Як на мене, це нормально, що діти в такому віці хворіють. І це навіть добре, з якоїсь сторони. Бо є інфекційні захворювання, якими треба перехворіти в раньому віці (вітрянка, кір). Також, як на мене те, що дітки хворіюсь у садку ГРВІ та різними гриппами - теж добре. Адже кількість вірусів на Землі обмежена. І якщо дитина перехворіє певним типом вірусу, в неї виробиться імунітет і у майбутньому ймовірність зараження менша. А от чи буде в Вашої дитини Бронхіт чи запалення - це Ваша відповідальність і Ваш вибір! Адже це ускладнення хвороби, а не сама хвороба! Будь яка вірусна інфекція може пройти без обтяження, якщо батьки адекватно реагують. Звістно, якщо при хворобі дитини в хаті вмикати обігрівачі, щоб тепліше було, крапати у ніс судиннозвужуюче без потреби, не поїти дитину, не провітрювати, бо холодно і т.д. , ймовірність ускладнень майже 100%.
Я в садок пішла з року і до 3 років перехворіла всіма можливими болячками. 2 дні ходила, 2 тиждні хворіла. Мама плакала і ридала, адже вже вийшла на роботу і постійно брала лікарняні. Проте тепер хворію нечасто. З часу початку роботи в банку (2006 рік) на лікарняному з ГРВІ була 2 рази. Один раз в 2009 і один раз в 2011, коли вже вагітна була.
Ну і як на мене, щоб дитина менше хворіла в садку, батьки мали б профілактичні міри приймати. Не пічкати дитину "феронами", які вбивають імунітет, більше гуляти з дітками за будь-якої погоди, створити хороші умови вдома з ідповідною температурою і вологістю. Ну і закалювати діток! А не боятися переохолодити їх!