Глобальні оголошення!

Оптимальний вік для садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Оптимальний вік для садочку

Повідомлення Natalinda » 04 березня 2012, 00:33

А я таки катерорично проти того щоб дитину раніше троьох давати в садок. Це звірство якесь! Нехай йде, нехай адаптовується, нехай звикає. Незнаю як вам, а мені в новому незнайомому колективі завжди не по собі спочатку. Звісно що то минається, вбуваєшся, адаптовуєшся, потім і розставатися не хочеться часто, але ж оті перші дні/тижні коли знайомишся/приглядаєшся/шукаєш однодумців/друзів це ж важко все. Ну не прям аж так до істерик, бо зараз тут будете думати шо я якась відлюдькувата))) І дитини мені шкода, ше назвикається/нахворіється. Мому вже 2 і скільки там на лінієчці.... навіть разу не думала дати дитину в садок. ТИх три роки то єдиний час коли дитина належть лише мамі і я хочу сповна ним насолодитися і хочу щоб дитина ним насолодилася. Бо якшо вірити психологам то багато всіляких неприємностей родом з дитинства, яке нам і не згадати.
Випадки, коли мама змушена з виходити на роботу з фінансових чи інших вагомих причин зараз не говорю)))
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення pan_kotskyy » 04 березня 2012, 10:20

Теж дивуюсь як дівчата таких мацьопиків поскорше в садок хочуть віддати... розумію, ситуації різні є... але якщо є можливість не поспішати... ще встигне вирости-адаптуватись і набити шишок в тому житті...
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Русік » 04 березня 2012, 12:34

А як дівчата в Європі дають малят в 6 місяців в яслі? Можете собі уявити?! Там ніхто за тобою 3 роки місце не зберігатиме: або дитина, або робота.
Моя подруга народила народжувала в Іспанії, то "відпросилася" в роботодавця до 8 місяців, бо ж малеча зовсім цицькова була.
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення КлубНіка » 04 березня 2012, 13:11

Як на мене, то розкіш посидіти з дитиною до 3-х років і лише потім віддавати в садок, можуть мати або мами які і так сидять дома, або ті в кого є на підхваті бабусі (ну або є можливість найняти няню). Бо мама яка має вийти через 3-и роки на роботу, просто немає змоги так довго тримати дитину дома. Бо все ж таки на садок потрібна спочатку адаптація, також нажаль з садком починаються у дітей болячки. Далеко не кожен роботодавець з легкістю кожного разу відпускає на лікарняний.
КлубНіка Офлайн

Повідомлення Natalinda » 04 березня 2012, 13:19

Русік написав:А як дівчата в Європі дають малят в 6 місяців в яслі? Можете собі уявити?! Там ніхто за тобою 3 роки місце не зберігатиме: або дитина, або робота.

Ну хоч шось в нас краще ніж в Європі)))))
Мою маму тоже якось з такого віку в яслі віддали, бо бабусі сказали або виходиш, або допобачення. І памперсів тоді не було. Але дл ямене особисто в питанні власної дитини Європа то не є показник.
Кожну ситуацію можна і треба розглядати індивідуально. Я з радістю готова обміняти рік роботи на те щоб дитина побула ще дома, оскільки їсти є що, нехай то лиш хліб з маслом а не з ікрою
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення pan_kotskyy » 04 березня 2012, 13:49

КлубНіка написав:Як на мене, то розкіш посидіти з дитиною до 3-х років і лише потім віддавати в садок, можуть мати або мами які і так сидять дома, або ті в кого є на підхваті бабусі (ну або є можливість найняти няню).

ну чого, є мами, які сидять вдома, а дитина йде в садок чимпоскорше...
моя знайома колись мені розповідала, що відводить діток в садок, діти в групі плачуть, а вона під дверима... при чому на роботу вона не ходить. Ну і плюс болячки додаються...
для чого тоді питається було мордувати себе і дітей?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення КлубНіка » 04 березня 2012, 16:32

pan_kotskyyну тоді я також така погана мама, сижу дома а дитина в садку. Але я це робила свідомо, тому що хотіла, щоб дитина добре адаптувалась, зміцнився імунітет, щоб не так часто хворів, і я могла в любий момент залишити його вдома. У мене немає на підхваті бабусь, які в любий момент можуть посидіти з дитиною. Бо обі наші бабусі ще працюють. Я хотіла якраз весною вже шукати роботу, ну тепер вже не шукаю, бо піду практично з декрету в декрет.
Я абсолютно не шкодую про те що віддала дитину у садок, він в мене добре адаптувався, вже значно менше хворіє, йому подобається з дітками, став компанійським. Я думаю, щоякби я його ще рік потримала дома, то адаптація була б значно важчою, бо він в мене дуже мамина дитина.
КлубНіка Офлайн

Повідомлення taranjka » 04 березня 2012, 16:51

приєднуюся до думки pan_kotskyy і Наталінди. можливо моя старша піде в садочок в вересні, коли їй буде три. а може й ні. буде видно ще.
мені здається, що навпаки, чим старша дитина, тим їй легше адаптовуватися. і імунітет в більших також сильніший
кст, в нас нема в помічниках бабусів-дідусів-няньок
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення krapk@ » 04 березня 2012, 20:37

хотіла віддавати в лютому-сказали не беруть серед року-не знаю що то за такі закони...І мені зараз дуже треба, хоч на весну вже і сама нехочу,через вірусняки. Тепер будем чекати до серпня. Малому вже буде 2,8 тоді. Я теж чую, що меньші легше адаптовуються.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення pan_kotskyy » 04 березня 2012, 22:49

КлубНіка написав:pan_kotskyyну тоді я також така погана мама, сижу дома а дитина в садку.

КлубНіка, це не означає, що ти погана мама. rose
КлубНіка написав:Але я це робила свідомо, тому що хотіла, щоб дитина добре адаптувалась, зміцнився імунітет, щоб не так часто хворів, і я могла в любий момент залишити його вдома.

Щоб не так часто хворів коли? До садку хворів частіше? чи ти маєш таки на увазі щоб потім в садку не так часто хворів як на початку в садку?
Не вірю в зміцнення імунтету за рахунок садку.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей