ми з чоловіком батьки(((( Тре заплатити вихователям, щоб додали дитині
Олюшка написав:доброти та ласки яку ми не додаємо своїй дитині.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Natalinda » 19 грудня 2013, 03:40

Олюшка написав:На рахунок "вуликів" тих самих 30-40дітей набирає завідуюча, а хіба ж немає норм для садочків чи їм важливіші благодійні внески "у своїх кишеннях", тому що ми не знаємо куди і на що вони ідуть!

А чому батьки "пхають" своїх дітей у переповнені групи? І "пхають" оті благодійні внески, лиш би взяли в садок? Чому кажуть, що завідуюча не має права не прийняти дитину?

Олюшка написав:у групі є вихователька та нянька отож- будьте добрі, тягніть свій хребет обидві на майданчик!Що нянька робить? Щось робить інше: стірає, прибирає чи може тим часом інших дітей бавить?

А ви посадовими обовязками не цікавилися?

Олюшка написав:Коли у вашої дитити д/н ми ж несемо/пригощаємо і дітей і вихователів, а чому коли у них д/н - то ходи у індивідуальному порядку вітай? Вони ж навіть цукерочком не пригостять наших дітей???!!! Чому воно так - не справидливо! Чомусь, коли моя дитина розказує, що у мами чи тата д/н, вихователі та няні мене чи тата не вітають!
Одна чи дві мамусі - ніколи погоди не зроблять.

А хто вас примушує нести і пригощати дітей і вихователів??7 Теж вихователька? Чи завідуюча може?
Чому ми вчимо дітей що просто так нема чого вітати, як вітати то лише за "могорич"? Ну звісно, як ви там пишете, "слава такій Україні"
Або не вітайте виховательку, якщо вона така пакосна дямей цукерками не пригощає, або даруйте цукерки, вот і пригостить
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Natalinda » 19 грудня 2013, 03:52

Mysyk1 написав:Ще в садочок неходимо але буду відстоювати свою дитину в любому випадку.

Навіть якщо дитина буде неправа? :wink:

Shalimar то ви нарешті в садку :wink:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Ulkanet » 19 грудня 2013, 03:57

Sms не ображайся, але ото пояснювання 1,6 дитині відчуттів другої дитини - це то саме, що би китаєць тобі пояснював, як зле другому китайцю коли йому на ногу наїхали :crazy: по інтонації ти ще щось можеш і догадатися чи добре чи зле. ::Р:

у вашому віці дитина вже б мала знати що таке "болить" - як ти їй це пояснила???

коли моя мала ще в районі 1 року, постійно тягала мене за волосся - я там і так і сяк їй показувала що мені болить і т.д. а тоді достало і кожного разу як вона мене спеціально смикала за волосся, я смикала її тоже. 3-4 рази і перестала.
і можеш мене вважати мамою-монстром, але за тих 3-4 рази їй нічого не сталося - і я не виправдовувалася ні перед ким, бо моя дитина комусь вирвала жмут волосся :crazy:

дуже часто чую як мами, чиї діти б'ються, кусаються, тягають за коси, веселяться і сміються з того. дитина то все чує і бачить, і "робить свої висновки". :ha: :ha:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Sms » 19 грудня 2013, 09:45

Вона знає як то болить, бо було в нас період щипання, то я пару раз її щипала у відповідь, вона перестала то робити. А от з штовханням - це не той варіант... І пояснювати почуття іншої дитини мені здається треба в будь-якому випадку. То тобі так здається, що вони не розуміють! :wink:
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Alisa » 19 грудня 2013, 09:59

Sms написав:
Shalimar написав: а последствия??? укусов и толкания

запропонуй вихід? Не утрірований! Мамі лупити малого за таке? Якщо підкажеш дієвий метод буду вдячна. :wink:

Ізолювати від дитячого колективу, поки не минеться. :crazy:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Олюшка » 19 грудня 2013, 10:21

Natalinda, - про харчування із садочку: я написала від почутого від іншої виховательки (не своє додала аби поговорити). У нашому садку харч кожного ранку інший пише...
- з роботи із пакетами не ходила, лиш із дамською сумочкою.....що мала з роботи виносити? крісла і компютери, чи може дироколи які були прономеровані???
- а хібань батьки знають скільки дітей у молодшій групі буде, якщо ведуть у ясля, а там на початок (можу і помилятися) не більше 25 дітей.
- мої діти також дома ходили і з шишками і з подряпинами, і з повними штанами. Та я знаю якщо впаде, вдариться, наб"є гульомагу- то це моя винна. А коли ти забираєш дитину і чуєш (від "чужої" людини): "не знаю, як сталося?не бачила відвернулася... і т.д. і т.п.". Дух спустився попхав і воно прибилось -так я маю думати?
Судячи з того, як ретельно ви перебрали все по цитатах- у вас явно є багато вільного часу :***:

На мою думку! головою бат.ком. погоджуються бути ті у кого забагато вільного часу, а може по знайомсту? і хто явно получає не мін. зарплату. Та коли є не одне, а ще діти - то гроші є де запхати :confused: .

На рахунок дітей-забіяк: (не прийміть слова, як образу) та по дитині можна сказати яке виховання та які батьки. У мене дітям дома "роги" ростуть на очах, та коли приходжу по них ,то частіше чую за чужих.
Олюшка Офлайн

Повідомлення Галина » 19 грудня 2013, 10:35

Олюшка написав:з роботи із пакетами не ходила, лиш із дамською сумочкою.....що мала з роботи виносити? крісла і компютери, чи може дироколи які були прономеровані???

А хто каже з роботи виносити???
Я наприклад в обідню перерву на ринок їздила, в магазин ходила, додому рідко йшла з дамською сумочкою, переважно з пакетами. Я ж в них не комп’ютери виносила і не папір офісний.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей