Глобальні оголошення!

Чи є українці у університетах Братислави, на що чекати?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Чи є українці у університетах Братислави, на що чекати?

Повідомлення SerhiiKovalski » 02 квітня 2025, 19:33

Я завжди хотів поїхати на навчання за кордон, і коли почав розглядати варіанти, звернув увагу на Братиславу. Тут є багато українців, і це реально допомагає адаптуватися. У Словацькому технічному університеті вчуся вже другий рік, і можу сказати, що навчання досить доступне, особливо якщо знаєш мову. Але ось на етапі вступу було багато нюансів – документи, апостилі, переклади… Це був квест.
SerhiiKovalski Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Чи є українці у університетах Братислави, на що чекати?

Повідомлення Yuriy_Hrynevsky » 02 квітня 2025, 19:34

О, в мене знайомий теж вступав до Братислави й казав, що самостійно це зробити непросто, якщо не знаєш усіх деталей. Особливо коли справа доходить до нострифікації та житла. Як у тебе було з пошуком місця для проживання? Бо чув, що в гуртожитках місць обмаль, і всі швидко розбирають.
Yuriy_Hrynevsky Офлайн

Привіт, а ось і я!

Повідомлення Viktor_Koroviak » 02 квітня 2025, 19:37

З житлом справді бувають труднощі, тому багато хто шукає квартиру або кімнату. Але головне – правильно оформити документи для вступу, бо можна втратити купу часу й нервів. Я теж вступав у Словацький технічний університет, і мені допомогли спеціалісти, які займаються повним супроводом процесу. Тут головне – не заплутатися в деталях, бо система відрізняється від української. До речі, якщо комусь цікаво, мені допомагали ці хлопці при вступі https://slovakstudy.com/uk/universitety/slovackij-tehnicheskij-universitet-v/ Це реально зекономить час і збереже гроші з нервами.
Viktor_Koroviak Офлайн

Привіт, а ось і я!

Повідомлення SerhiiKovalski » 02 квітня 2025, 19:37

Так, я теж чув про такі послуги. Особливо корисно тим, хто не знає словацької – навіть базові консультації можуть зняти багато питань. Ну і плюс, коли знаєш, що документи оформлені правильно, набагато спокійніше.
SerhiiKovalski Офлайн

Привіт, а ось і я!

Повідомлення Yuriy_Hrynevsky » 02 квітня 2025, 19:38

Головне, щоб це справді було того варте. Який загалом рівень навчання? Бо жити в Європі класно, але якщо освіта так собі, то який сенс?
Yuriy_Hrynevsky Офлайн

Привіт, а ось і я!

Повернутись до Студентське життя

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість