Глобальні оголошення!

Неприємні ситуації в садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Неприємні ситуації в садочку

Повідомлення Галина » 18 грудня 2013, 00:53

TaniaPicaSSo, я як мама вже відходившої в садок дитини можу сказати, що в даній ситуації звинувачувати тільки виховательку не варто. В мене діти такі, що я за ними обома не встигаю впильнувати щосекунди. А як їх там 25-30 чоловік??? Не раз коли приходила по малу, як були на вулиці, то дивувалася, як та вихователька всіх до купи збирає. Вони як мурахи розбігаються хто куда. Вона тільки стоїть рахує постійно. А як йдуть в групу, то всіх поіменно називає і рахує. Раз теж було, що хлопчик втікав, поки іншого від піску обтріпувала, зловила вже біля воріт.
Хоча те, що вихователька не помітила, то таки її вина.
Як на мене, для безпеки дітей варто закривати всі ворота, тоді ніхто нікуди не втече з території садка. А в нас є садочки, які взагалі як прохідні двори і собак вигулюють і п’ють на дитячих площадках...
Олюшка написав: А ми потім думаємо: "Оце бідні наші вихователі і наші діти, держава не забезпечує належним чином" тай іще дітей по списку наближається до 40 душ

А ви пробували висидіти в групі з хоча б в 2 рази меншою кількістю дітей?
Я як по свою приходила, то завжди по 20 хв в дверях чекала, бо вона не хотіла йти. Там такий гул, як у вулику! І так цілий день!
Я не кажу про конвертики і т.п. Але кожна робота має свої + і -. І рівняти всіх під одну дудку не варто.
Олюшка написав:одного дня ви прийдете по дитину, а дитина буде із поломаною рукою чи ногою, а у гіршому випадку із лікарні забирете

Сьогодні була в школі в малої на змаганні з карате і 2 хлопчики цілком випадково (не дивилися вперед) стукнулися лобами, в результаті розбитий ніс. То що вчитель винен у тому? Так само у садочку діти бігають, ганяють і не завжди впильнуєш хто там кого штовхнув чи вдарив...
А як є такі діти, що спеціально пакостять, моя теж приходила з синцем від укусу хлопчика, вихователька його насварила, поки заспокоювала мою, то він ще одну вкусив, то що їй його було до себе прив’язати, чи в групу більше не приймати???
Це моя особиста думка, і я поважаю роботу вихователів, бо більшу частину дня вони вчать, виховують і доглядають наших дітей. Може просто в моєї дитини були дуже хороші вихователі, але я кривого слова в їх адресу сказати не можу. Моя дитина з усмішкою згадує садок і здалека до виховательок вітається.
І мені не шкода дати тих 10 грн до конверта, який раз в пів року ми дарували нашим вихователям, не вважаю це подачкою, взяткою і т.п...
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Олюшка » 18 грудня 2013, 10:12

Галина, сиділа я також і нераз, чекала свою дитину, і також знаю результати вуликів! Але ж у групі не усі діти б"ються і кусаються, знаю по власному досвіді, навіть без причини. Чи не може та ціла вихователька краще приглянути за конкретними дітьми щоб у її групі було без побоїщ????? Є проблемна дитина? - є батьки нехай вони реагують, що у садіку їхня ж кровинка лупашить інших дітей. Є гіперактивні діти, таке також зустрічаю, та чомусь вони не кусаються і не лупашать інших- вони просто не можуть всидіти на місці. Раньше як відправляла своїх у садок, то наголошувала "будьте чемними!" вони чемні - та коли їх почали бити, а потім вже й "ранені" приходити ВЖЕ ТАКОГО НЕ КАЖУ!!!!! Наголошу ! Ми своїх дітей приводимо цілими та не ушкодженими !!! Чому ми їх забираємо з подряпинами, укусами та гульомахами??????!!!!
На рахунок "вуликів" тих самих 30-40дітей набирає завідуюча, а хіба ж немає норм для садочків чи їм важливіші благодійні внески "у своїх кишеннях", тому що ми не знаємо куди і на що вони ідуть!
Моя думка на рахунок прогулянок: у групі є вихователька та нянька отож- будьте добрі, тягніть свій хребет обидві на майданчик!Що нянька робить? Щось робить інше: стірає, прибирає чи може тим часом інших дітей бавить?
Одна із ясельних нянічок поділилась одним випадком: прийшли діти, зрозуміло мамині дітки - плачуть, кричать, хочуть мами. Заходить завідуюча - озирнулась, помахала своєю кругленькою головкою, обернулась тай пішла.....а ти масти собі з ними голову! Моє діло маленьке "нахапати" для себе...діток. Не може одна справитись + іще рук. Зарплату їм платить не завідуюча із своєї кишені. Є такі няні, що люблять тих дітей як своїх, а є і протилежні. Виникає їще одне запитання? Чому няна лише одна, виховательок 2. Нянька ,що меньше роботи робить, то вона може просидіти цилісінький день?
У нас також дуже хороша вихователька і також не розходиться у тих 10грн. раз у пів року, а коли це не раз і не 10? Вибачте мені! А коли в садочок щокварталу по 50грн. на усіляке - не зрозуміло що, а окрім того іще є усілякі свята. Хтось має можливість - у когось бюджет не на кращому рівні. Коли у вашої дитити д/н ми ж несемо/пригощаємо і дітей і вихователів, а чому коли у них д/н - то ходи у індивідуальному порядку вітай? Вони ж навіть цукерочком не пригостять наших дітей???!!! Чому воно так - не справидливо! Чомусь, коли моя дитина розказує, що у мами чи тата д/н, вихователі та няні мене чи тата не вітають!
Одна чи дві мамусі - ніколи погоди не зроблять. Скільки батьків, стільки ж і думок!
Дякую за увагу :yes: ! СЛАВА такій УКРАЇНІ :unknown: !
Олюшка Офлайн

Повідомлення Alisa » 18 грудня 2013, 10:22

Я теж поважаю роботу вихователів, й співчуваю тим умовам, в які вони поставлені.
Прослідкувати за 30-40 дітьми двом людям фізично неможливо.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Галина » 18 грудня 2013, 10:50

Олюшка написав:Є проблемна дитина? - є батьки нехай вони реагують, що у садіку їхня ж кровинка лупашить інших дітей.

В нас в групі був хлопчик, пізня дитина, мама родила в 40 років (без чоловіка), вона вихователькам не дозволяла на нього голос повишати, а коли вихователька звертала їй увагу на його поведінку, то та ще обсварювалася і казала що так має бути, бо він дитина. Коли в старшій групі він в спальні зняв труси і всім показував пі...ку, що й дітей підзадорював так робити, то мама сказала, так то такий вік, нічого поганого в тому нема!
В нас проблеми були тільки у ясільній групі, коли діти плакали, то ж не буде вихователька ігнорувати ревущих дітей і пильнувати того, що кусається. В подальшому такого не було.
Я не кажу про всі садочки, я кажу конкретно про свою ситуацію. Я своїх вихователів дуже поважаю, вони дуже багато навчили мою дитину. І завідуюча в нас нормальна і харчування теж, моя мала голодна не приходила.
Олюшка написав:Що нянька робить?

В її обов’язки входить подати сніданок-обід-вечерю, прибрати, все. Ходить вона з дітками чи ні то вже від її бажання залежить, наша ходить завжди.
Олюшка написав:А коли в садочок щокварталу по 50грн. на усіляке - не зрозуміло що

Ми з квитанцією про оплату давали по 10 грн, вони йшли на канцтовари, салфетки, миючі засоби, туалетний папір, мило.
В нас наприклад збирали 200грн на початку вересня, на цілий рік, на свята. Не вважаю що то багато, туди входять і подарунки для діток на Миколая, новорічний ранок....
В знайомої в садочку дах протікав, завідуюча сказала робіть собі що хочете, то ваші діти. І батьки ремонтували!!! А в нас як робили ремонти, то завідуюча дала половину суми з благодійних внесків. Робіть висновки.
І про те що діти не так одіті чи не миті в нас такого не було НІКОЛИ, моя дитина завжди була чиста, доглянута, навіть причесана після сну.
Я не захищаю нікого, тільки всі різні і про всіх однаково говорити не варто. Просто залежить багато від вихователів, завідуючої і батьків.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Олюшка » 18 грудня 2013, 11:22

Галина усі в цій темі пишуть конкретно по своїх випадках і я також "не висмоктала"(вибачте може за грубо)із пальця. Усі ситуації описую конкретно по садочку у який ходимо. Так - мені ці побори вже набридли, та це не привід щоб мені потім хтось потикав тим, що є інші садочки. Я так думаю, як і у кожній установі є свій начальник і все залежить від нього.
Та трошки майте страх шановні завідуючі, бо і на вас знайдеться управа!!!
Ми на групу здаємо по 5грн. іще +30грн. щомісяця. Якщо іде ремонт загального коридору, чомусь кошти не виділяються із благодійних внесків? а збираються із всіх груп! На усілякі канцтовари ще +50грн. , а ... іще 30чи 50грн. (точно і не памятаю) новомодні альбоми для малювання дітям.Іще окрім того, від вересня місяця я вже залишила там 200грн. і це попереду після НВ іще буде наступних пів року. То як я маю реагувати на такі зборища? Якщо моя дитина не ходить у садок ціле літо, чому я повинна здавати на ремонти і канцу? Просто за збереження місця?????
Дякую, що дочитали до кінця :yes: !
Олюшка Офлайн

Повідомлення flower » 18 грудня 2013, 13:43

Alisa написав:Я теж поважаю роботу вихователів, й співчуваю тим умовам, в які вони поставлені.
Прослідкувати за 30-40 дітьми двом людям фізично неможливо.

Я теж поважаю, але коли в дитини розбито біля виска вони мали чути, що щось сталося, бо дитина полюбому плакала. А не знизати плечами і сказати, що нічого не бачили і не знають навіть коли це сталося. Я скандалу не робила саме з тієї причини, що знаю яка в них не легка праця, в мене сестра в цьому садіку вихователькою працює. Але я чекала відповіді, що так то і так то ми не бачили, не можемо за всім впильнувати, вже побачили як плакала, а не знизування плечима і ми не знаємо коли це сталося і як. Тим більше, що поки у нас дітей нема аж так багато, максимум що бувало 18.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Галинка 13,06 » 18 грудня 2013, 14:24

Олюшка написав:Вітаю усіх! Мамочки приєднаюсь і я до вашої розмови про садочки. Ходимо у один із садочків на дружбі, замітила також, що моє дитя приходить додому і доїдає, не буду стверджувати, що у садочку недають попоїсти (не бачила порцій та чи взагалі моє їсть)меню висить кожного ранку інше , вже радує що різноманітне харчування кожного дня і дата інша стоїть. Та від одної із "центрових" виховательок чула - що харчування стало гірше. Як іще може бути гірше, порції меньші залишаються їм, чи може більше поварі та завскладовщики додому стали виносити. Усе починається із завідуючого складом по харчах (чи як вони там пишуться) та старшого повара.
Одного разу потрапляла така ситуація мені на очі, іду я по свою дитину у садок іде на зустріч із пакетом одна а потім друга, і як це можна зрозуміти? "Оце була я в магазині, додому далеко... я з роботи з покупками у пакеті іду." Так? А це так і виглядає! Поки не знайдеться такий пан Толік, доречі респект і уважуха таким батькам!!! А ми потім думаємо: "Оце бідні наші вихователі і наші діти, держава не забезпечує належним чином" тай іще дітей по списку наближається до 40 душ, треба їм подарочки чи конвертики. У них зарплата маленьке бідні такі нещасні...Таке враження ніби у них "вредна" робота, з якої ідуть на пенсію безрукими та безногими. У свій час мені говорили - "не подобається робота шукай іншу". Теж саме і я тепер говорю. Та зараз є дуже батато "розумників", які без мила залізуть в одне місце. Коли по меню дитині дається булочка, а вона зараз її не хоче - чомусь ту випічку не ставлять у шкавчик, не дають додому. Ми ж батьки всього їхнього процесу не контролюємо, бо не бачимо.
Ми вдома із своїми дітьми самі займаємось і виховуємо, а коли приводимо у садок то хочемо щоб їх навчили чомусь хорошому, можливо навіть і тої доброти та ласки яку ми не додаємо своїй дитині. Тож у якісь мірі ми і доплачуємо усілякими подарками вихователям але, коли вони переходять межу...це терпіти важко!!!!
За наше перебування у садочку бачила не мало навіть по своїй дитині, то забирала із прогулянки на вулиці у змінному взуті, чи якщо в ясельках - а воно із повними трусиками ходить, буцімто щойно сталось- не замітила, то із шишарою посеред лоба. Не дивуйтесь якщо одного дня ви прийдете по дитину, а дитина буде із поломаною рукою чи ногою, а у гіршому випадку із лікарні забирете :scare: (НЕ ДАЙ БОЖЕ ЩОБ ТАКЕ ІЗ КИМИСЬ ТРАПИЛОСЬ- НЕ БАЖАЮ НІКОМУ) та у садочку буде одне виправдання - якось так сталось ми і не замітили, ніхто від такого не застрахований (умовно).
Дякую за увагу! :yes: СЛАВА такій УКРАЇНІ!!! :unknown: :unknown:

А про який садік йде мова????? Дуже знайома ситуація)))))))
Завдяки дітям хочеться жити.
Галинка 13,06 Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 150 раз.
Подякували: 157 раз.
Діти: Синочок

Повідомлення Галинка 13,06 » 18 грудня 2013, 14:29

Дівчата, одного разу забирала дитину із садіка а в нього все личко було синячках(((( Я такий скандал зробила і до завідуючої пішла)))) Всі вибачилися, але тепер на дитину наїжджають(((( І як в такій ситуації поводитися??????
Завдяки дітям хочеться жити.
Галинка 13,06 Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 150 раз.
Подякували: 157 раз.

Повідомлення Anjuta » 18 грудня 2013, 14:38

Галинка 13,06 написав:Дівчата, одного разу забирала дитину із садіка а в нього все личко було синячках(((( Я такий скандал зробила і до завідуючої пішла)))) Всі вибачилися, але тепер на дитину наїжджають(((( І як в такій ситуації поводитися??????

а чого наїзджають?
правильно зробтила, а вони якщо не розуміють що за дитину є кому постояти, то відправ ще чоловіка завести дитину чи забрати і нехай додатково наголосить що матимуть неприємності, якщо до дитини косо дивитимуться чи фиркати будуть(звісно інакше якось, а ні такими словами як я :hi: )....
в нас в минулому садку були непорозуміння між мною і вихователькою і нянею, то вихователька одразу казала, що це лише між дорослими, до дитини ставлення те саме і не змінне(не знаю як насправді, але добре що хоч так казала :wink: )
Anjuta Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 739 раз.
Подякували: 540 раз.
Діти: Хлопчик Арсенчик !

Повідомлення !OLGA! » 18 грудня 2013, 14:40

Почитала усі повідомлення і хочу сказати таке: все залежить від завідувача, від вихователя ну і звичайно від батьків. Бо завідувач на потреби садочку може знайти спонсора і "вибити" кошти в певних установах які мають забезпечувати садочок , вихователь - нехай реально оцінює потреби групи, ну а батьки (деякі) нехай не самі не привчають. Пишу це тому, що мама працює вихователем (не в Тернополі) де батьки здають 10 грн в місяць на потреби групи + до цього з цих коштів мама купляє необхідний матеріал щоб зробити подарунки батькам (наприклад на Новий рік, День матері і тд.) і кожного місяця вивішує список на що використані кошти. А щодо подарунків то вона їх не приймає, лише квіти.
Зображення
!OLGA! Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 289 раз.
Подякували: 162 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей