Глобальні оголошення!

Здавання грошей в садку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Здавання грошей в садку

Повідомлення Ulkanet » 01 червня 2014, 22:28

ага, батьки :ireful: :ireful: :ireful:
то вихователька так каже що батьки, а насправді то вихователі чи завідуюча.
знаю я вже ті приколи!! :ireful:

але , я в шоці - а як попередні діти в групі були, якщо там такі жахливі умови???
всі хто йдуть в садік - роблять капітальні ремонти і міняють унітази/вікна/меблі - а що діти за три роки так вгроблюють той ремонт???? за три роки лінолеюм до дюр рвуть??? :ireful: :ireful:

а всі не хочуть здавати, але мовчать, тому що відають туда своїх дітей - і не бачать, як насправді до них там відносяться, от і пхають з останього - щоб тільки до їх дітей нормально ставились :cray:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення nelly » 01 червня 2014, 22:43

я нюнансі вне знаю, тому що в комітете не входжу, але по кошторису получалося щось по 150 грн на вікна то батьки самі сказали що давайте по 200, а потім ще якось треба було на творчість і на заняття здати по 35 грн (вихователі порахували), то батьки відразу сказали давайте більше щоб всього вистачило, не памятаю чи то по 50 чи по 60 здали, так що в кого як...
Але в нас в групі вже все нове новісіньке і з осенні вже не здавали більше, то тепер мене тєрзают сомнєнія, що ж цього літа вже треба буде, може який бойлер :impossible: :impossible: :impossible:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Галина » 01 червня 2014, 22:56

Ulkanet, таки батьки! Це ж на батьківських зборах суми озвучуються, а не вихователька каже стільки треба здати і крапка. Є такі які хочуть дуже хорошими щедрими показатися. В нас в школі такі є. Міняли вікна (половину до нас поміняли, а решту нам лишили, клас кутовий), є в нас батько який працює в якісь компанії що вікна ставить (не вникала в якій), так от він підрахував всі матеріали з роботою і вийшло по 150грн. А деякі мамочки, та що то 150 грн, давайте вже по 200 або 250, а вдруг не хватить, а як лишиться, то знайдеться на що потратити. Я розумію що знайдеться, але як пораховано все, то нащо більше здавати???
В садочку, ще як Діанка ходила (Вероніка записана в ту ж групу) ми міняли вікна, потім сантехніку і плитку, але нам завідуюча завжди давала половину суми. ми здавали максимум по 200грн на все. В середній нічого не робили. В старшій групі посуд докупляли, бо діти перебили.
Як Вероніку записала, то виховательки на зборах захотіли бойлер як вступ в групу нові шкафчики, бо в нас ще радянські, щороку мій чоловік їх зкручував і підтягував, щоб не розвалювалися. То вийшло по 500грн. Але наступні роки вже реально нема на що здавати, хіба вже двері в групі міняти і ліжка-постіль.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення svetla » 01 червня 2014, 23:02

Коли старша донечка йшла в садок,то у вересні ми зразу здавали по 300грн. на вікна.З тих грошей ще посуд докупили.
Влітку,після першого року ми робили ремонт в класній кімнаті: відкоси,підвіконики, панелі з вагонки з тирсоплити(чи як там воно правильно називається), стіни,стеля, світло міняли, і двоє дверей в туалет і в кімнату,де посуд. Ще купили "стінку" і парти. То всьо нам обійшлося по 550грн. з кожного. Трохи були проти, і я в тому числі. Але більшість вирішила,що все зробити і нехай діти 3 роки користуються. Але з умовою,що до закінчення садочка вже нічого такого не робимо. Але минулого року "вилізла" проблема з умивальниками. Міняли умивальники,крани,зашивали низ умивальників. Не пам'ятаю в шо то обійшлося (треба спитати БК). А цього року вже треба міняти унітази. То ніби мали б вписатися в 100грн. з кожного.
Крім того якогось року ще здавали по 15грн. на нову постільну білизну, по 10грн. на асфальтування заїзду в садок.
Минулого року канцтовари для дітей обійшлися по 60 грн.

А ще цього року молодший йде в садок. То на садок благодійний 300грн. і вихователі новоутворених груп вирішили,що на групу також будемо по 300 грн. здавати. У кожної групи свої потреби. В нас до цього часу набирали в групу діток з трьох років,тому відсутній стелаж для горщиків, іграшки для ясельної групи. То ж вихователі просили стелаж зробити, іграшки придбати. крім того потрібно поміняти тюль,якій вже 8 років і зробити ігрові куточки типу кухня,перукарня чи шось таке. До речі, підкажіть що таке цікаве можна для хлопчиків зробити? :confused: Для дівчаток і кухня, і перукарня, і лікарня підійде.
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення Ulkanet » 01 червня 2014, 23:51

просто деякі вихователі вміють дуже грано підказувати тим батькам, які хочуть випендритися, що їм би здалося ще купити ::Р: :hi: :hi: ::Р:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення flower » 02 червня 2014, 10:05

Це не косметичний ремонт, а капітальний. Дехто 1000 грн зарплати получає, то де їм взяти? Міська рада в себе в кабінетах теж ремонт за свої гроші робить? Думаю таки за державні! От якби батьки трохи противились, пробували добитись чогось від держави, а не схиляли голови і платили з своєї кишені, то думаю з бюджету частину тай виділили б. Звикли сі мовчати, от і маємо.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Inna » 02 червня 2014, 11:28

Ми при вступі платили на ремонт групи 500 грн, потім ще 75 на кухню. А в місяць здаємо 15 грн на потреби групи. Ми ходимо з січня, ще платили 100 грн на іграшки. Ніби все. В групі є пластикові вікна, новий ремонт. Я задоволена і поборів поки що додаткових не має.
Inna Офлайн

Повідомлення nadusha » 02 червня 2014, 21:35

Ще я уточню вам по нашому ремонту за штуку гривень. На зборах нам завідуюча показувала витяг з фінансування садочків на цей рік, нашого 21 там нема. Наприкінці зими затопило групу, що над нами (замість одного тиску газу в мережі був в декілька разів більший), вирвало труби, вода текла декілька годин. В тій затопленій групі був свіжий ремонт... Більше того - поздувався паркет, завідуюча помагала там з ремонтом. Після потопу в нашій спальні замокла центральна стіна, розшарувалась. Казала Євгенія Євгенівна, що якщо візьмемося за санвузол, то стіну візьме на себе. Далі батьки задавали питання про благодійні внески: відповіла, що цьогорічні благодійні внески йдуть на павільйони (дошки прогнили за 21 рік).
На рахунок аварійного стану санвузла: минулого року в серпні ще не було такого плачевного стану. Пішов "прогрес" весною.
Я особисто питала в майстрів, чи можна обійтися "малою кров"ю", наприклад акуратно витягнути унітази, акуратно підклеїти плитку... Труби унітазів посажені "мертво" на бетон, виколупати їх звідти буде і так непросто, не кажучи про те, щоб акуратно... Плитка покладена років 20 назад напевно на розчин, а не на клей, її треба збити, обчистити, поклеїти назад (так робота вийде дорожче, ніж матеріали). Отакі-то пироги...
Щиро вірю і надіюсь, що остаточна сума буде меншою...
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Mama3 » 04 червня 2014, 01:12

Галина написав:Ulkanet, таки батьки! Це ж на батьківських зборах суми озвучуються, а не вихователька каже стільки треба здати і крапка.

У нашому садочку таки вихователі керують. Мовляв, вони краще бачать і знають, що саме треба.І на зборах озвучують, скільки треба здати. звичайно, останнє слово за батьками, але, коли більшість погоджується, то хто слухає меншість.
От моя мала зараз закінчила молодшу групу. Після ясельної нам ремонт обійшовся майже по 600 грн.з кожного, загалом 18 тисяч. Головне, що ця сума виплила у вересні минулого року, бо перед тим, у червні, говорили про 10 тисяч, а потім просто поставили перед фактом, бо ще і світильники міняли, і лінолеум новий і ще там щось, деякі батьки заклали свої гроші (на прохання вихователів), і як тут не віддати. Але ж домовлялись про одне, а вони зробили,як хотіли. Пояснення: а що кожного року ремонт робити. Мовляв, більше не будемо. Добре,доздали. А цього року: от в туалеті погана плитка, санстанція зробила зауваження та й завідувачці не подобається. Кажемо: говорилось,що бвльше не будемо ремонт робити. Ще й меблв треба - ігрові зони. Порахували - по 400 грн. А плитка, до речі, стара така, червона, але нормальна. Ні, бо погана. Чекайте, я вдома не можу собі що треба зробити, бо на дві групи здаю, намагаюсь вчасно на все, але теж складно виділити.
Щороку канцтовари тягнуть по 100 грн., святкування теж, на потреби садка - по 10грн., на потреби групи - по 15-20, а серветки кажуть принести, бо за ті гроші купляють методичне забезпечення, папір, оформляють групу. Я розумію, щозарплата у вихователів невелика, але вже за все батьки повинні платити(типу ручки, зошити, папки, кольоровий друк і т.п.). І ще ремонти такі дорогі. Я пропонувала вихователям і батькам таке: от в дитини ДН, в нас батьки несуть кульочки кожному десь на 5-10 грн. Кажу,давайте в День іменинника ( а в нас є раз на три місяці) зробимо солодкий стіл, привітаємо діток, а гроші батьки нехай здадуть хто скільки може,хто скільки планував витратити, мінімум 100 грн.і будемо мати на ті ж меблі чи іграшки дорожчі. Не підтримали. Я на малої ДН купила дошку за 200 грн. Тепер буде знов у серпні, запитаю,що треба. Моя думка така: оті солодощі в кульках і сочки - викинуті гроші.
Трохи сумбурно понаписувала. Взагалі, якби більше батьків обурювалися і контролювали, то був би більший порядок. А ще особисто мене нервує, коли вихователі ще й навантажують прибиранням після ремонту. Може, більшість мене тут не підтримає, але думаю, що коли ми здаємо такі гроші, то персонал міг би і прибрати, особливо коли от зараз садки закривають на місяць на ремонт. Або,для прикладу, у нашому садку ми щомісяця здавали на ремонт кухні, а зараз кажуть, що треба би прийти там прибрати. А працівники що роблять?
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Повідомлення nadusha » 04 червня 2014, 08:02

Я теж проти солодощів в кульках: по-перше, то цукерки, яких я стараюсь не давати, по-друге, сума велика получається, по-третє, в нашому садочку забороняють їсти ті цукерки (діти чемно складають в шкафчики, а їдять, як йдуть додому з батьками). В нас в ясельній того року домовились без кульочків і без подарунків, було добре (тільки вітали іменинника на словах, водили "Каравай"). Розумію, що то традиція, що дітям радість... Знайти б якусь альтернативу. Вже думала про аніматорів, але то теж сума буде кругленька, і чи можна в садочку? Раз в три місяці, спільно... не знаю, дитина вже й забуде, що в неї було день народження.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей