Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитині репетитор? (пор ангм. мову)

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Підручники

Повідомлення Dribchuk » 22 вересня 2015, 23:50

Русік Я ні до чого не клоню, я просто висловлюю свою думку, ви мама і вам вирішувати як навчати свою дитину. Просто я на 100% впевнена що в 1 класі репетитор не потрібен через те що за шкільною програмою діти тільки ознайомлюються з мовою. В дитини така робота - запамятовувати на уроці, для того діти і ходять до школи. В першому і навіть , я б сказала до 3 класу це цілком достатньо, за умови що в дитини немає ніяких порушень з боку концентрації уваги і вчитель адекватно працює на уроці.Якщо ви шукаєте ідеальної вимови, це не реально і не потрібно, навіть в Гарварді вчаться студенти з акцентом і це нормально і природньо що ваш репетитор чи вчитель говорить з акцентом, в реальності ми постійно будемо спілкуватися з людьми з різними акцентами . Якість репетитора перевірити складно, я б не брала вчителів зі школи і студентів до 5 курсу, бо вчителі зі школи обмежені в своїх знаннях через шкільну програму і вашу дитину будуть вчити по тій же шкільній програмі. Студенти не мають досвіду в роботі з дітьми, хоча серед них попадаються дуже талановиті в плані вміння пояснити доступно. Все що я хочу сказати, якщо таки наймаєте репетитора принаймі цікавтеся що дитина робить на тих уроках, якщо то бездумне виконання якихось вправ, читання текстів чи написання букв, міняйте репетитора, ваша дитина має говорити, співати, висловлювати свою думку, якщо вона цього не робить, ви марнуєте гроші. Ключ до успіху в іноземній мові в її щоденному використанні, ви можете оплатити репетитора на щодень - прекрасно, якщо ні то робіть це разом з дитиною, повірте перші 2-3 роки дитині буде достатньо тих 15 хв на день разом з вами щоб мова не була каторгою. Знайдіть собі друга чи подругу які володіють англійською добре, в разі проблем звертайтеся до них, репетитора потрібно тоді коли починається складна граматика, або коли в дитини є якісь мовленнєві проблеми, в решті випадків мама, чи бабуся+інтернет+ словничок+ друг який знає англійську вам абсолютно достатньо.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Підручники

Повідомлення erinaceus » 23 вересня 2015, 00:51

Dribchuk написав: Якщо ви шукаєте ідеальної вимови, це не реально і не потрібно, навіть в Гарварді вчаться студенти з акцентом і це нормально і природньо що ваш репетитор чи вчитель говорить з акцентом, в реальності ми постійно будемо спілкуватися з людьми з різними акцентами.

Дозвольте не погодитись. Це цілком реально і таки потрібно. Те що вчаться в Гарварді, це безперечно. Але якраз по тому акценту і чути хто звідки. Хто з Азії, хто з Франції, а хто з Мексики. А вимова у них всіх якраз і була закладена вчителями/репетиторами, які самі ж тої правильної вимови і не мали. Бо дитина насамперед копіює ті звуки і інтонацію, що чує від вчителя. Для чого ж тоді ті всі пісні, вірші, діалоги і фільми в оригінали? Щоб відтворити реальне мовне середовище, елементом якого і повинен бути вчитель. Ну для мене, наприклад, це найбільший недолік наших вчителів і викладачів :dash: Все знають: і граматику, і лексику, і навіть історію мови :ha: А от нормальної вимови не має практично ніхто...
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Re: Чи потрібен дити ні репетитор? (пор ангм. мову)

Повідомлення Natalinda » 23 вересня 2015, 09:24

Розповідала вчора знайома яка займається репетиторством
Подзвонила мама, мол хоче щоб із дитиою позайматися, двічі на тиждень. Ок. Дитина прийшла, репетитор побачила рівень і подзвнила до мами сказати що двічі на тиждень непотрібно займатися, що рівнеь знань досить високий, можна обійтися без репетитора взагалі, ну при великому бажанні - раз в тиждень. Мама сказала " НІ-Н-НІ!!!!!!!!!!! Двічі на тиждень, не меньше!!!!!!!!!!" Ми напевне навряд чи обійдемося без репетитора, але сподіваюся що з допомогою інтернету відтягнемо цей момент максимально далеко.
Дівчатка, якщо можете ,дайте лінки на якісь прості уроки/сайти для першачків з нульовим рівнем знань. Як саме мультики?
Я раніше не включала, бо по-перше взагалі обмежую мультфільми, а по-друге, сама не розумію про що мова в тих мультфільмах)))))
Будемо починати дивитися разом і ті дні в які англійської в школі не буде.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Dribchuk » 23 вересня 2015, 19:59

Ще мені дуже подобається ідея групових занять з дітками дошкільного і шкільного віку - типу як в Пізнайко чи Проміньчиках, але за Пізнайко нічого не скажу бо не бачила, а от в Проміньчиках і в школі на Бандери (не памятаю назви) мені абсолютно не сподобалося, вчителі були не готові до занять і не вміли справлятися з дітьми. Дуже гарні заняття проводила учителька в нас в садочку, шкода що нам довелося покинути садок, дійсно вчителька молода, але викладалася на всі 100%. Групові класно бо це весело, можна придумати більше видів діяльності, а головне це дуже комунікативно.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 24 вересня 2015, 11:16

я наразі не бачу потреби витрачати шалені кошти (а англійська дитяча - не дешеве задоволення) на вивчення мови. ми відвідували кілька шкіл і нічого особливого я там не побачила, а дещо мені і не подобалося. минулого року ми ходили на безкоштовну англійську - щоб мала говорила з іншими дітьми і чула вчительку. вчити слова і дивитись мультики - можна і вдома :) в ідеалі я бачу гурток, де діти з приблизно одним рівнем читають і спілкуються англійською, грають ігри - тобто вчаться застосовувати мову. вчити правила - це трішки для старших класів, спочатку щоб вчились говорити більш інтуітивно
щодо акценту, то я теж раніше переживала - ааа, навчиться не так, як знати чи акцент в вчительки є і інші подібні переживання :) але мене попустило - акцент штука, яка виправляється з часом; в різних частинах світу англійська звучить по різному - англійська в Америці і англійська в Англії і англійська в Австралії - різні акценти - хз де моїй дитині тре буде говорити англійською? :); поспілкувавшись з людьми з різних куточків світу не помітила, щоб мене зневажали за акцент :) так само я не зважаю людину за акцент в українській мові :) а якщо жити за кордоном, чи часто спілкуватися з носіями мови - то це з часом виправиться.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Русік » 24 вересня 2015, 13:39

Питання не в тому, які Я ставлю вимоги до знань з англійської - мені теж було би достатньо, щоб семирічна дитина просто розмовляла на побутові теми, співала пісні і т.п.
Питання в тому, які вимоги ставить шкільна програма. А вони значно вищі.
При цьому вчитель на уроці не може (не має можливості, не вміє, не хоче, не встигає - підкресли необхідне) дати в повній мірі ту інформацію, яку потім сам же ж буде вимагати.
В такій ситуації мультики не допоможуть.
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення Русік » 24 вересня 2015, 13:46

До речі, ми в другому класі, не в першому. В першому про репетитора я навіть не задумувалась
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Dribchuk » 24 вересня 2015, 23:21

Русік які вимоги ставить шкільна програма в 2 класі? ( я вже трохи давно в школі не працюю тому мушу уточнити, може що змінилося) Яка школа? ( тут теж є нюанси, різні школи вимагабть по-різному). Який підручник? Напишіть з чим саме не справляється дитина може я вам допоможу порадою. ( вивчення слів, побудова речень, читання, виконання домашніх завдань в цілому). Чи справляється дитина з іншими предметами, наприклад українська мова? Читання рідною мовою?
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Русік » 24 вересня 2015, 23:46

На батьківських зборах вчитель англійської попередила, що вже в другому півріччі діти мають писати прості диктанти (писані букви цього тижня почали писати в спеціальних зошитах з прописами), складати і записувати речення.
Школа економічна, 2 уроки на тиждень, підручник Family&Fr.
В підручнику купа завдань на утворення речення (вставити слова, артиклі і т.п.), але син каже, що правил ніхто не пояснював. Я пояснюю - він прекрасно розуміє, він у мене хлопець тямущий) Але чим далі, тим мені складніше буде йому пояснювати. Зрештою, моя робота вдома не може заміняти роботу вчителя.
Букви минулого року бігом-бігом проскочили, але суто як звуки. Якщо людина радянської школи хоч трохи вчила англійську, то навіть незнайоме слово худо-бідно вона прочитати зможе, бо знає, в яких випадках Е читається, а де воно глухе (до прикладу). А нашим дітям про це ні слова не кажуть, а вчора, Пан-коцька не дасть збрехати (наші сини разом в класі) була самостійна робота: вчитель на дошці написала 6 слів англійською мовою, з тих, що недавно вчили, не вимовила їх і сказала в зошиті написати переклад. Добре, що у мого сина хороша зорова пам"ять, бо інакше я не уявляю, як він би справився - ПРОЧИТАТИ слово він не вміє, він його впізнає! Таке враження, що наших дітей вчать за методикою Домана.
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення erinaceus » 24 вересня 2015, 23:55

Русік Ну звичайно, два уроки на тиждень це дуууже мало... В спеціалізованих школах англійська переважно кожний день плюс класи діляться на 2-3 підгрупи. Ну але оскільки школа економічна, то я так розумію, ви для сина робили ставку на інші предмети, а не на англійську першочергово :pardon:
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість