Глобальні оголошення!

Адаптація до садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Адаптація до садочку

Повідомлення Lusik » 18 вересня 2013, 15:47

Ми теж ходимо в садочок з вересня до обіду, бо на сон покищо синочок не готовий залишитися-я й не наполягаю. Адаптація проходить нормально як на мене ,хоча в любому випадку для дитини це стрес (і для мами теж). В нас перший тиждень діти дуже плакали, але вихователі забирали дітей в групу і батьків не пускали.Якщо не могли заспокоїти , то дзвонили до батьків і віддавали дитину.
Цього тижня плачів вже дуже мало, лиш з вчорашнього дня прийшов новий хлопчик і дуже сильно плаче , кричить, істерить, то інші дітки тривожаться. Мій синочок два дні лише зразу як приходили в садок сильно плакав, бо ми два перші дні походили, а далі захворіли-5 дні перерви -безмежно уваги і опіки вдома-як результат два дні плачів і крику зранку. Я думала, що в мене серце розірветься. Але заспокоювало те, що він як заходив в групу , то переставав плакати,бо загравався. Лише коли згадував про мене , то казала вихователька слізки появлялись , але ні разу не істерив.

А на рахунок чергування мамів, то я проти. А яка різниця для моєї дитини. Як сьогодні я посиджу з ним в групі, то для ін. діток я така ж чужа як і вихователь. І коли прийде інша мама з своєю дитиною чергувати, то для мого вона така ж чужа тьотя. В нас приводили не всі на раз , а по 7-8 до 10 діток на 9.00 ранку до 11.00 і по стільки ж на 11.00. В нас як тільки хтось батьків впреші дні показувався в групу , то більша половина дітей починала плакати, бо їх мами немає. А уявити якби кожен день сиділа котроїсь дитини мама, що ін. би плакали :impossible: .
Lusik Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1183 раз.
Подякували: 609 раз.
Діти: Синусик-котусик
(29.10.2010)

Re: Електронна система реєстрації дітей у садочки

Повідомлення Oksanochka » 11 серпня 2014, 10:31

Sms написав:ми з понедылка йдемо. І які перші враження?

Перший тиждень не могли забрати з садочка,мала була задоволена але чим дальше тим гірше.Плаче,не хоче лишатися,на виховательку не реагує я так зрозуміла що їй не цікаво і нема контакту з вихователькою.Що робити-незнаю?
ЗображенняЗображення
Oksanochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 47 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик,дівчинка Іринка

Повідомлення Ulkanet » 11 серпня 2014, 11:06

серпень-вересень то якраз "заїзд" в садочках, одразу велика купа нових дітей, особливо яслі і молодша група, всі ревуть, кричать. в дітей сильний стрес. :cray:

я коли почала водити малу в садік - то сама дістала стрес від садіка і того що там робилося, і як ті діти плакали кричали. :impossible: ми зразу захворіли :cry: зараз нам вже майже 4 роки, ми вже в середній групі, практично вже ніхто не плаче. то мала йде нормально (вірніше їде на ровері, бо маршруткою то стогне цілу дорогу "А може я не піду? А може на роботу? " :crazy: ).
Перше вона завжди розказувала, як хто плакава, на кого кричала вихователька. Тепер Аня розказує, що були "змагання", зарядка, гралися мячиками, ходили співати, і т.д.
В яслах в них точно такого нема - того кричать всі на купу. І в молодшій групі, десь аж ближче до Нового року почали там чимось дійсно цікавим їх займати.
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Галина » 11 серпня 2014, 11:43

Ulkanet, напевно від вихователів ще залежить. Я свою як дала в яслі, то пару днів в групі була, діти танцювали, ліпили з пластиліну ковбаски і цукерки, малювали пальцями дощик (моя не малювала, хоча вдома вся в фарбі). В нас практично щодня лежить на шкафчику в кожної дитини робота, щось клеєне, мальоване, ліплене.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Sms » 11 серпня 2014, 12:22

Ми почали ходити. Сьогодні був перший день, верніше перші 2 години. Мала не плакала. Але як по неї прийшла - картина маслом: з 10 5 ревуть, причому 2 дуже вже гірко у вихователів на руках. Завтра казала ще піде. Однак, отримали зауваження в перший ж день, що мала б'ється.... Мене як по голові обухом. Кажуть забирала в когось іграшку і коли їй не дали - стукнула по плечу... Пояснюю їй, говорю, але поки що малоефективно. В кого були такі проблеми?
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення erinaceus » 31 серпня 2014, 15:07

Ой, наслухалась від мамів страхів про перші дні в садочку, аж переживати почала. Таке ставлення, аж волосся дибом :scare: Нам ще цілий рік до того щастя, але видно чекає те саме...
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Sms » 31 серпня 2014, 15:25

erinaceus написав:Таке ставлення, аж волосся дибом

???
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення erinaceus » 31 серпня 2014, 16:24

Ну те, що більшість дітей плачуть, це зрозуміло. Але батькам навіть не дозволяють в групу заходити! Це при тому, що дитина там ніколи не була, нікого не знає, ні виховательки, ні дітей. Ще й приміщення незнайоме. Як плаче, то або стій за дверима і слухай, або забирай додому :scare: Зайти заспокоїти не можна. Я думала, то трохи лояльніше відбувається. Щоб декілька разів просто зайти, обдивитися-познайомитись. Побути трохи з дитиною, все пояснити-розказати. Ну а потім поступово залишати на трошки, збільшуючи час. Щоб для дитини не було такого стресу. Ну принаймні, саме так рекомендують психологи привчати дітей до садочка...
О, я ще виявляється з ясельною групою взимку не гуляють! Бо вони ще маленькі :dash: А що, просидіти в групі цілий день, щоб діти один від одного набиралися інфекції?! Що ж з ними робити 9год в приміщенні? Ну якщо 20 градусів морозу, то я ще зрозумію. Але ж зими зараз теплі. Та й мами з дітьми гуляють від народження круглорічно. А чому в садку ні?
Мова йде про 25 садок на Новому світі.
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Oksanochka » 31 серпня 2014, 16:32

Наш період адаптації напевне пройшов, :aplo: .Закінчилися наші плачі,вийшла з відпустки друга вихователька до якої дитина біжить з радістю,заодно мала і почала йти на контакт з першою вихователькою.Ставленням до дітей дуже задоволена,просто в кожного свій характер і не всі характери одинаково сходяться :new:
ЗображенняЗображення
Oksanochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 47 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик,дівчинка Іринка

Повідомлення Ulkanet » 31 серпня 2014, 20:06

erinaceus там не діло в морозі, через який не гуляють. вдінь 10 дітей і виведи на двір. поки вдінеш 3-тього то перші двоє вже спаряться . краще най сдять в хаті - ніж запарені виходять на мороз :wink:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей