Галина написав:Ulkanet, таки батьки! Це ж на батьківських зборах суми озвучуються, а не вихователька каже стільки треба здати і крапка.
У нашому садочку таки вихователі керують. Мовляв, вони краще бачать і знають, що саме треба.І на зборах озвучують, скільки треба здати. звичайно, останнє слово за батьками, але, коли більшість погоджується, то хто слухає меншість.
От моя мала зараз закінчила молодшу групу. Після ясельної нам ремонт обійшовся майже по 600 грн.з кожного, загалом 18 тисяч. Головне, що ця сума виплила у вересні минулого року, бо перед тим, у червні, говорили про 10 тисяч, а потім просто поставили перед фактом, бо ще і світильники міняли, і лінолеум новий і ще там щось, деякі батьки заклали свої гроші (на прохання вихователів), і як тут не віддати. Але ж домовлялись про одне, а вони зробили,як хотіли. Пояснення: а що кожного року ремонт робити. Мовляв, більше не будемо. Добре,доздали. А цього року: от в туалеті погана плитка, санстанція зробила зауваження та й завідувачці не подобається. Кажемо: говорилось,що бвльше не будемо ремонт робити. Ще й меблв треба - ігрові зони. Порахували - по 400 грн. А плитка, до речі, стара така, червона, але нормальна. Ні, бо погана. Чекайте, я вдома не можу собі що треба зробити, бо на дві групи здаю, намагаюсь вчасно на все, але теж складно виділити.
Щороку канцтовари тягнуть по 100 грн., святкування теж, на потреби садка - по 10грн., на потреби групи - по 15-20, а серветки кажуть принести, бо за ті гроші купляють методичне забезпечення, папір, оформляють групу. Я розумію, щозарплата у вихователів невелика, але вже за все батьки повинні платити(типу ручки, зошити, папки, кольоровий друк і т.п.). І ще ремонти такі дорогі. Я пропонувала вихователям і батькам таке: от в дитини ДН, в нас батьки несуть кульочки кожному десь на 5-10 грн. Кажу,давайте в День іменинника ( а в нас є раз на три місяці) зробимо солодкий стіл, привітаємо діток, а гроші батьки нехай здадуть хто скільки може,хто скільки планував витратити, мінімум 100 грн.і будемо мати на ті ж меблі чи іграшки дорожчі. Не підтримали. Я на малої ДН купила дошку за 200 грн. Тепер буде знов у серпні, запитаю,що треба. Моя думка така: оті солодощі в кульках і сочки - викинуті гроші.
Трохи сумбурно понаписувала. Взагалі, якби більше батьків обурювалися і контролювали, то був би більший порядок. А ще особисто мене нервує, коли вихователі ще й навантажують прибиранням після ремонту. Може, більшість мене тут не підтримає, але думаю, що коли ми здаємо такі гроші, то персонал міг би і прибрати, особливо коли от зараз садки закривають на місяць на ремонт. Або,для прикладу, у нашому садку ми щомісяця здавали на ремонт кухні, а зараз кажуть, що треба би прийти там прибрати. А працівники що роблять?