Глобальні оголошення!

Створення приватного садочка

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Створення приватного садочка

Повідомлення Marta » 17 січня 2011, 23:00

Не знаю, дівчаточка, я планую віддавати з кінця літа-початок осені, то чуть більше, як через півроку, то я , певно, пас.
Але ідея гарна, тільки от мені здається, що не так то все просто..(((
Marta Офлайн

Повідомлення Nymydora » 17 січня 2011, 23:01

То, що не все так просто, то факт. Але і нічого нереального. В принципі, я писала в тему про мрії і фантазії, але якщо взятися серйозно, то...хз
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Перлинка » 18 січня 2011, 01:19

однозначно не просто
Бо вийде дорого ,дорожче ніж ви собі увляєте,і чим меньше буде діток в колективі,тим буде дорожче.

допустимо наймана квартира мінімум 300 у.0 (2500 грн +200 чи 500 грн комунальні залежно від сезону)
достойна зп вихователю 2000 грн
няні 1500 грн
харчування мінімум 30 грн на день *22=660 грн на дитину + 2 дорослих (1220 грн)

На те що хтось закуповуватиме та привозитиме продукти, важко сказати, десь 200 грн на бензин і 200-300 за послуги
ще потрібно буде постійно мило,засоби для миття посуду,туалетний папір,вологі серветки,пральний порошок(білизну в ліжечках,рушники хто буде прати?)це також важко підрахувати десь грн 200 на місяць.
Також ще по любому з якогось боку вилізуть незаплановані витрати.

Дівчата мінімум 8000 грн на загальні потреби(без харчування дітей) , цю суму поділити на всіх незалежно буде то 5 дітей чи 10 ,бо її в будь-кому випадку доведеться потрати і ще доплюсуйте до того за харчуванн кожної дитини окремо.У кращому випадку,якщо буде багато дітей , виходить 1450 грн з чоловіка.І то все дуже приблизно.

А якщо садок буде не поряд з вашим домом то ще й проїзд (пальне чи громадський транспорт,і кілька раз на місць таксі(непередбачувнні випдки спізнення на роботу,або навпаки затримка на роботі).

Не думаю,що тут назбираєтьс багато мам ,які зароблятимуть хоч вдвіче більше,а піти на роботу,заробити ті ж 1500 грн,щоб віддати за садок,який сенс?краще сидіти самій вдома зі своєю дитиною годувати чим хочеш і займатись якими хочеш методиками.

Єдиний можливий економ варіант,це коли всі приводять до дому (поки тато на роботі) до однієї з мам(вона ж вихователь)+ няня (може бути також мама дитина якої також ходить в групу),може бути 2 мами які одночасно і вихователі і няні(щоб ніхто не ображався,по черзі :zybu: ).Продукти батьки тягають з дому хто що має,але переважно так виходить,що хтось завжди носить більше,хтось меньше,потім образи.Відповідно всі скидаються ще мамам які доглядають на символічну зп,і щось мамі у якої те все відбувається за оренду приміщення.
Але це буде не комуна,а колгосп.
Тому що як завжди,щоб було все гарно цивілізовано на вищому рівні,щоб всі залишились задоволеними треба добре потратитись.
А чим робити шо небудь якнайдешевше,то вже краще у звичайний садок віддати.
Я наприклад можу собі дозволити приватний садок,але не бачу в тому сенсу,бо так як і мешканка вважаю,що поки що вони у нас кращі приватних.
Наприклад той що по 80 грн в день з козою в Гаях Шевченківських,хоч мені відносно і близько буде (всеодно не пішки ,на авто),але я краще куплю козу і най мені мама сидить з дітьми по 160 грн на день(за двох).Ну не будемо ми знати модних методик,але гадаю то не біда :zybu: .Тільки швидше за все знайду якийсь хороший державний і буду возити туди,мама хай маля мені помагає бавити.

Пробачте,може дещо розчарувала,але просили критику,а в мене то добре виходить :oops:
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 18 січня 2011, 01:32

Nymydora

Раджу сходити на екскурсію в якісь хороші державні садочки,повір там не так страшно як ти собі уявляєш,а якщо ти збиралась їжу в термосі носити в приватний ,то можеш і в державний ,накинеш їм по 50-100 грн на місяць ,і нагодують вас з термоса.
Глисти також питання творче, наприклад про лямблії я вже наслухалась,і що вони є у всіх дітей до 3 років поголовно і навіть у всіх людей поголовно.Не знаю наскільки то правда.
А наприклад аскарид у нас ніколи не було,хоч мала вже рік ходить в садочок.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Nymydora » 18 січня 2011, 02:00

Перлинка, ти мені написала в принципі те,що я і хотіла почути.
Я зовсім не проти державних садочків. Я взагалі за садочки. Просто обдумую альтернативу. Попри фінансову сторону, зовсім непогану альтернативу.
А те, що це буде недешево, це очевидно. Але є от така ідея, і хочеться її обдумати.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення mari » 18 січня 2011, 09:54

http://www.mamusi.org.ua/forum/viewtopic.php?f=73&t=620

Німідора- молодець, але мені до вподоби більше все-таки наша ідея. Бо що краще квартири і відсутності геморою з податковою і санстанцією. Єдине що поки що в нас є тільки одна дитяча мама, а так як живе на Новому світі, місце- не дуже. Приєднуйтесь дитячі мами з центру, Дружби, Баму і Східного. Ми рекламу вам зробимо :lol:
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення мешканка » 18 січня 2011, 10:04

Перлинка написав:Nymydora

Раджу сходити на екскурсію в якісь хороші державні садочки,повір там не так страшно як ти собі уявляєш,а якщо ти збиралась їжу в термосі носити в приватний ,то можеш і в державний ,накинеш їм по 50-100 грн на місяць ,і нагодують вас з термоса.
Глисти також питання творче, наприклад про лямблії я вже наслухалась,і що вони є у всіх дітей до 3 років поголовно і навіть у всіх людей поголовно.Не знаю наскільки то правда.
А наприклад аскарид у нас ніколи не було,хоч мала вже рік ходить в садочок.

То далеко не у всіх садочках дозволять їжу свою приносити, бо, як щось одній дитині "не піде"-то санстанція трясе весь садочок.Але, є люди, з якими можна домовитись. Те що умови в садочку хороші-то факт. ПС: аскариди від людини до людини не передаються. яйця мусять полежати в грунті і дозріти, щоб заразити людину...а от гострики-так, але ми за пів року ще з ними не стикались. А от те, що в приватному садочку в діток не буде глистів-це міф.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Lesya » 18 січня 2011, 12:38

Про ідею приватного дит садка я думала, ще коли сім!ї не мала. Навіть пробувала скласти реальний бізнес-план щоб отримати кредит. Але в наших умовах це не реально. Перлинка права - гроші виходять космічні. В мене зарплата була 1700. Я не дам з неї навіть 1000 на садочок за одну дитину, бо скоро буде і друга. А мам, які заробляють стільки, щоб не шкода було 2-2,5 тис грн можна в місті на пальцях порахувати.
Щодо ідеї садочка "на дому", я б не погодилась здати свою квартиру, хоч з дітьми б була. Ви ж прекрасно знаєте можливості і потяг до розгрому квартири вашої власної дитини. А якщо їх 10? Та за кілька місяців ремонт робити треба буде, включно з заміною меблів. За чиї кошти? Власниця квартири захоче, щоб було гарно, мамусі, які будуть платити захочуть дешево. І що тоді???

Для тих, хто на БАМІ, проблем з садочками не повинно бути - їх багато.

Щодо глистів, то хочу сказати з досвіду роботи - не парте собі мозги і не руйнуйте печінку дитині. Через гострики проходили ми всі в дитинстві, ніхто від цього не помер. Щодо всього іншого і страшнішого - дитина може підчепити їх навіт не в садочку, а вдома з їжею, в пісочку з лялькою, від улюбленої собачки-котика, в селі в бабусі......... Та тьма можливостей! І не варто НІКОЛИ давати препарати від глистів профілактично, чи тому, що у Вас підозри. Ви не уявляєте, наскільки шкідливі вони на печінку!

Не ображайтесь, що трохи різко висловилась. Просто коли хороші ідеї неможливі через нашу бюрократію і вирішення придуманих проблем і порушень з допомогою конвертів, хочеться когось придушити.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення mari » 18 січня 2011, 12:57

В садочках на дому не буває більше 3-4 дітей, бо мами приводять їх на пару годин. Коли в квартирі- євроремонт, то звісно шкода, але якщо хтось винаймає чи планує його в майбутньому зробити- чому б і ні.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Перлинка » 18 січня 2011, 13:19

Я взагалі то думаю,що діти від 3 років (тут всі переважно з такого віку збираються віддавати),не сильно можуть зашкодити ні ремонту ні меблям,вони вже досить вменяємі,тобто розуміють що можна ,а що ні.
Не знаю ,може вдержавних садочках дисципліна жорсткіша,але ж там ніхто нічого не ломає і не нищить.
mari написав:В садочках на дому не буває більше 3-4 дітей, бо мами приводять їх на пару годин.

І ще думаю що після 3-ох більшість тут присутніх мам хотіли би таки вийти на роботу,а лишати на кілька годин,то не дуже виходить.Тобто наскільки я зрозуміла в даній темі розглядається можливість створення садочка на повний робочий день.
На кілька годин може бути актуально зараз,щоб елементерно збігати до стоматолога чи ще у якихось термінових справах ,як тато на роботі і нема з ким лишити,але тут мало хто таке практикує :)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей