Глобальні оголошення!

Шкільні завдання. Пояснення знаючих

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Шкільні завдання. Пояснення знаючих

Повідомлення олеся » 27 листопада 2013, 14:26

taranjka написав:суть задач не тільки в тому, щоб вміти рахувати, але й логічно мислити

Помислив мій Андрій логічно в задачі де написано що ведмідь заготував на зиму 7 бочок меду і каже а ведмеді що взимку не сплять, а мед їдять :crazy:
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення олеся » 27 листопада 2013, 14:34

І ще одне: намальовано на малюнку (не маю часу сфоткати сторінку) вогники новорічні через один
ООООООООО
І запитання на скільки синіх вогників менше ніж червоних :dash:
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Оксанютка » 27 листопада 2013, 15:37

Оксанютка написав:ну так.відповідь 7 сосисок.Ото вже мудрують з питанням

Сама собі дивуюсь,я порахувала скільки залишилось сосисок, а треба ж було скільки з"їли :scare: Соромно, сиджу і червонію :pardon:
Оксанютка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 210 раз.
Подякували: 150 раз.
Діти: Два хлопчики-горобчики

Повідомлення Ольчик » 27 листопада 2013, 16:27

nadusha написав:Ще про математику: додають і віднімають двоцифрове і одноцифрове, вроді справляється Артем. Так, ні - тепер вчать додавання способом округлення ( 46+7=46+10-3=53 ), віднімання способом округлення ( 52-8=52-10+2=44) :crazy: :dash: . Артем не хоче заморочуватись, каже "Я так знаю скільки буде", я заставляю розписувати... :ireful: Але "На хр...на" заморочувати так тих дітей!!!

ну, то не зовсім заморочування. з двоцифровими числами згідна, але якщо перенести таку систему на трицифрові і рахувати в умі - як на мене легше. я і сама такою системою користуюся часто, коли потрібно щось порахувати. тут принцип хороший для швидкої лічби і важче помилитися))) плюс логічне мислення включається
як на мене, добре, щоб дитина бачила кілька можливих шляхів вирішення задачі :wink:
Зображення
Ольчик Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 205 раз.
Подякували: 134 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення Ольчик » 27 листопада 2013, 16:31

то вже може не зовсім в тему, але раніше освіта була більш спрямована на зубріловку, так би мовити. а ті задачки, які тут наводяться - то на мислення загалом - не просто додати-відняти-порахувати, але й відібрати зайве. можливо для 2 класу зарано, тут не можу судити, ми ще маленькі, але напрямок розвитку вірний, знову ж, суто моя думка :wink:
Зображення
Ольчик Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 205 раз.
Подякували: 134 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення Радмила » 27 листопада 2013, 23:29

nadusha написав:Ще про математику: додають і віднімають двоцифрове і одноцифрове, вроді справляється Артем. Так, ні - тепер вчать додавання способом округлення ( 46+7=46+10-3=53 ), віднімання способом округлення ( 52-8=52-10+2=44) :crazy: :dash: . Артем не хоче заморочуватись, каже "Я так знаю скільки буде", я заставляю розписувати... :ireful: Але "На хр...на" заморочувати так тих дітей!!!

Моя теж не хоче, каже нащо, я одразу відповідь напишу. Воно ніби й не погано. Але трохи забагато як для тих дітей.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення nadusha » 01 березня 2014, 15:40

Признаюся, що не знала як розв"язати цю задачу без рівняння. Ви знаєте як? Задача 726.
Зображення
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення nadusha » 01 березня 2014, 15:58

Це зрозуміло - мене цікавить вираз для розв"язання без х.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення TaniaPicaSSo » 01 березня 2014, 16:23

nadusha Від 14 віднімаєм 2 (оту різницю між відрізками), і ділимо те, що лишилось (12) на 2. Отримуєм 6 (довжину меншого відрізка), і відповідно додаємо 2, щоб отримати довжину довшого.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей