Глобальні оголошення!

Адаптація до садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Адаптація до садочку

Повідомлення Sms » 07 жовтня 2014, 12:24

Як на мене, це нормально, що діти в такому віці хворіють. І це навіть добре, з якоїсь сторони. Бо є інфекційні захворювання, якими треба перехворіти в раньому віці (вітрянка, кір). Також, як на мене те, що дітки хворіюсь у садку ГРВІ та різними гриппами - теж добре. Адже кількість вірусів на Землі обмежена. І якщо дитина перехворіє певним типом вірусу, в неї виробиться імунітет і у майбутньому ймовірність зараження менша. А от чи буде в Вашої дитини Бронхіт чи запалення - це Ваша відповідальність і Ваш вибір! Адже це ускладнення хвороби, а не сама хвороба! Будь яка вірусна інфекція може пройти без обтяження, якщо батьки адекватно реагують. Звістно, якщо при хворобі дитини в хаті вмикати обігрівачі, щоб тепліше було, крапати у ніс судиннозвужуюче без потреби, не поїти дитину, не провітрювати, бо холодно і т.д. , ймовірність ускладнень майже 100%.

Я в садок пішла з року і до 3 років перехворіла всіма можливими болячками. 2 дні ходила, 2 тиждні хворіла. Мама плакала і ридала, адже вже вийшла на роботу і постійно брала лікарняні. Проте тепер хворію нечасто. З часу початку роботи в банку (2006 рік) на лікарняному з ГРВІ була 2 рази. Один раз в 2009 і один раз в 2011, коли вже вагітна була.

Ну і як на мене, щоб дитина менше хворіла в садку, батьки мали б профілактичні міри приймати. Не пічкати дитину "феронами", які вбивають імунітет, більше гуляти з дітками за будь-якої погоди, створити хороші умови вдома з ідповідною температурою і вологістю. Ну і закалювати діток! А не боятися переохолодити їх!
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Sms » 07 жовтня 2014, 12:25

А да, забула про нас написати. Ми почали ходити в садок 11 серпня. 29 вересня вперше заслабли. Вже здорові . У четверг йдем в садок. Я готова до хвороб малечи. Хоч кожного тиждня. :pardon:
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення flash-ka » 07 жовтня 2014, 12:39

Sms написав:Я готова до хвороб малечи. Хоч кожного тиждня.

тобто ти не проти сидіти на лікарняному з дитиною вдома. не думаю,що ти хочеш, щоб Дарина хворіла.
Зображення
flash-ka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Повідомлення Natalinda » 07 жовтня 2014, 12:41

Катруся написав:Дівчата, як часто ваші діти хворіли, коли пішли перший рік в садочок? Бо ми були 5 днів потім 2 тижні хворі, 2 дні в садочку і знову другий тиждень як хворіємо (вже заробили собі бронхіт). І то ще нічого якби тільки малий. За ним хворіє донечка, а потім я. Як мене це вже дітало :scare: Я вже почала думати, а може то не водити в садок, нехай сидить дома і будемо здорові.
Може то не тільки ми так хворіємо? З часом це минеться? Як довго адаптується дитя то тих хвороб?

Мій хворів часто, але в легкій формі, я при найменьшому натяку на соплі залишала вдома, бо мала можливість сидіти з ним. Ну і тримала дома як по книжці, ще тиждень після хвороби. Наступні роки хворіє меньше. Але приміром зараз коли в садочку 13-15 градусів, то я воджу його лише до обіду (знову ж таки бо маю таку можливість). Погоджуюся з Sms що дитину потрібно закаляти. Мій в садку в тонких легінсах і тонких спортивних штанах, зверху маєчка, чуть тепліщий гольфик і безрукавочка. На фоні інших дітей виглядає наче голий, але кричить криком що йому жарко, кофту на легенькому флісі одягнути немодливо. Але 15 градусів цілий день то таки замало як на мене.
Ну і про
Sms написав:Адже кількість вірусів на Землі обмежена.
той самий грип щороку мутує :wink:

Нажаль поки жодною з тих одноразових хвороб синок не хворів((

Взагалі я перший рік водила по ситуації якщо так можна сказати)))) коли було тепло, коли готувалися до свята, а оцей період поки ще не включили опалення то найгірший як на мене
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Катруся » 07 жовтня 2014, 15:34

Дякую всім за відповіді. Я розумію, що мусить перехворіти, але зразу ж хворіє і менша (цікаво якщо вона зараз нахворіється, то коли піде в садок буде здоровішою?). А найбільше мене обурюють хворі дітки в групі - всі пчихають і кашляють - і як тут будеш здоровий? Ми з сусідкою водимо дітей в одну групу: то її малий завжди ходить чи здоровий чи хворий, бо їй на роботу. Питаюся: нащо ти його ведеш? Відповідь: А що йому буде, хай йде. А так би посидів дома, та й інших би не заражав.
Мене ще цікавить питання таке: якщо дитина мало відвідує садок (кілька днів на місяць) чи не можуть її позбавити місця в групі? Чи то всеодно, скільки ходиш, стільки оплачуєш, приносиш довідки?
Катруся Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 230 раз.
Діти: синочок Назарчик
донечка Настуня

Повідомлення катюня » 07 жовтня 2014, 15:41

ой капец і я казала так нехай хворіє але тільки щоб ходила в садік перехворіє. а тепер кажу краще нехай сидить вдома здорова хоча спокійно граєтся а то просто кашмар як дитина хвора то гіршого нема з рук не злазить сама не знає чого хоче ми теж ходимо з 10 серпня то вже 3 рази хворіли 1 раз антибіотики а тепер якось витягнула без але майже 2 тижні кашель і соплі. рішили що підемо в садок як включать опалення
катюня Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 36 раз.
Діти: хлопчик дівчинка

Повідомлення Sms » 07 жовтня 2014, 16:09

flash-ka написав:не думаю,що ти хочеш, щоб Дарина хворіла.

Не хочу, але я готова до цього.
Зображення

Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Sms » 07 жовтня 2014, 16:10

Natalinda написав:той самий грип щороку мутує :wink:

грипп так, можливо. АЛЕ ГРВІ викликаються різними вірусами
Зображення

Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Sms » 07 жовтня 2014, 16:19

Катруся написав:якщо дитина мало відвідує садок (кілька днів на місяць) чи не можуть її позбавити місця в групі? Чи то всеодно, скільки ходиш, стільки оплачуєш, приносиш довідки?

Вам хіба в садочку того не казали?
Якщо дитина хворіла і на те є довідки від лікаря, тоді ні. Але в вас є 90 днів на рік, на оздоровлення дитини. Кожен Ваш пропуск без довідки мінусується з цих днів. І якщо ви не відвідуєте без причини садок більше 90 днів - вас мають право виключити з садочку. Оплачуєте ви за харчування по факту відвідування дитини.
Зображення

Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Оксанютка » 07 жовтня 2014, 16:32

Читаю і дивуюся, як то можна хвору дитину вести в садок.Чи то так хворіє дитина , що на її загальному стані не відображається :confused:
Перечитала цю темку і вже боюся, як то ми будемо адаптовуватися. Планую віддавати десь під літо, нам буде 3.
Оксанютка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 210 раз.
Подякували: 150 раз.
Діти: Два хлопчики-горобчики

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість