А у вас на новорічні ранки хто був? Дід Мороз чи Миколай? Минулого року ми прохворіли свято, то я щось і не в курсі, хто там був, але чула так останні роки, що від Дідів Морозів вже стараються ввдмовлятися, в рамках декомунізації, так би мовити. І я чогось була впевнена, що в нас буде Миколай, а то був Дід Мороз, та ще й такий в синьому, ну дуже вже радянський, і снігурка була. Я після свята між іншим сказала виховательці. Кажу, я без претензій, але просто була здивована, думала, що Діда Мороза вже нема в садочках, що тільки Миколай. А мені вихователька каже, ну так, то зараз тренд такий, але ми на нього не піддалися

Каже, а до вас шо Дід Мороз не ходив? До мене ходив, і я вважаю, що новорічне свято без Діла Мороза якось не то. І каже ще, що музичний керівник перед святами їх питала, кого вони хочуть, то вони вибрали Діда Мороза. А я кажу, то батьків треба було спитати, бо мені не дуже ще принципово, бо моя дитина знає і того, і того, але, кажу їй, є сім'ї, де Дід Мороз не ходить, а лиш Миколай. Ну я говорила їй то спокійно, без претензій, так їй і сказала, що просто ділюся думками. Але думаю, вона не права була, треба було це питання обговорити з батьками. Хоч я не виступаю проти Діда Мороза, але якщо вибирати, то Миколай якийсь рідніший. А може то стереотипи такі просто, що Дід Мороз асоціюється зразу з союзом, так розібратися, то нічого поганого в ньому нема.
А ви як думаєте? Власне в рамках садочку і новорічного свята. Кого вибираєте і хто у вас був?