yasinka » 17 вересня 2014, 10:41
З приводу шалених грошей: все відносно. Якщо порахувати зарплату хоча б на рівні державних садочків, вартість харчування, іграшок, опалення і т.п., то сума 2-2,5 тис. грн. є виправданою. Дешевше бути просто не може.
Мій старший син ходив 4 роки в приватні садочки : спочатку на Качали, потім в Гаях. За садочок в Гаях : ні разу не пошкодувала, що туди віддала. Воно було того варте : дитина бігла в садочок з радістю, зміцнилася, з"явився хороший апетит, до школи йшов - вмів читати, писати, рахувати, додавати-віднімати, з деякими дітками ще до цього часу контакт підтримують. Правда, знайомі чи колеги по роботі часто не розуміли, чого я плачу "такі" гроші..часто реакція була "там що, золоті унітази стоять?", списували на моє "випендрювання". Але я вважала і далі так вважаю, що хороша атмосфера, домашнє харчування, свіже повітря, заняття в цікавій формі вартують тих грошей. Особливо якщо дитина мала якісь неврологічні травми при народженні чи пізніше.
Молодша донька зараз ходить в державний садочок, бо, на жаль, і фінансова ситуація зараз не та, і возити немає кому. Перебування 30 чоловік в 4-х стінах протягом дня, дуже мало часу на свіжому повітрі навіть у теплу пору, інколи "специфічний" персонал, то є важко для дитини і на користь її здоров"ю, як психічному, так і фізичному, аж ніяк не йде. Але, це ситуація в моєму випадку.
Якщо ж є змога піти в державний садочок з хорошими доброзичливими вихователями, неперенаповнені групи, з достатньою кількістю часу на свіжому повітрі, цікавими заняттями та хорошим харчуванням, то тут без сумнівів - тільки "за" економію сімейного бюджету.
Знаю, що окрім садочку в Гаях та на Качали, відкрився садочок на Шота Руставеллі та ще один десь на Східному.