Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитині репетитор? (пор ангм. мову)

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Чи потрібен дити ні репетитор? (пор ангм. мову)

Повідомлення Dribchuk » 25 вересня 2015, 00:28

Русік все це дуже дивно.
1. Про написання диктантів в програмі 2 класу не йдеться ( спеціально щойно подивилася вимоги затверджені МОУ) , і раніше не йшлося, в 2 класі ми з дітками якраз починали вчити алфавіт, писали і друковані і писані літери, на 1 урок давалося не більше 3х літер, по 2-3 слова на кожну літеру, деякі слова вже знайомі з 1 класу, слова одно-двоскладові. Тому або ваша школа має статус "з поглибленим вивченням іноземних мов, або вчитель відхиляється від основної програми). 2 вірогідніше бо це ніхто не контролює вчитель сам складає плани уроків, не завжди дотримуючись рекомендацій того ж МОУ. ( я вашу вчителько не сварю, просто так само робила коли працювала в школі, такі вже реалії викладання)
2. За цьогорічними вимогами дитина по закінченню 2 класу має вміти вести діалог на тему представлення/ привітання себе і свого друга, вміти коротко описувати предмети, давати відповіді на елементарні запитання, вказувати про належність предмета ( типу this is my book) , вміти дякувати. Тобто не набагато більше ніж в першому класі.
3. Щодо граматики, то вимови дійсно досить серйозні, йдеться про використання артиклів і присвійних прикметників та займенників. Але що саме цікаве це не входить в навчальні плани. :dash: та і як пояснити ці правила дитині я собі важко уявляю. Тут єдиний варіант що дитина просто буде вживати їх так як вживає вчитель на уроці, як вони роблять це в вправах.
4. Дійсно, є така методика коли людина має читати " по памяті" не знаючи ні букв ні правил читання. Для цього слово має бути написане в підручнику досить великими літерами і вчитель при поясненні нового матеріалу декілька разів повторює слово, а учні повторюють за ним дивлячись на це слово у підручнику. ( зрозумійте що такій дитині не реально пояснити правила читання, бо там стільки вийнятків що не кожен дорослий в стані це зрозуміти) . Вивчення правил читання на початкових етапах ще гірше ускладнює сам процес, так що тут ваша вчителька все правильно робить.
Можу дати такі поради.
1. Скачайте словник який промовляє слова. ( таких програм є багато, є люблю Merriam Webster, хоча найкращий вважається Longman).
2.Кожного разу після уроку зауважуйте скільки сторінок було вивчено на уроці. Після цього ваша робота вдома має починатися з того що ви перечитуєте усі вправи, тексти, сторінки що були взяті на уроці, всі нові слова виписуєте в словничок, слухаєте і повторюєте як вони вимовляються, вчите переклад.
3. Якщо є вправа яка включає в себе граматику ( вставити артикль, зробити множину) ви питаєтеся дитину чи він розуміє це правило і як робити вправу. Якщо дитина не розуміє, він повинен підійти до вчительки перед уроком і попросити щоб вона пояснила. Якщо вчитель відмовиться, ви обовязково повинні пояснити їй що це її робота пояснювати і перепояснювати те чого дитина не розуміє. :pardon:
4. На скільки мені відомо до вашого підручника є диск, знайдіть в інтернеті і слухайте, це якраз вирішить питання вимови. Ідеально якщо основні діалоги ви будете слухати по реченню і повторювати за записом хоч по 1 разу.
5. В цьому підручнику є мовленнєві ігри в кінці кожного підрозділу, обовязково грайте в них бо зазвичай в школі на це немає часу, але вони дуже корисні.
Все це можна робити без репетитора, якщо мати час і дуже хотіти, більшість не хоче робити цих елементарних речей бо репетитору це зробити простіше, тобто вам вирішувати чи ви можете собі дозволити цей час щодня чи ні. Тут головне систематичність, якщо ви 2 тижні не виписуватимете слів то їх набереться дуже багато, відповідно далі ставатиме ще більше, це як снігова куля - або працюєте систематично або отримуєте клубок "хвостів" які потім дуже важко наздогнати.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Dribchuk » 25 вересня 2015, 00:40

Тільки що вкрала в себе кусок хліба і ще в багатьох репетиторів нашого міста :ha: (за умови якщо хоч одна мама мене послухається) У всіх репетиторів прошу вибачення, не хвилюйтеся , є ще багато батьків хто не читає форум. :rose: ::Р:
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 25 вересня 2015, 00:55

Dribchuk я от тобі скажу що хоч форум читаю і налаштована щось трохи вчити з дитиною (сьогодні вже разом Пепу дивилися :ha: ), але не впевнена що надовго мене вистачить :confused: бо мої знання приблизно на рівні very well дубовий table. Треба ще собі якісь аудіоуроки щоб замість музики слухати :dreams:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 25 вересня 2015, 02:07

є безкоштовні ресурси з онлайн курсами. там і англ є.
я недавно проходила розуміння мови. мені сподобалося. але там трошки більше тре мову знати ніж зовсім початковий рівень.
думаю як пошукати то можна знайти і мову для самого першого знайомства.

я проходила на
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
є також укр ресурс
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
але там поки нема англ
є ще інші ресурси такого плану - пошукайте, дуже хороша штука.
я на едексі зараз проходжу інший курс і на прометеусі вже кілька пройшла.

отой курс що був на розуміння мови, він мав якусь платформу для спілкування. тобто можна було поговорити з іншими людьми в "прямому ефірі". якщо треба я пошукаю цю платформу (бо то було спонсорство, інший ресурс), я так зрозуміла там теж можна мову підтягувати через пряме спілкування.
я поки боюся))) але кажуть хороша річ)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Чи потрібен дитині репетитор? (пор ангм. мову)

Повідомлення YarysOleksa » 30 травня 2016, 19:55

Хороше питання, але відпоівсти на нього майже нереально!
Комусь репетитор потрібен, комусь ні - це вирішувати батькам.
Якщо є можливість варто спробувати попрацювати з якимось викладачем і через деякий час вже дивитися: чи покращилися знання, чи цікаво дитині займатися, чи став більший інтерес до самого предмету.
Зараз шукати репетитора дуже просто. Відриваєте сайт репетиторів (наприклад:
Строге попередження від Модератора !
Реклама, не узгоджена з адміністрацією форуму, заборонена

там знайдете і відгуки інших батьків, і інформацію про освіту і все інше. Але вирішувати вам. Саме батьки відповідальні за освіту дитини.
YarysOleksa Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення AlenaAlena » 30 липня 2016, 20:28

обов’язково
AlenaAlena Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення nelly » 20 жовтня 2016, 22:03

Народ, хто має репетиторів з англ мови, а то правда що репетитор в основному з дитиною робить дом завдання з англ. мови??? Що суть його домашку зробити а не розширити знання...
Бо тут таке від однієї мами почула і каже що то не рідкість то мене це в шок трохи привело :confused:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення TaniaPicaSSo » 20 жовтня 2016, 22:39

nelly моя мама репетитор з англ. Вона каже, що є різні діти, різні ситуації та різні цілі. Є такі діти, що зі своїм шкільним взагалі самі справляються і моїй мамі його навіть нк показують, і з ними вона вчить щось зовсім інше поза програмою. А є такі, з якими тільки й встигає зробити їхнє домашнє, і вони для того й ходять, щоб аби лиш школу тримати на плаву.
Найбільшою помилкою, мені здається, давати на репетиторство до тої ж вчительки, що вчить в школі. Бо це може бути необ'єктивно, лиш для оцінки. Моя мама коли ше в школі працювала, то часто відмовляла як раз своїм шкільним учням, бо казала, що то буде важко потім об'єктивно оцінювати ту дитину на уроці, бо вже ж ніби як мусиш їй ставити гарну оцінку, раз ти її ше й індивідуально вчиш. Але то далеко не всі вчителі такі, чула не раз, що навпаки, шкільні вчителі ще й ображаються, коли їхні учні ходять на репетиторство до когось іншого.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Dribchuk » 21 жовтня 2016, 17:36

nelly я репетитор, :wink: і тут все залежить від батьків дитини. В мене були діти коли мама казала "ви мою доцю не грузіть, зробіть домашку щоб хоч не 2 було, а мучити її не треба, їй та аглійська ітак не треба" :crazy: , є батьки, які не хочуть по шкільній програмі то робимо те, що дитині треба підтягнути. Крутий репетитор охоплює всі види діяльності (писання, читання, слухання і говоріння) за одне заняття, але таких одиниці бо це реально довго заморочуватися. Ну і відповідно це залежить скільки репетитор отримує за свої заняття, за 35грн ніхто не буде розробляти індивідуально програму під дитину, а от за 150-200 все можливо :dreams:
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 21 жовтня 2016, 20:41

Я скажу як нерепетитор))))
Залежить від батьків та дитини Неля. Якщо дитина чудесно справляється сама з шкількою програмою, але є припустимо якісь види на поступлення із потребою максимально високих знань - звісно я б шукала дитині репетирора, який буде працювати поза шкільною програмою. А в тій ситуації що зараз я і моя дитина :crazy: - то мені потрібно щоб репеттитор йшов в ногу із шкількою програмою, і звісно вчив з дитиною Д/З. Так що Нель, піде Маргаритка до школи, тоді як то кажуть, поговоримо :wink:
TaniaPicaSSo написав:Моя мама коли ше в школі працювала, то часто відмовляла як раз своїм шкільним учням

От побільше б таких!!!!

TaniaPicaSSo написав:шкільні вчителі ще й ображаються, коли їхні учні ходять на репетиторство до когось іншого.

Мені діти розказували навіть таке, що приховують від вчителів, що на репититорство ходять до когось :crazy: бо ті на них зїдаються :sad:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість