Перлинка » 18 січня 2011, 01:19
однозначно не просто
Бо вийде дорого ,дорожче ніж ви собі увляєте,і чим меньше буде діток в колективі,тим буде дорожче.
допустимо наймана квартира мінімум 300 у.0 (2500 грн +200 чи 500 грн комунальні залежно від сезону)
достойна зп вихователю 2000 грн
няні 1500 грн
харчування мінімум 30 грн на день *22=660 грн на дитину + 2 дорослих (1220 грн)
На те що хтось закуповуватиме та привозитиме продукти, важко сказати, десь 200 грн на бензин і 200-300 за послуги
ще потрібно буде постійно мило,засоби для миття посуду,туалетний папір,вологі серветки,пральний порошок(білизну в ліжечках,рушники хто буде прати?)це також важко підрахувати десь грн 200 на місяць.
Також ще по любому з якогось боку вилізуть незаплановані витрати.
Дівчата мінімум 8000 грн на загальні потреби(без харчування дітей) , цю суму поділити на всіх незалежно буде то 5 дітей чи 10 ,бо її в будь-кому випадку доведеться потрати і ще доплюсуйте до того за харчуванн кожної дитини окремо.У кращому випадку,якщо буде багато дітей , виходить 1450 грн з чоловіка.І то все дуже приблизно.
А якщо садок буде не поряд з вашим домом то ще й проїзд (пальне чи громадський транспорт,і кілька раз на місць таксі(непередбачувнні випдки спізнення на роботу,або навпаки затримка на роботі).
Не думаю,що тут назбираєтьс багато мам ,які зароблятимуть хоч вдвіче більше,а піти на роботу,заробити ті ж 1500 грн,щоб віддати за садок,який сенс?краще сидіти самій вдома зі своєю дитиною годувати чим хочеш і займатись якими хочеш методиками.
Єдиний можливий економ варіант,це коли всі приводять до дому (поки тато на роботі) до однієї з мам(вона ж вихователь)+ няня (може бути також мама дитина якої також ходить в групу),може бути 2 мами які одночасно і вихователі і няні(щоб ніхто не ображався,по черзі :zybu: ).Продукти батьки тягають з дому хто що має,але переважно так виходить,що хтось завжди носить більше,хтось меньше,потім образи.Відповідно всі скидаються ще мамам які доглядають на символічну зп,і щось мамі у якої те все відбувається за оренду приміщення.
Але це буде не комуна,а колгосп.
Тому що як завжди,щоб було все гарно цивілізовано на вищому рівні,щоб всі залишились задоволеними треба добре потратитись.
А чим робити шо небудь якнайдешевше,то вже краще у звичайний садок віддати.
Я наприклад можу собі дозволити приватний садок,але не бачу в тому сенсу,бо так як і мешканка вважаю,що поки що вони у нас кращі приватних.
Наприклад той що по 80 грн в день з козою в Гаях Шевченківських,хоч мені відносно і близько буде (всеодно не пішки ,на авто),але я краще куплю козу і най мені мама сидить з дітьми по 160 грн на день(за двох).Ну не будемо ми знати модних методик,але гадаю то не біда :zybu: .Тільки швидше за все знайду якийсь хороший державний і буду возити туди,мама хай маля мені помагає бавити.
Пробачте,може дещо розчарувала,але просили критику,а в мене то добре виходить :oops:
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)