Глобальні оголошення!

Християнська етика

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Християнська етика

Повідомлення кcuxa » 05 вересня 2016, 21:56

Mama3 написав:Почався перший клас у доньки. Почали говорити про закупівлю зошитів, відповідно і з християнської етики, бо вчителька не може без цього. І як це називається? Минулого року я того зошита не бачила, закупила в сина в класі, вчителька тримала в себе, віддали наприкінці року. Не бачу потреби у ньому. Якщо вже є такий урок, то може, вчителька би якось проводила його цікаво, пізнавально, а не по зошиті. І я таки проти цих уроків, краще би просто про етикет розказували чи про фінансову грамотність, зрештою. Чи просто додатково інший предмет.

У нас вчителька купила одну книжку для себе з християнської етики (ніяких зошитів) з учня вийшло по 1,50 грн.і буде диктувати цитатами скорочено.
кcuxa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 122 раз.
Подякували: 184 раз.
Діти: 2

Повідомлення Радмила » 11 вересня 2016, 20:13

В обох дітей є по розкладу Християнська етика, в обох посередині уроків. Написала заяву, сказали, ну все рівно буде на уроках дитина сидіти, бо розкладу міняти не будуть. Максимум, що може не молитися, і не готуватись до уроків. От Вам і факультатив. Хочеш не хочеш сиди і слухай. :sad:
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення TaniaPicaSSo » 11 вересня 2016, 22:31

Радмила написав:В обох дітей є по розкладу Християнська етика, в обох посередині уроків. Написала заяву, сказали, ну все рівно буде на уроках дитина сидіти, бо розкладу міняти не будуть. Максимум, що може не молитися, і не готуватись до уроків. От Вам і факультатив. Хочеш не хочеш сиди і слухай. :sad:

А ще хтось є такий в класі? Чи ваші діти одні такі будуть?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Радмила » 11 вересня 2016, 23:09

Є ще інші діти, є навіть кілька заяв написаних, а ще кілька батьків сказали, а зміст писати? В Іншому класі, батьки вичікують, бо вчителька веде ще інший предмет, і не хочуть щоб відобразилось на дитині.
І чого я маю доказувати, що я не слон?
Як на мене, це мало бути запропонований альтернативний вибір зразу, Ті хто хоче - Вам на цей урок, хто не хоче - є ось цей урок, а там, що завгодно - етика, психологія, логіка....
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)

Повідомлення Natalinda » 12 вересня 2016, 00:17

Мене от дивує те що стільки вже церков є, а все одно через школу дітей залучають :crazy: Нащо напрягатися якоюсь цікавою недільною школою, коли можна в обовязковому порядку урок відчитати :sad: В нас минулого року (інші роки теж було, але нас ще не торкалося) був такий типу табір "Канікули з Богом". Я перші рази з сином ходила, по причині "ще малий" і "подивитися що там і як". Звісно як прискіплива мамаша можу і багато фуків наговорити, але загалом було досить цікаво, шкода тільки що мало)))))) Діти туди летіли просто!!!!
Отак треба залучати, а не добровільно примусово. В нас чомусь крайності - за союзу вчителі не пускали до церкви, а за незалежності, то геть в школі молитви питають :crazy:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Радмила » 12 вересня 2016, 11:45

В мене таке враження, що ми з того Союзу взагалі ще мозгами не вийшли.
Все те саме, ті самі лінійки по понеділках, тільки тоді діти співали гімн Союзу, зараз України, колись ті галстуки у всіх, тепер всім вишиванки наказують вдягати, так наче іншого святкового одягу в дітей не має. Колись всі вчили партійні тези, тепер молитви в обов'язковому порядку. Нічого не змінилось. Всі дружно не на парад, а на причастя. Що для мене взагалі абсурдно, спочатку всім класом на сповідь. Потім на причастя. Де в тому духовність? Коли такі таїнства, які є глибоко особистим, а тут всі дружно і примусово.
Я б більше сказала, в мене не так багато досвіду - лише дві школи. Але і там, і там ХР ет, ведуть зі спрямуваням греко-католицьким, і там, і там і на лінійках. і на причастя готують в греко-католицький храм. Висновок напрошується, про доволі таки агресивне і нав'язливе здобування собі прихожан, а аж ніяк про те, що дбають про духовність дітей.
Як на мене то найкраще замість вчення молитов, мала б вести той урок шкільний психолог, вела з дітьми треніг спілкування, тренінг емоцій.
До мене діти приходять на заняття, вони елементарних речей не знають, що таке емоції, як вони виражаються у їх житті, а що відчуває інша людина, а як правильно говорити з іншими, як поспівчувати, як з конфлікту вийти. Ми в Літній школі проходили емоції, то в мене один хлопчик, він крім слова у мене все класно. і я не знаю чи я таке відчував , більше нічого сказати не міг. Вже після кількох занять. він зміг аналізувати свої події в житті. співставляти свій досвід, говорити більше про себе. Презентувати себе. Ось що потрібно дітям. То це кілька занять, а якби як урок, якби постійно з дітьми над цим працювати. наскільки б в них був розвинутий той емоційний інтелект, і класи були б дружнішими, і діти спокійнішими, та багато чого можна робити було б на таких уроках профілактично.
А молитву мають в сімї вчити і недільній школі при церкві , а не в школі, порушуючи цим Конституцію України.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення nelly » 12 вересня 2016, 11:56

ну от ми сeбe тeж ніьи рахуємо християнською сімєю, ходимо пост до Цeркви, алe рeально тeж буду проти того прeдмeту в школі, бо якщо трeба ходитимe при Цeркві. По ходу в школі мали б викладатися загальні принципи чи то хринстиянства чи іншоі рeлігіі,бо фактично вірять у Бога всі тільки по різному називають... замість того готують до Причастя...дe там eтика??? Назвіть підготовка до Причастя :():
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Радмила » 12 вересня 2016, 12:06

Так підготовка до причастя не можна назвати, бо тоді вже дуже явно порушується Констутитуція України. А якби батьки ще ті . що за хр ет в школах вникали, як їх дітей готують, і що саме в голови вкладають, і більш уважніше придивились до вчителів, які ці предмети ведуть, а деякі з них такі ж далекі від дотримання просто етики. не те що християнської. то думаю, заяв було б значно більше на відмову. Просто ніхто не задумується.А най сидить нічого поганого не буде. А звідки Ви знаєте, може саме на цих уроках. Ваша дитина і спротивить християнську віру, саме через отой примус. Чому ті хто так за, про це не думають?
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення pan_kotskyy » 12 вересня 2016, 12:46

В нашому класі питання християнської етики навіть не обговорювалось. Той предмет раз на два тижні шостим уроком, при великому бажанні можна з нього і забрати. Цього року на зборах казали, що будуть готуватись до причастя. Ну я це не те що не підтримую, взагалі не підтримую, схиляюсь до того, що малий не піде, хіба вже сам дуже проситиметься і розумітиме суть того.
Вважаю, що предмет етика був би набагато корисніший-цікавіший... і тихцем мала сподівання, що на рівні Тернополя це питання вирішиться, але якщо порахувати кількість церков на Тернопіль і, припустим, басейнів, то нема далі про що балакати )))
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення TYulia » 12 вересня 2016, 13:28

Мені ще не на часі, бо ще не в школі, але проблеми в цьому предметі я не бачу. Проблема в методі викладання і самій вчительці. Погодьтеся, що це предмет факультативний, то не стільки треба вимагати зазубрити якусь молитву, як краще Біблію читати і щось на ту тему пояснювати. Біблія ж всіма християнами визнається. А якщо так би зібрались всі діти, сім'ї яких ходять допустимо в греко-католицьку церкву і не мають нічого проти, то можна і до причастя в тій церкві готувати. Правда така ситуація одностайна певно дуже уявна. Веду до того, що я не мала б нічого проти, якби гарний приємний вчитель толерантно розказував моєму сину притчі, моменти з Біблії, про Бога і навіть про церкву. Оскільки в традиційній нашій церкві купа обрядів, речей, які мають своє значення, але я навіть сама не знаю.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість