Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитячий садок дитині?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Чи потрібен дитячий садок дитині?

Повідомлення mala-karta » 17 квітня 2011, 01:42

Ірунця написав:Чому думаєш, що трьохрічній не буде?

бо бачила трирічних дітей і чотирирічних :)

Іра, а якщо твій малий скаже після першої ж години, що не хоче більше в садочок? Більше не даватимеш?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Ірунця » 17 квітня 2011, 01:47

mala-karta написав:Іра, а якщо твій малий скаже після першої ж години, що не хоче більше в садочок? Більше не даватимеш?

Спрбую розібратись в чім річ, і зроблю, якщо потрібно паузу. Через деякий час попробуємо ще раз. Десь так...
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення mavpusya » 17 квітня 2011, 02:00

Якщо не потрібно буде мені виходити на роботу із матеріальних причин, я буду із дитиною вдома до шкілького віку. У мене досвід садочку із 11 місяців. З ревом мама нас із братом постійно туди запихала, і ми навперегонки повертались додому, хто скоріше. Отакі спогади. Ще мене насильно залили ухою в садочку. Кісточка застрягла в горлі, то мені її виколупували виделкою няня із вихователькою... Свою дитину можу доручити тільки рідній людині, сестрі, навіть не мамам і бабусям, в жодному разі не няні і не вихователю в садочку. :niger:
Наші похресники із чоловіком одного віку, одні в садок ходили. іншим він був протипоказаний через стан здоров"я. Жодних проблем ні в одних, ні в других із навчанням немає. Комунікабельні усі, друзів мають одинаково... Думаю, багато залежить від батьків і виховання вдома...
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Marta » 17 квітня 2011, 02:21

Чи потрібен дитячий садок дитині?
Я думаю, однозначно потрібен, про що писала вище, проте треба обов"язково дивитися по дитині-
якщо вона хоче до діток, хоче в колектив, компанійська, то можна віддавати раніше.
Якщо по дитині видно, що вона ляклива, ніжна, ранима, то можна і не віддавати, щоб не травмувати психіку, але я б особисто тоді віддала в 5-6 років на рік перед школою, щоб була мінімальна підготовка до школи, до колективу.
Все має бути в радість. Якщо дитині б не подобалося- я б міняла садок, скоріше за все, або групу. Залежно яка причина.
Marta Офлайн

Re: Дитячий садочок

Повідомлення TanenRom » 25 вересня 2011, 23:58

дівчата начиталась вас і не хочу дитину віддавати в садочок - що робити ???

спілкування з дітками нам вистачає - гуляємо з 6-8 однолітками.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Re: Дитячий садочок

Повідомлення КлубНіка » 26 вересня 2011, 00:12

TanenRom ну тут все залежить від можливостей: -можливості самій сидіти з дитиною і не працювати, чи працювати вдома; - мати когось близького , хто б мій сидіти з дитиною; - ну або мати фінансову можливість найму няні.
Маєш хоч якусь з цих можливостей, тоді і садок непотрібен.
КлубНіка Офлайн

Повідомлення happymami » 21 жовтня 2011, 10:53

Бачу по наших першачках - садок полюбому потрібен. Бодай на останній рік перед школою. Як мінімум. По перше - дітям вже легше писати, бо рука підготовлена до письма. Адже по нових стандартах, в садку вже мусять підготувати ручку дітям до письма. Крім того - навіть вчаться ділити слова на склади. Це теж немаловажно, бо шкільна програма дууже швидка і насичена. І якшо дитина не була в садку. тоді батькам треба цілий день сидіти над дитиною і вчитися разом. А це й для дитини важко, бо втомлює... Яка дитина захоче робити домашку в шість років по пів дня???
Крім того - соціалізація. Бачу, як в садок приходять дітки, котрі вдома вважають себе королями, і починають усвідомлювати, шо є такі іграшки, котрі не лише "Моє", "Не віддам", тощо, а що є ще й колективні забавки та колективне майно.
Крім того є певна дисципліна. Посиділа вчора на уроці трудового в першачків. Діти, котрі садіковські - в міру свого темпераменту роблять те, що каже вчитель. Може крутяться, може балакають, може роблять не зовсім те але приблизно роблять. А діти, котрі не садіковські (не всі, але є такі екземпляри) поводяться вопше дивно. Не кажу. шо проблєма саме в тому, що дитина не була в садку. Але вони трохи осторонь від інших. Один хлопчик по пів урока сидить просто під партою. Інший - постійно плаче. Ще одна дівчинка постійно плаче в кінці уроків. Бо всі батьки прийшли, а її мама чомусь приходить пізніше, і та мала лякається. шо її лишили саму. Шось таке. Короче - садік дитині потрібен. Хай навіть на один рік. шоб звикнути до того уладу і правил, котрі дуже ідентичні до шкільних. Садок - то старт перед школою. Підготовка, закалка та тренування
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Вирішення питання садочків та прививок: шукаю мам-одноду

Повідомлення taranjka » 22 квітня 2012, 17:09

наразі ні, тільки записались в 19. я взагалі ще задумуюсь над потребою того садочку :confused:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Nymydora » 22 квітня 2012, 17:14

таранька, а які аргументи проти? бо я поки що 70 на 20 за садок
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення taranjka » 22 квітня 2012, 18:31

проти: всюди великі групи, відповідно вдома я з дитиною можу позайматися більше; дітей багато і важко тримати дисципліну, то їх лякають бабаями (не від одної мами чула), а Дарця на такі штуки вразлива; харчування; ну й програма - ну не подобаються мені ті віршики, пісеньки... не можна так спримітизовувати все так. утрєніки то кльово, але почитавши їх програмки то :dash: .... багато, в мене виходить більше ні, ніж так...
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей