rusia написав:Десь читала що психологи рекомендують саме в 2 роки віддавати в садік.В тому віці дитина краще адаптовується.
Руся, а можливо тому, що менші просто з чимось змиряються?
І знаєш, зі всіх своїх знайомих я знаю тільки одну маму, яка готова була віддавати малого в 2 роки в садочок (саме 2, а не 2.5 і т.д.). Тільки тому, що вона від нього втомлювалася.
І я ну ніяк не зрозумію, як можна в 2 роки без особливої потреби вддавати дитину в садочок?
От мій малий дуже товариський. Не боїться чужих, як трохи коло них побуде (придивиться :grin: ) - то починає спілкуватись, шось там розказувати і т.д. Ще коли йому було 1.7, вже говорили, о, та він у вас такий, та його вже можна в садочок.
Я ніяк не можу зрозуміти, як можна в такому віці віддавати в садочок?
Це ж надзвичайно мала дитина, яка мало ще що розуміє.
Зараз я бачу, що він доріс до спілкування і йому було б садочку легше зараз (ніж скажімо просто в 2) хоча б тому, що він спілкувався би з дітками.
Але я зараз бачу, що він тільки починає бути готовим до того всього і вважаю, що краще ще трохи почекати.
Справа не в тому, що от тепер малий почав гратися з дітками, в півтора він теж грався - з чуть старшими, як правило - але це було більше задоволення цікавості. А зараз щось більше схоже на спілкування.
Я не знаю, що там розумілося під адаптацією, але не можу пояснити, чому в 2 роки в садочок. Я розумію, що всі дітки різні, але не думаю, що АЖ настільки.