Глобальні оголошення!

Коли вручити дитину няні?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Коли вручити дитину няні?

Повідомлення Natalinda » 28 жовтня 2010, 15:35

Ну по-перше я не про маму писала, яка з жиру біситься, прочитайте уважніше мій допис, а по друге моя дитина отримала море задоволення коли ми разом з ним обчиняли буряки. І робила я це не через те що з жиру збісилася. а тому що це треба було зробити.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 28 жовтня 2010, 15:37

ти не боїшся з ліками?
мій дуже вправно після таких помагань відкриває пляшечки навіть ті, що мають захисти від дітей і які я відкрити не можу.

про втому від материнства. мені важко з моєю дуже активною дитиною. вчора, наприклад, йому не спалося. він умудрився непомітно через одне з вікон (закритих попередньо на защолку) вилізти на балкон і влаштувати там рейвах. ну хочеш сидіти на балконі - сиди, бався. сіла з ним. через пару хв, йому просто возити машинки надоїло, він виніс свої пазли, перше склав, а потім викинув всі через балкон. викинув, не бавиться, ніхто за ними не полізе. раз ніхто не лізе, балкон не нужен - пішли в хату перекидати іграшки. потім підставив машинку і виліз на кухонн тумбочки, пішов повалявся в мокрій землі на гроді, розібрав стілець, купався, знову на балконі викидив всяку дріботу в шпари, знов поліз на кухню. складав пірамідку зі своїх іграшок, щоб залізти у верхні тумби і то за якісь півтори-2 год.
у нас з ним така кожна хвилина, хіба молоко їсть, то на одному місці сидить.

і не зважаючи на те, що важко, що я дійсно виснажена, я ні одної такої митті не відам нянці. бо це найкраще у житті мами. а життя фахівця, подруги, кросавіци пісаної - нікуди не втече. завжди можна наздогнати...
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Shalimar » 28 жовтня 2010, 15:46

Natalinda написав:Ну по-перше я не про маму писала, яка з жиру біситься, прочитайте уважніше мій допис, а по друге моя дитина отримала море задоволення коли ми разом з ним обчиняли буряки. І робила я це не через те що з жиру збісилася. а тому що це треба було зробити.

:) Я внимательно читала
я специально не стала цитировать Ваше сообщение
Прозвучала мысль о том, что если бы у мамы были какие-то неотложные дела (уборка, готовка, либо-что), то она бы и их делать успевала, и за ребенком смотрела, и не уставала бы
Поэтому я задала вопрос, когда мама делает дела, чем/ кем занят ребенок?
Наталинда, это очень хорошо, что Вам удается совмещать приятное с полезным.
Но бывает и по-другому.. Ребенок висит на груди, ребенок не соглашается на слинг, ребенку не интересно чистить свеклу, ребенок не сидит в манеже/ходунках...
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Natalinda » 28 жовтня 2010, 15:58

Shalimar пока мама дєлаєт дєла рєбєнок її допомогає, спостерігає, бере посильну участь. Але напевно ми говоримо про дітей різного віку, скільки моїй дитині ви знаєте, скільки вашій - я не знаю. До 6 місяців, я не робила взагалі нічого, тільки собі чай чи бутерброд. Я займалася лише дитиною.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення mala-karta » 28 жовтня 2010, 16:01

Shalimar написав:
Natalinda написав:Ну по-перше я не про маму писала, яка з жиру біситься, прочитайте уважніше мій допис, а по друге моя дитина отримала море задоволення коли ми разом з ним обчиняли буряки. І робила я це не через те що з жиру збісилася. а тому що це треба було зробити.

:) Я внимательно читала
я специально не стала цитировать Ваше сообщение
Прозвучала мысль о том, что если бы у мамы были какие-то неотложные дела (уборка, готовка, либо-что), то она бы и их делать успевала, и за ребенком смотрела, и не уставала бы
Поэтому я задала вопрос, когда мама делает дела, чем/ кем занят ребенок?
Наталинда, это очень хорошо, что Вам удается совмещать приятное с полезным.
Но бывает и по-другому.. Ребенок висит на груди, ребенок не соглашается на слинг, ребенку не интересно чистить свеклу, ребенок не сидит в манеже/ходунках...

думка звучала від мене.
Мій висящий на груді син упаковувався в слінг і йому урочисто вручались груди.
З грудьми в зубах він був готовий хоть верх ногами висіти. Навіть коли в слінг не хотів.

А буряк чистити йому і зараз цікаво максимум 3 хвилини. Якщо мені треба більше, то Ромкові вручається чи набір пластикових вилок (їх дуже цікаво випихати з пакетика і розкидати на кухні), чи миска з квасолькою. Її теж цікаво розкидати :)

Вихід завжди є :)

Просто треба, що дійсно ТРЕБА БУЛО зробити. І тоді дитя, яке не хоче сидіти в слінгу, чудесно там сидить, періодично гамаючи цицю. Чи лежить поряд. А як старше - то повзає чи бігає.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 28 жовтня 2010, 16:03

ого!
та я крута мамашка!

я свого в 6 пакувала на спину і різала гарячі канапки :)
а в три мотала наперед і рис готувала :)

а в два (якраз прийшла весна) вперше зробила салатік (всмислі, вперше після пологів).

А пилососили ми відтоді, відколия змогла ходити не хитаючись.

Слінг - це круто, однозначно.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 28 жовтня 2010, 16:08

гра з вогнем написав:мені важко з моєю дуже активною дитиною. вчора, наприклад, йому не спалося. він умудрився непомітно через одне з вікон (закритих попередньо на защолку) вилізти на балкон і влаштувати там рейвах. ну хочеш сидіти на балконі - сиди, бався. сіла з ним. через пару хв, йому просто возити машинки надоїло, він виніс свої пазли, перше склав, а потім викинув всі через балкон. викинув, не бавиться, ніхто за ними не полізе. раз ніхто не лізе, балкон не нужен - пішли в хату перекидати іграшки. потім підставив машинку і виліз на кухонн тумбочки, пішов повалявся в мокрій землі на гроді, розібрав стілець, купався, знову на балконі викидив всяку дріботу в шпари, знов поліз на кухню. складав пірамідку зі своїх іграшок, щоб залізти у верхні тумби і то за якісь півтори-2 год.
у нас з ним така кожна хвилина, хіба молоко їсть, то на одному місці сидить.

та йому просто скучно :)
Ромка теж так робить :)

на стіл залазить. Причому табуретку сам приносить :scare:
В шпари між диваном і стіною запихає свої олівці - шпари маленькі, тому пхає все глибше, повідомляє, що нема, дістає, каже, що є, запихає ще глибше, аж поки вони не впадуть. Тоді повідомляє, що тато достане :D (мама сказала, що диван тяжкий і мама не годна його тарбати).
І якби не оце скалолазіння по столах - цілком чудесна дитина. Падіння зі стола мене дуже лякає :(

Зате надворі - прекрасна дитина! І краще всіх вилазить на горку :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 28 жовтня 2010, 16:11

mala-karta написав:ого!
та я крута мамашка!

я свого в 6 пакувала на спину і різала гарячі канапки :)
а в три мотала наперед і рис готувала :)

а в два (якраз прийшла весна) вперше зробила салатік (всмислі, вперше після пологів).

А пилососили ми відтоді, відколия змогла ходити не хитаючись.

Слінг - це круто, однозначно.

Крута, ти крута, 100% :good:

В мене просто не було потреби і не було бажання. А зараз і бажання і потреба є. тому теж придумую всяке різне щоб дитину зацікавити. 8-)

Але то ми вже від теми про няню шось далеко відійшли :)
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Alisa » 28 жовтня 2010, 16:43

гра з вогнем написав:Алісо, я не моніторю теми і не особливо знаю, де яка тема знаходиться.
Змушена тобі пояснити, що тема про мамині "відлучки" є не на одному материнському форумі, якщо тебе цікавить, що я дописую у таких темах - можу дати лінк. Наразі мене тема "відлучок" не цікавить, я вже давно зробила для себе висновок, щодо "залишити дитину на кілька годин заради забав" і не маю потреби в подібному обговоренні.
Як виявилося, так само я думаю і стосовно залишання малюка з нянею, тому і дописую в цій темі.

Ну Гра ти просто героїй в моїх очах :good:
24 години 2,5 роки знаходитися поруч з дитиною, без будь-яких відлучок!!! Молодець :rose:

Про втому від материнства. Жодна жінка не може втомитися від материнства - це наше щастя і наше призначення. АЛЕ повсякденна рутина, нестача спілкування, побут і одноманітність - можуть виснажити психіку навіть самої люблячої матері :D
Психічне здоров*я треба берегти - дітям зовсім не потрібна мама психопадка.
Мені відлучки дуже допомагають - якщо на вихідні я зустрінусь з якоюсь подругою, зайду з нею на каву, потеревеню від душі - то отримую заряд і сили для свого материнства :D

Я переконана, жінкам потрібна розрядка :D .
П.С. Коли ввечері йду на спорт, часто чую осудливі запитання сусідів - і як ти на чоловіка такого маленького лишила ?:scare: Уявіть, як декого клинить - на батька не можна лишити рідну дитину.

Іще, коли жінка потерпає від післяпологової депресіїї - їй радять лишити дитину на пару годин на близьких - піти і розвіятись :D . То навіщо те невеличке "розвіятись" - виставляти злочином проти дитини, адже це крапля порівняно з тим, що робить жінка для дитини щодня :D
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Natalinda » 28 жовтня 2010, 16:50

так це тема відлучок, а не няні.
А щодо відлучок - то згідна з Алісою :good:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей