Глобальні оголошення!

Монтессорі клуб розвитку дитини

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet, irinka

Re: Про клуби розвитку дитини

Повідомлення Поштарик » 11 жовтня 2010, 15:45

аякже :)
Зображення
Поштарик Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Повідомлення Shalimar » 11 жовтня 2010, 15:49

Поштар мамусь написав:аякже :)

отлично :good:
тогда выберемся всей семьёй
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Re: Монтессорі клуб розвитку дитини

Повідомлення Гість » 21 січня 2011, 23:38

Радмила написав:Хочу розказати як ми шукали школу розвитку. Я водила свою старшу доньку в школу монтессорі на східному. Там гарно, але дещо дорого. Тому вирішила спробувати в інших клубах розвитку.
Спочатку ми пішли в БебіКо. Про цю школу можу сказати одне. Дуже дуже хороші викладачі, дуже щире і доброзичлеве ставлення до дітей. Нам там дуже сподобалось. Після кількох занять моя дитина почала малювати сюжетні малюнки. Після заняття вона така щаслива приходила. Один мінус, що заняття для її вікової категорії після шостої години. Для нас стало проблемою довго доїзжати і узгодження з режимом меньшої дитини. Тому від занять ми відмовились.
Далі ми пішли у Вундеркінд в готелі Галичинна. Теж далеко, але заняття зранку і 4 години. Ще викладач казала, що це школа Монтессорі+ творча+англійська.
Враження : дуже дуже погано. З усіх шкіл де ми були, то сама гірша.
1) Туалет. Брудний унітаз і умивальник. Дитину водити туди було неприємно
2) Заняття як у школі Монтессорі проводяться на килимках. (Кожна дитина бере свій килимок - такий як у ванні). І це вкладається просто на паркет. Досить холодно.
3) Темп заняття дуже швидкий. Викладачка строчить як з автомата. В той час як дошкільнята потребують повільнішої мови. Більш спокійно заданих запитань
4) По завершенню "мозвого штурму" (десь 20 хвилин) - питання-відповідь. Почалась робота з календарем. Дерев'яний посібник з вкладками. Кожна дитина мусила перед тим як взяти індивідуальну роботу пройти календар. При чому поки одна дитина працює, всі чекають. Доки дійшло до останьої дитини пройшло 15 хвилин (це я вже засікла по годинику). Діти які були не задіяні, мусили просто сидіти на килимку і чекати. Цей час був безцільно втрачений. Я не кажу вже за те, що всидіти долшкільнятку 15 хвилин без дії досить складно. І я плачу за час заняття, а не за сидіння на килимку, коли дитина просто нудиться.
5) Матеріали, це просто жах. Два хлопчики взяли якийсь матеріал. де треба було вкладати кульки кольорові і стукати молоточком. Один з посібників виявився поломаний.
Моя дитина взяла перлову вежу(набір стержнів з перлинками на одному червона перлика, на другому дві зелені, і так до десяти. Використовується для викладання піраміди від 1 до 10 Навчання лічбі). Отож в коробці крім 10 стержнів, ще був жмут стержнів з 10 золотими перлинами, який використовується для навчання десяткам, і ще кілька стержнів і просто перлини, які відірвались невідомо від чого. Ще один посібник - цифри на шершавчиках, для навчання письму, виявися неповним. В набір мають входити цифри від 0-9. Нуля ми так і не знайшли.
6) Порушення принципів Монтессорі.По завершеню роботи з матеріалом. Дитина повинна скласти матеріал і поставити на полицю. Діти почали працювати з матеріалами. Не допрацювали. Викладач погукала їх вчити фігури. При чому "діти лишайте все, нічого не складайте, потім доробите, всі до мене, я покажу щось нове". І так кілька раз. Діти не встигали допрацювати їх відривали і пробували щось показувати нове і то в дуже швидкому темпі.
Дещо довго вийшло описати. Але хотіла донести. Що назвати це школою Монтессорі не можна. Викладач не просто непрофесійна в даній методиці, а взагалі погано розуміється у навчанні дошкільнят. Матеріали поломані і хаотичні. Дуже погано.

Добридень усім! Трохи насторожує така "компетентна" оцінка не від монтессорі-педагога чи тренера, а просто мами. Ви, звичайно, маєте право на власну думку, але у вас немає компетенції стверджувати те, що школа працює не за принципами Монтессорі, тільки тому, що ви так думаєте. Бо більшість ваших суджень, хоч і є справедливими саме для вас, але вони суб'єктивні і не стосуються принципів даної методики. За винятком останнього, яке тільки доводить, що інформацією про методику ви володієте поверхово.
Отже, як ви самі описали принцип: "взяв, попрацював, поклади на місце", а потім самі ж обурились, що діти не поклали матеріал, з яким ще не допрацювали, і до якого ще мали повернутись після групового уроку. Чому вам не сподобався один з принципів сис-ми Монтесорі(а не даного закладу), а саме - групові уроки, коли педагог скликає дзвіночком діток до себе - я не знаю, але, знову ж таки, це ваше право мати власну думку не тільки про окремий заклад, а й про методику в цілому. Але, в будь-якому разі, ви тут висловлюєте свою думку, а не ставите комусь оцінку чи звинувачуєте когось в профнепридатності.
п.3. Темп розмови з дошкільником - річ індивідуальна. Не всі потребують повільнішої мови, деякі діти - зовсім навпаки, люблять швидку і емоційну розповідь. Це залежить від темпераменту дитини. В цілому, все залежить від ситуації і дитини. Що стосується розмов про розвиток дитини (та й в загалі всього в нашому житті(принаймні, я живу з такою позицією)): має бути різноманіття, але має бути й міра. Ця позиція про те, що все індивідуально, і все відносно. І тут треба орієнтуватись на дитину, її та власні відчуття.
Так, все відносно. Комусь +23 - холодно, комусь - жарко.)
Я теж не Монтессорі-педагог, а просто мама, яка обрала центр "Вундеркінд". Моїм дітям подобається, і мені теж.)
П.П.: Коли я обирала заклад для своєї дитини, в мене був один головний критерій - педагог. Адже педагог акумулює, інтерпретує і представляє і методичні знання, і особистісні якості, і знання психології розвитку дитини, і , головне, любов до дітей і людей в цілому.
Гість Офлайн

Повідомлення Радмила » 22 січня 2011, 22:31

Мені подобається Монтессорі система. Я вважаю дану методику прогресивною і цікавою. Ви неуважно читали мій допис.
Мені не сподобалась школа Вундеркінд, і я маю право висловити своє судження. Вам пораджу піти і порівняти. І хоча б просто посидіти цілий урок,від початку і до кінця. Тоді робити висновки.
Так як я детально шукала школу для свої дитини. Я обійшла 5 шкіл ранього розвитку. Знайшла таку, яка задовільняє мене по більшості параметрів.
А критерієми відбору було :
1) Чистота в школі і гігєна.
2) Кваліфікація педагога і його вміння знайти підхід до дитини.
3) Можливість всесторонього розвитку дитини.
4) Ціна занять .
Отож я маю з чим порівняти.
Мені не сподобався хаос в цій школі. Не сподобались поломані матеріали та розсортовані. Якщо такі є, вони не повинні попадати до рук дитини. В школі Монтессорі, дитина бере матеріал і з ним працює, а не шукає недостаючі елементи чи відсортовує лишні. Мені не сподобалось, що діти недоопрацьовують матеріали, вони не встигають доробити роботу їх кличуть на групове заняття. Я не писала, що мені не подобається групове заняття. Я писала, що не подобається коли дитина не завершує роботу, а кидає все і біжить на дзвіночок. Не має завершеної роботи. Якщо педагог хоче покликати дітей на лінію, то діти повині завершити роботу з матеріаламиі поставити їх на місце. А якщо матеріали так лишаються, то не дивно що частина з них поломана.
Темп, звичайно річ індивідуальна. Але я бачила, що діти за тим темпом не встигають. Якщо викладач дає запитання, то варто дати час дитині подумати. А там часу не було. Якщо дитина не давала відповіді негайно їй підказували варіанти і вона з них обирала. Я помітила, що реально встигали підтримати діалог лише двоє дітей. Інші просто повторювали за викладачем підказки.
Щодо холодно-тепло. Так це індивідуально, згідна. Але посидьте на тоненькому килимку 20 хвилин, чи Ви не змерзнете? Що Так важко було на паркет покласти теплий килим, на який діти могли б класти килимки? Це проблема?
Власне, все що я написала, то зауваження навіть не по роботі по системі монтессорі, а більше по організації урока і роботі з дошкільнятами. До Монтессорі тут ще і не дійшло. І ще наявність кількох матеріалів , не робить школу школою Монтессорі. Методитка Монтессорі дає можливість всестороннього розвитку дитини, і матеріалів в ній дуже багато, і розроблені вони не просто так, а для того, щоб активізувати певну діяльність дитини.
Єдини, що потішило це ентузіазм педагога і позитивне ставлення до дітей, є і творчий підхід. Але педагогу, ще самому треба вчитися і вчитися, і набувати досвіду. При такій сильній позитивній енергетиці, та ще і направленній в правильне русло, школа може стати лідером в Тернополі.
Сподіваюсь, що зауваження будуть спринятті конструктивно. Вміти працювати над помилками теж потрібно.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення brooksy » 27 березня 2012, 14:15

Ми з синочком зараз відвідуємо дитячий центр Монтессорі, що на Східному.
Мені є з чим порівняти, бо до того ходили в Чомучку.
Чудова атмосфера, іграшки, обладнання дуже хороше, дитина з цікавістю займається. Мені самій все хотілось обійти, порухати. Подобається ндивідуальний підхід вихователя, завжди можна порадитись з психологом. Заняття будується залежно від потреб і зацікавленності дитини. За декілька занять ми вже багато чому навчилися. А головне, що дитині подобається, для мене це найголовніше.
Дітки там займаються різні.
З нарожденнням дитини в родині зникають спокій, порядок та гроші. Але з"являється ЩАСТЯ!!!
brooksy Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 31 раз.
Подякували: 42 раз.
Діти: Синочок-моє щастя, моє життя!

Повідомлення Sawwku » 27 березня 2012, 14:49

а де на Східному?
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення brooksy » 27 березня 2012, 16:23

Sawwku, це на Слівенській, зупинка троллейбусна в новому рожевому будинку
З нарожденнням дитини в родині зникають спокій, порядок та гроші. Але з"являється ЩАСТЯ!!!
brooksy Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 31 раз.
Подякували: 42 раз.
Діти: Синочок-моє щастя, моє життя!

Повідомлення Dribchuk » 27 березня 2012, 16:26

А хто знає про школу Монтессорі в гот. Галичині? З якого віку туди беруть діток? Може хто телефон має? Краєм вуха чула схвальні відгуки, а толком нічого не знаю.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення taranjka » 27 березня 2012, 16:51

Dribchuk на третій сторінці в цій темі Радимила писала про них, здається туди ходили
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Milichka » 27 березня 2012, 17:07

Сайт тернопільського центру Монтессорі

| +
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Чула гарні відгуки про них, правда ціни кусючі
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Поперед.Далі

Повернутись до Ранній розвиток

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість