Глобальні оголошення!

Оптимальний вік для садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: оптимальний вік для садочку

Повідомлення Marta » 19 квітня 2011, 00:51

mala-karta написав:Буду надіятися, що в серпні-вересні ситуація для мене ще бульше проясниться. Ну, і звичайно, найголовгніше, що в майже 3 Ромчику таки сподобається в садочку. Ну, будем бачити

Підтримую, будемо бачити ближче до того часу..)
Бо діти міняються і дорослішають не по днях, а по годинах, дійсно, всього за пару місяців дитина може зробити скачок в розвитку, може змінити своє ставлення та інтерес, так що дійсно- побачимо.....
Marta Офлайн

Повідомлення rusia » 19 квітня 2011, 11:32

krapk@ написав:звичайно від дитини залежить. Моїх багато знайомих віддали в 1,7-2 і вони краще звикали ніж ті що в 3-4.

Десь читала що психологи рекомендують саме в 2 роки віддавати в садік.В тому віці дитина краще адаптовується.
rusia Офлайн

Повідомлення mala-karta » 20 квітня 2011, 00:09

rusia написав:Десь читала що психологи рекомендують саме в 2 роки віддавати в садік.В тому віці дитина краще адаптовується.

Руся, а можливо тому, що менші просто з чимось змиряються?

І знаєш, зі всіх своїх знайомих я знаю тільки одну маму, яка готова була віддавати малого в 2 роки в садочок (саме 2, а не 2.5 і т.д.). Тільки тому, що вона від нього втомлювалася.

І я ну ніяк не зрозумію, як можна в 2 роки без особливої потреби вддавати дитину в садочок?

От мій малий дуже товариський. Не боїться чужих, як трохи коло них побуде (придивиться :grin: ) - то починає спілкуватись, шось там розказувати і т.д. Ще коли йому було 1.7, вже говорили, о, та він у вас такий, та його вже можна в садочок.
Я ніяк не можу зрозуміти, як можна в такому віці віддавати в садочок?
Це ж надзвичайно мала дитина, яка мало ще що розуміє.

Зараз я бачу, що він доріс до спілкування і йому було б садочку легше зараз (ніж скажімо просто в 2) хоча б тому, що він спілкувався би з дітками.
Але я зараз бачу, що він тільки починає бути готовим до того всього і вважаю, що краще ще трохи почекати.

Справа не в тому, що от тепер малий почав гратися з дітками, в півтора він теж грався - з чуть старшими, як правило - але це було більше задоволення цікавості. А зараз щось більше схоже на спілкування.

Я не знаю, що там розумілося під адаптацією, але не можу пояснити, чому в 2 роки в садочок. Я розумію, що всі дітки різні, але не думаю, що АЖ настільки.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення TanenRom » 20 квітня 2011, 00:21

rusia до речі недавно тато мені якусь статтю давав читати, так от там навпаки писало що найоптимальніший вік для садочку - ближче до трьох років!
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення rusia » 20 квітня 2011, 09:09

Я не знаю, що там розумілося під адаптацією, але не можу пояснити, чому в 2 роки в садочок. Я розумію, що всі дітки різні, але не думаю, що АЖ настільки.[/quote]

Багато залежиить як виховують дома.В нас діти дуже самостійні.Тому в 2 роки легко пішли,без сліз і істерик.Ходять з дуже великим задоволенням.Олександрик пішов в 2.2, за два місяці зміни просто разючі,немов би поштовх додатковий для розвитку.І віршики почав вчити і пісеньки співати.Хоча дома робити цього не хотів.
Хоча батьки вирішують,насамперед, як буде краще для їхньої дитини.Дехто взагалі дома сидить, аж до школи тільки інколи водить на різні клуби.Залежить багато від батьківської позиції,а потім тріши від дитини....
rusia Офлайн

Повідомлення мешканка » 20 квітня 2011, 09:48

Дівчатка-жіночки, товчете воду в ступі-кожна дитина є індивідуальна! Ось моя мала адаптувалась без проблем, а з її групи дівчинка ще й досі пісяється в знак протесту. Однакового віку дітки-однакові умови і вихователі і яка різна реакція! така мама буде стверджувати, що 3 роки-аж ніяк не підходить для того, щоб йти в садочок, а я їй буду заперечувати. Так само в ясельній групі є дітки, які чудово адаптувались і дістають задоволення від садочку не менше, ніж 3-річні дітки.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 20 квітня 2011, 15:25

rusia написав:І віршики почав вчити і пісеньки співати.Хоча дома робити цього не хотів.

а мій робить :P
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 20 квітня 2011, 15:30

ото в тебе молодець!
а ваду в ступі ми тут у кожній темі товчемо ;-) нє, Іра не товче, вона віршики з Ромчиком вчить, а ми халявимо :grin:

на мою думку готовність відвідувати садок - готовністю, а поспішати маму заміняти нянечкою не варто. встигнеться ше
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Перлинка » 20 квітня 2011, 20:17

ksana
от ти маєш можливість бачити ситуацію зсередини так сказати ,починаючи з найменшеньких,але вже адаптованих
що для більшості діток садок?
-примусівка,з якою треба миритись бо нема виходу?
-жахливе місце де батьки їх залишають прирікаючи на страждання?
-чи щось інше?
і якшо можна ,хоч приблизно в в процентному співвідношені,хто там відбуває,а хто ходить з задоволенням?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення ksana » 20 квітня 2011, 22:10

Перлинка дякую за питання. зможу дати відповідь протягом тижня ;-)
свята на носі, трохи зачекайте
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей