Глобальні оголошення!

Християнська етика

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Християнська етика

Повідомлення Радмила » 14 вересня 2016, 09:28

Спокійно не можна . Далі без коментарів. Люди різні бувають.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Dolorosa » 14 вересня 2016, 13:08

Natalinda а мене так колись запхали в математичний клас, бо він типу сильніший був, а, як потім виявилось, сильніший статками батьків ))))))))
Зображення
Зображення
Dolorosa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 152 раз.
Подякували: 135 раз.

Повідомлення Радмила » 09 жовтня 2016, 00:41

Отож, все ж таки вдалося знайти компроміс з ХЕ, в меншої дитини. Тепер дітей. батьки яких написали заяви відводять в інший клас на урок, чи то читання, чи то мови. В нас в класі таких 4 дитини з 29-ти.
Я думаю, що якби школа давала вибір у року, і як альтернативу поставили логіку , чи ще щось, то половина дітей точно б не відвідувала ХЕ. Були батьки, які не написала заяву, лише тому, що не хотіли, щоб дитина виділялась з класу.
Щодо старшої, то ходить на урок, час від часу отримує одиниці. Зрештом, як інші діти в класі.
Абсолютно безглуздий предмет, де вчителька зі своєї дзвіниці, говорить про те , як ВОНА розуміє віру в Бога.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)

Повідомлення yultsya » 09 жовтня 2016, 09:15

А якщо зовсім не ходити, то обов'язково писати заяву?

Що буде, якщо нема заяви? У нас перший урок, так класно довше поспати зранку.

Я б ще на деякі уроки не ходила..
Зображення
yultsya Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 248 раз.
Подякували: 180 раз.
Діти: Вероніка 2010 р.н.
Валерія 2014

Повідомлення Радмила » 09 жовтня 2016, 13:24

Я не знаю, як на рахунок не писати заяви.
Знаю, що в старших класах, цей предмет оцінюється. І вноситься в табаль. Маю надію. що не в атестат. Бо не хотілось би, щоб така дурниця, зіпсувала дитині атестат.
От тому власне і не повинен такий предмет бути в школі. Бо власне це є нав'язування релігії дитині. І на вибір, або дитина кривить душою і вчить те, в що насправді не вірить.Як казала знайома мама, що вона сказала дитині, та вивчи це як віршик, розкажи і забудь. Але чого я маю вчити дитину брехати?
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення taranjka » 09 жовтня 2016, 15:09

Дарця не ходить. перший урок її просто лишили в коридорі. тепер домовилися, що вона буде йти на урок в паралельний клас. не вважаю це нормальним, але добитись іншого не реально
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення taranjka » 13 жовтня 2016, 10:37

ще напишу про те, як колись в мене проходили уроки християнської етики. вела їх наша 1 вчителька, ми спочатку молилися, а потім вона читала різні моралізаторські оповідки, хоч для мене вона не була взірцем моральної поведінки і часто сама порушувала те, про що говорила (пакети з чимось дуже радо приймала від батьків і о диво, в табелі тих дітей були одні 5). ще в нас в класі були 2 дітей, здається пятидесятників. досі памятаю, що коли всі молилися -вони просто стояли. так вони почали виділятися. після цього з хлопця почали знущатися інші хлопці, вчителька бачила але не перешкоджала. за деякий час він стояв і молився теж.
потім якось рік не було цих уроків, потім через раз. нічого з того, що там говорили зараз і не згадаю. хіба коли нас готували до причастя і уроки вів священик в церкві. ми тоді так всі захопилися Біблією. читали і він обіцяв відповісти на всі питання. але після питання про те, звідки в Каїна взялися діти наші уроки припинилися :pardon:
правда вірити тому, що говорив цей священик мені якось не виходило. мій тато працював в міліції, і я знала, що недавно його прихожани зловили на крадіжці золота з церкви. саме цікаве, він і досі в цій церкві
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення nelly » 13 жовтня 2016, 11:20

Таранька то в тeбe там був цeнтр патріотизму та рeлігіі :crazy:
В нас за Збручeм нe то щоб пахло совєтом, алe такого прeдмeту по жізні нe було, так хто ходив до Цeрков то були нeдільні школи там. Так само з вишиванками, в мeнe була одна задрипана в садочку на виступи, а потім нe було взагалі то я коли приіхала в Тeрн то рeально щиро хотіла вишиванку купити бо в мeнe іі толком нe було і мeні ніхто іі нe навязував. Навіть прапор дeржавний піднімали впeршe в школі! на мій випуск в 2001р. Я дужe люблю Тeрнопіль, алe мeні здається що в цьому краі по багатьох питаннях впадають у крайнощі :pardon:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Dolorosa » 13 жовтня 2016, 12:49

nelly написав: мeні здається що в цьому краі по багатьох питаннях впадають у крайнощі :pardon:

це в нас на генетичному рівні оборонна реакція ))) привикли ще з тих часів, що враг не дремлет
Зображення
Зображення
Dolorosa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 152 раз.
Подякували: 135 раз.

Повідомлення TaniaPicaSSo » 14 жовтня 2016, 14:21

taranjka написав:Дарця не ходить. перший урок її просто лишили в коридорі. тепер домовилися, що вона буде йти на урок в паралельний клас. не вважаю це нормальним, але добитись іншого не реально

А Дарця єдина в класі не відвідує ці уроки з ХЕ?
Цікаво, а вчителі вас не питають, тих, хто відмовляється від ХЕ, чому ви так вирішили?

Дівчата, а ні в кого в садочку не було ХЕ? Я щось собі аж тепер згадала, що в садочку в нас були молитовники. Це був рік 90-91, напевно.
І от пригадується мені, як ми, діти, сидимо за столиками, а вихователька нам роздає ті молитовники. А що було далі, нічого не пам"ятаю. Ми ж то читати ще навіть не вміли. Чи ми молилися? Чи вона нам щось розказувла? Не можу згадати нічого. Лише закарбувалось в пам"яті, що це систематично повторювалось, бо молитовники підписані не були, і кожного разу в руки потрапляв інший екземпляр. І я лише пам"ятаю, як кожного разу думала, що хоч би мені дали якийсь нормальний, бо було обідно, коли ти здаєш такий акуратний, чистий, а тобі наступного разу видають якийсь пом"ятий і в жирних плямах. Молитовники ті були зелені, дуже маленького формату, А6 чи навіть менше. На них так і писало: "Дитячий молитовник". І вони були, напевно, куплені за гроші батьків, бо після садка нам їх повіддавали додому.
У когось було щось подібне?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість