Думаю тут мова йде не тільки про те, як розмовляють в школі. Інколи і дитина 3-4 роки може таке сказати.. А в школі звісно що залежить від вчителя, чи буде виправляти, чи ні. Була двічі на практиці, мала можливість спостерігати за роботою деяких вчителів. Були такі педагоги, які виправляли неправильну вимову (переважно філологи), і такі, які не робили жодних зауважень і не звертали уваги аж доти, доки інші діти починали хором сміятись над "тре СІ подивити" чи "вчораКИ я СЯ купав". А на перервах чи на вулиці, коли немає кому їх виправити, й інші діти помаленько, можливо навіть самі того не усвідомлюючи, набираються тих слів від них.
Цього літа, під час відпочинку в селі, сусідська дівчинка запитала мою малу, чи мила вона "нині писок". Коли я сказала їй як потрібно правильно говорити, та сказала, що правильно так, як вона сказала, бо її мама і бабця так кажуть

, Мої діти теж якось після 2-годинного перебування в свекрухи, казали "мамо, ВХИЛИ вікно" і "давай будеМ місиЛИ кісто". Тому все залежить від того мовного середовища, в якому більшість часу перебуває дитина.
Радмила написав:Мені здається, що вчителі мають виправляти. І вчити дітей гарної літературної мови. А діалект, це як слова паразити, ніякого відношення до мови не має. Крім того і звучить некрасиво.
Так як наші "ябка", а на Сході "кофети" і "сахарь". І так, і так негарно.
Щодо дивних слів. То в меньшої пити водУ, замість пити вОду. І отой наголос на "У", вже скільки виправляла, та без результату, і де воно тільки взялось?
В моїх обидвох теж "дай водУ", а ще "болить нОга", "свербить рУка", "болить голОва". І якщо неправильне ставлення ноголосу в "нОга", "рУка" я ще можу пояснити частим вживанням цих слів в множині, де наголос якраз на "о" і на "у", то з "вОдою" і "голОвою" поки не знайшла пояснення.